UN LIPDUB COM A REGAL

A l’escola, aquest curs, se’ns va acudir fer un lipdub per acomiadar els nens i nenes de 6è. La participació de tot el professorat va ser clau per poder tirar el projecte endavant. Primer de tot vam visionar diferents lipdubs fets per escoles, d’aquesta manera agafàvem idees i apreníem.

L’entusiasme dels nens i nenes de 5è, que eren els que havien de ser el fil conductor i protagonistes del lipdub, va ser bàsic per a poder organitzar-lo i engrescar a la resta dels nens i nenes de l’escola. L’alumnat de 5è va crèixer en responsabilitat i autonomia…. ja que eren 50 alumnes que en els moments dels assajos havien d’estar sols mentre les mestres anàvem recorrent l’escola, i no només sols, en molts moments havien d’estar pendents del petits per donar-lis indicacions.

Pel que fa a la part tècnica, el grup de mestres encarregades vam recórrer el circuit que ens havíem marcat per tal de calcular el temps tot lligant-lo a la música. A continuació, vam distribuir els espais entre els diferents grups, des de P3 a 5è, 6è no…. havia de ser una sorpresa i per tant no havien de ser-hi.

La definició de Lipdub que trobem a la viquipèdia és: “Un lip dub (o bé lipdub, en catalàdoblatge labial) és un tipus de vídeo que combina sincronització labialdoblatge d’àudio per fer un vídeo de música. Es fa filmant una successió contínua, i sense talls, d’individus o de grups que vocalitzen de manera que sincronitzen els llavis amb la lletra d’una cançó que escolten des d’una font aliena…”
Per tant era del tot necessari que els nens i nenes aprenguessin la lletra de les cançons, sobretot els nens i nenes de 5è, ja que havien de ser els conductors del lipdub. I parlem de cançons, en plural, perquè el nostre lipdub consta de dues cançons.

Cada grup va decidir quina coreografia faria, només hi havia dues condicions: havia de ser senzilla, ja que no es tractava de fer grans muntatges, i havia de deixar passar als nens i nenes de 5è que tot  passant-se una caixa (com a testimoni), anaven recollint els desitjos que cada classe havia escrit pels nens i nenes de 6è.

Finalment, i després d’alguns assajos, va arribar el dia de la gravació, dia que coincidia amb una sortida de 6è. Així doncs… tothom al seu lloc, sona la música, comença el lipdub!

El 29 de maig el vam gravar, tothom es moria de ganes de visionar-ho per veure com havia quedat…. però ni mestres, ni nens ni nenes van desesperar-se…. Vam esperar a veure-ho com escola el mateix dia que se’ls hi ensenyava als nens  i nenes de 6è: l’últim dia de curs.

I per desitjar a tothom bones vacances, encara que pels mestres encara no les tinguem, deixo aquí aquest lipdub fet des de l’escola Collaso, una experiència molt maca que s’ha pogut fer gràcies a la col·laboració de tothom, a la implicació d’un grup de mestres concret i al compromís d’uns nens i nenes simplement encantadors.

Bon estiu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *