CONVERSES PEDAGÒGIQUES: ELS NADIUS DIGITALS

Deixo aquí el vídeo i l’enllaç de les Dotzena conversa pedagògica “Els nadius digitals” en la que hi vam participar:

“Els nadius digitals són competents digitals?
Crec que tots nosaltres convindrem que la irrupció del món digital en les nostres vides quotidianes i més particularment en l’ensenyament és un fenomen imparable.
L’alumnat actual ja ha nascut envoltat de pantalles i cada vegada són més els instruments i les aplicacions a la seva disposició. Accedir i compartir informació, participar en xarxes socials, aprendre, jugar, etc. són només algunes de les activitats que acostumen a realitzar amb diversitat d’aparells: ordinador, mòbil, tauleta, televisor…
Però aquests nadius digitals: són competents digitals? Saben utilitzar les aplicacions i els aparells idonis en funció de la tasca? Accedeixen a la informació a partir d’una planificació prèvia? Saben contrastar les informacions obtingudes a Internet? La línia entre ús i abús d’aplicacions i d’aparells, la tenen clara? Esperit crític, seguretat, prudència, legalitat… ho posen en pràctica en els seves relacions digitals?
Aquestes i moltes més són les preguntes que com a docents ens fem cada dia. Us convidem a afegir-n’hi d’altres i a buscar tots plegats algunes respostes que ens ajudin en la nostra tasca diària.
Inicià la conversa:Anna Pujol professora de llengua i col·laboradora del portal edu365.cat”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *