UNA MÀ INNOCENT

Aquesta setmana hem acabat d’editar el vídeo que  des del primer trimestre hem estat treballant amb els nens i nenes de 6è de l’escola.

El tema l’hem centrat dins el projecte Patrimonia’m i concretament en l’estudi de la NECRÒPOLIS romana, l’element romà que hem patrimonia’t enguany.

Durant el primer trimestre vam fer tot un treball de recerca amb l’alumnat  a partir de la visita a la necròpolis i també d’un sites que vam preparar per tal de recollir tot el que amb els nens i nenes vam descobrir a partir de la visita i d’altres documents d’internet.

Un cop finalitzada la recerca els nanos van proposar crear un vídeo on poder explicar el que havien esbrinat sobre la forma que tenien els romans d’enterrar i acomiadar els seus morts. Igual que l’any passat, que van fer un vídeo sobre el que havien après de la història de l’escola, aquest any van decidir que volien fer una pel.lícula a partir d’una de les coses que els va sorprendre més, de fet podria dir que es van quedar encisats amb la forma que tenien d’enterrar als infants: Els enterraven amb un braçalet protector i unes fitxes de joc per jugar a l’altra vida… això els va captivar!

I d’aquí surt la història “Una mà innocent”, perquè és “una mà innocent”, la d’un nen, qui troba un braçalet a la necròpolis, i és “una mà innocent” d’una nena romana qui el vol recuperar.

Els nens i nenes de 6è han volgut crear una pel.lícula que jugués amb el misteri per poder explicar els símbols romans, així com la importància d’entendre i respectar la història.

Aquí us deixo “Una mà innocent”:


 

 

 

3 comentaris a “UNA MÀ INNOCENT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *