EL BAZAR DE LOS LOCOS Y TWITTER

Després d’uns dies de descans, i encara em queden!, començo tranquil.lament a mirar-me diferents materials pel nou curs que ben aviat començarem… un curs marcat pel projecte pilot a primària de l’1×1.

Doncs tot començant a posar el cap en acció m’arriba de part de la Carme Barba, (com és habitual, grans idees!) el projecte del Bazar de los locos.

"El bazar de los locos" és un projecte col.laboratiu i obert que té l’objectiu de generar coneixement. Tal com a la web podem llegir: "Un espejo del bazar y del caos, del que, en la virtualidad, emerge una nueva conciencia comprometida y una inteligencia colectiva."

A partir de la xarxa generada a partir de twitter "el bazar de los locos" preten aprofitar el poder de la xarxa per a promoure un model diferent de col·laboració i producció de coneixement.

A la web del projecte podem llegir un article molt interessant del Ramon Barlam "Elogio de la e-locura. Experiencias y reflexiones" que m’està servint per entendre com podem utilitzar twitter amb els alumnes, però sobretot per què l’hem d’utilitzar:

"Una de las cosas que me llaman la atención de Twitter, y personalmente creo que es una de sus claves de éxito, es su caracteristica híbrida entre sincronía y asincronía. Twitter no ha sido apropiado (aún) por la acnesfera. Por lo tanto (y sé que no todos van a estar de acuerdo), para mi también es una oportunidad. Un reto para que nuestros adolescentes adquieran la capacidad de síntesis, dentro de un rigor. Una interpretacióin subjetiva, permítanme esta concesión, de Twitter como registro formal. El resultado de momento me da la razón (y podríamos habernos equivocado): de momento no lo odian y al menos mis alumnos se engancharon a Twitter en los momentos en los que los niveles de implicación fueron más intensos: cuando tenían que mostrar sus trabajos de taller, por ejemplo."

A més a més podem trobar materials i tutorials per treballar amb twitter a l’aula:

Tutorial de Twitter. Projecte Espurna

Model de full per a treballar els textos, els tweets

Experiències 2.0 a l’aula

Gràcies Ramon pel teu interessant article i gràcies Carme per donar a conèixer aquest projecte col·laboratiu.

Un comentari a “EL BAZAR DE LOS LOCOS Y TWITTER

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *