Què passa al Raval?

Aquests últims dies hem sabut que el Departament d’Educació té la intenció de suprimir Cicles Formatius i Batxillerats a forces instituts. Les raons, diuen, són econòmiques: en temps de crisi cal racionalitzar recursos. La mesura en si ja és prou conflictiva i traumàtica però encara ho és més si parlem que dos dels instituts afectats són els dos instituts (els dos únics!) del barri del Raval.

A l’Ies Milà i Fontanals volen treure els Cicles Formatius, i a l’Ies Miquel Tarradell el Batxillerat. La mesura ha sorprés a tothom per les conseqüències que pot comportar: En el cas del Milà i Fontanals és l’únic institut del barri que ofereix cicles formatius tècnics on molts dels joves del Raval es poden acollir per continuar estudiant. En el cas del Miquel Tarradell és curiós veure com es retira el batxillerat a un ies que ha estat Premi Educació de Catalunya recentment.

Davant aquesta amenaça cal que ens preguntem quin és el futur que espera als nois i noies del Raval. Sempre he pensat (i ho continuo pensant) que la millor manera de lluitar contra la pobresa i la marginació social és l’educació ja que és la base de la igualtat d’oporuntitats.

Què és el que passa al Raval? És que el nostre Departament d’Educació no pensa igual? No creu que l’educació sigui la base del futur dels nois i noies? Hem de mesurar els recursos educatius en base a criteris mercantilistes i econòmics?

El barri del Raval lluita des de fa molt temps perquè els seus joves tinguin un futur digne, cal no oblidar això i reclamar el que és just.

4 comentaris a “Què passa al Raval?

  1. És vergonyós i indignant! No s’entén de cap de les maneres que un govern d’esquerres actuï d’aquesta manera. En temps de crisi és precisament quan els poders públics haurien de tenir més cura de protegir la igualtat d’oportunitats i oferir els millors serveis als que més ho necessiten.

  2. Tens tota la raó. L’educació és la base per lluitar contra la pobresa i és indignant que es treguin places i oportunitats d’estudi en un barri com el Raval.
    Què han retallat en IES de zones més benestants? Per que a mi totes les retallades que m’han arribat a les orelles són de les perifèries i de les zones socialment més deprimides.

  3. Tinc la sensació que volen mesurar l’educació en termes de negoci, de pèrdues i guanys, perquè veuen l’educació com una despesa, i no és això, companys, no és això (tal com cantava algú). És inversió de futur, invertir en educació és estalvi de futur per a la nostra societat. És fer un món més just.

  4. Estic del tot d’acord amb els 4.
    En tot cas, si volen optimitzar recursos podrien fer que un dels dos instituts dugués a terme els Cicles Formatius i l’altre s’encarregués dels Batxillerats. Però sempre preguntant i escoltant als docents que estan fent la feina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *