"El departament d’Educació finançarà, a través d’un moneder
electrònic, els llibres de text bàsics. La plataforma també disposarà
de material complementari que les famílies podran comprar amb la seva
aportació econòmica."
Aquest és un fragment del text que podem llegir a la web del Departament d’educació que anuncia la creació d’una web de continguts digitals anomenada Empúries.
Amb aquesta plataforma apareix el gran dubte: No es crea amb la plataforma la diferència d’accés als materials educatius segons el nivell econòmic?
És d’esperar que a la plataforma hi hagi materials gratuïts, però també ho és que hi haurà nens i nenes que "pagant" podran accedir a més continguts digitals.
No és una llàstima, que si fins ara
tots, TOT L’ALUMNAT, ha estat accedint a continguts digitals de forma
gratuïta i igualitària (edu365, JCLIC, moodle…) a partir d’ara ho
hagi de fer pagant? i no és una llàstima que no es potenciï la
feina feta fins ara si no tot el contrari?.. acabem parlant de
"moneders digitals"?
Crec que cal recordar que l’educació és un dret irrenunciable per a tothom, tingui el nivell econòmic que tingui, i que cal assegurar, ASSEGURAR, la igualtat de condicions i oportunitats, IGUALTAT DE CONDICIONS I OPORTUNITATS…. feina que des de les TAC o TIC, fa molt de temps que es treballa (molts projectes educatius ho avalen!).
Si amb el calendari escolar tenim la sensació que es vol potenciar econòmicament les pistes d’esquí, amb el moneder electrònic què es vol potenciar? ha de potenciar l’educació els diferents sectors econòmics?