PROJECTE 1×1: JA NO ÉS OBLIGATORI UTILITZAR LLIBRES DE TEXT DIGITALS

En el debat que es va produir ahir a Catalunya Ràdio en el programa de la Sílvia Cóppulo, El Secret, el Sr. Jaume Graells, Director General d’educació bàsica i batxillerat, va afirmar que en el projecte 1×1 es poden i es podran utilitzar diferents tipus de materials curriculars digitals…. no és necessari arribar al 60% d’ús que fins ara s’havia dit.

Ja ho vaig expressar ahir… estic molt contenta de l’afirmació del Sr. Graells!

Aquí podeu escoltar el que es va dir en el debat:

5 comentaris a “PROJECTE 1×1: JA NO ÉS OBLIGATORI UTILITZAR LLIBRES DE TEXT DIGITALS

  1. Deu ni do!! el “despiste” que porten alguns
    afirmar per exemple que els llibres “ordenen el coneixement” no és una mica presumptuós? potser ordenen continguts o temes del curriculum i encara…
    Al.lucinants altres arguments
    en fi sort d’alguns oients que hi toquem força.
    I sobretot gràcies a les teves encertades paraules.
    Carme

  2. La meva filla de 3r.d’ESO (bona estudiant) fa sevir pissarra digital i NO portàtil; està escandatlitzada pel NIVELL del contingut de les lliçons “digitals”.
    Un desastre; precipitació TOTAL de cara a la galeria.
    Abans als mestres anti LOGSE eren acusats de PP;recordeu?

  3. Sembla mentida…a Suècia han intentat aplicar el model d’aprenentatge a través de les noves tecnologies i han fracassat. Ho han retirar i no ha passat res. I aquí, amb la crisi que hi ha, retallant despeses i ens enxufen ordinadors i continguts digitals que igual que a Suècia fracassaran.

  4. No confonguis Andreu, que a l’aula tinguem ordinadors i que es puguin utilitzar continguts digitals és una gran sort i un pas cap endavant.
    Si a sobre ara ja podem utilitzar els continguts digitals que creiem més interessats sense estar obligats a utilitzar editorials concretes ja és un pas més que endavant.
    Pensa que les crítiques cap el projecte 1×1 no han anat en cap moment cap a criticar el fet de l’entrada de la tecnologia a les aules, si no a la mercantilització del seu ús i al fet que l’obligatorietat de l’ús dels llibres de text digital implicava un pas enrera.
    No tinc notícies del que dius de Suècia, en tot cas els països nòrdics fa molt de temps que treballen amb tecnologies i els resultats a les avaluacions són els més alts d’Europa.
    No es pot caure en el fet de … “antes estábamos mejor”… sona a ranci oi?

  5. En aquests moments només hi ha UNA empresa que ha creat els “llibres digitals”.No ha estat possible el “busque y compare” i sí “el tomas o lo dejas”.
    Hem d’estar oberts als canvis i saber aprofitar recursos del passat que SÍ funcionaven i rebutjar els que no.
    Tota metodologia nova requereix una experimentació i avaluació porterior; per tant no podem dir d’entrada que és EXTRAORDINÀRIA o NEFASTA; cal esperar els resultats.
    Sí podem opinar dels continguts (expressió,imatges, les animacions…) d’aquestes lliçons.
    Els ordinadors són una eina més.L’ADSL a la classe i la p.digital són recursos que BEN utitilitzats poden ajudar moltíssim a pujar el nivell dels alumnes.
    És important estar oberts als canvis i tenir un sentit crític constructiu de les noves metodologies.Si sempre fem les coses de la mateixa manera sempre tindrem els mateixos resultats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *