Adéu a Hematocrítico

A la biblioteca de l’escola ens hem fet ressò de la mort inesperada de l’escriptor Miguel A. López, l’Hematocrítico la setmana passada. L’escriptor gallec és l’autor de dos dels llibres que a l’escola treballem amb els infants a llengua castellana: Feliz feroz y Doña Problemas.

 

Sorbet de llibres de Nadal!

S’acosten les vacances de Nadal i des de la Biblioteca de l’escola us fem arribar un nou Sorbet de Llibres amb la voluntat que ompliu la carta dels Reis de noves lectures! Us hi aconsellem llibres per tots els cicles.

Abans de les pròpies recomanacions hi ha unes reflexions molt interessants de l’Ada Castells “Per què llegim?”

Bona lectura a tothom!

 

 

La volta al món en 80 dies fa…. 150 anys!

No podia acabar el 2023 sense fer-nos ressò d’aquesta efemèride!

La fantàstica obra de Jules Verne fa exactament 150 anys que va ser publicada, i a l’escola ens enllaça perfectament amb l’Eix Transversal que treballem aquest curs 2023-24. Tan és així que l’eslògan que hem escollit és “La volta al món”!

A la biblioteca hem fet aquesta píndola informativa, amb algunes edicions del llibre i la biografia del Sr. Verne,  i en algunes classes s’ha llegit una versió adaptada del llibre, que ha agradat molt als infants, i és que ja es sap que els bons clàssics mai no passen de moda!

Us animem a petits i grans a buscar alguna de les múltiples adaptacions  de l’obra de Verne i a passar una bona estona amb les aventures del Sr. Fogg i el seu criat Passepartout.

La volta al món de la Biblioteca ha començat amb el continent africà!

Durant tot el mes d’octubre a la Biblioteca hem tingut una exposició d’Àfrica amb diversos llibres que ens expliquen moltes coses d’aquest continent i també algun objecte d’allí.

Tots els grups de l’escola han passat algun moment a veure l’exposició i ha participar al joc de pistes que se’ns proposava per conèixer algunes coses d’aquest gran continent a la vegada que havíem de fer recerca amb els llibres que hi havia exposats a partir d’unes preguntes que tenia cada grup.

Aquest segon repte del curs que es proposava des  de la Biblioteca  s’havia de dur a terme amb grups de fins a 4 persones. Cada grup tenia una fitxa amb preguntes i una base d’un puzle que havien de completar. Cada una de les respostes l’havien de trobar a un dels llibres de l’exposició i a la vegada que trobaven una resposta també hi havia una peça del trencaclosques. Quan tenien totes les preguntes contestades també aconseguien completar el trencaclosques. Ha estat un joc molt enriquidor en el que han après algunes dades i  curiositats d’Àfrica!

 

Del catàleg The White Ravens a la nostra Biblioteca!

A la Biblioteca de l’Escola Font-rúbia ens hem fet ressò de la magnífica notícia que es sabia fa pocs dies on s’enunciava que tres títols d’autors catalans formen part del The Whiite Ravens.

Els Iris, de Ramon Basora i Zuzanna Celej (Joventut)

Fake over, de Nereida Carrillo i Alberto Montt (Flamboyant)

Ppprrrrriiit, de Cristina Cubells i Joana Casals (Zahorí Books)

Aquests tres llibres formen part dels 200 títols que el catàleg reconeix com a més destacats d’entre els més de 50 països que hi participen i les 40 llengües.

Per tal que els petits i grans lectors puguin llegir-los o donar un cop d’ull els tenim exposats juntament amb la informació d’aquest reconeixement.

Primer repte del curs!

Aquest primer mes el Pop Xop, la mascota de la nostra biblioteca, ens ha proposat un repte a resoldre… i totes les classes de Primària ens hi hem posat perquè ens encanten totes les propostes que ens fa!

A l’arribar a la biblioteca hi havia una una caixa amb un cartell molt temptador: TOP SECRET però no podíem obrir-la ja que anava amb un codi secret. Entre tots hem anat trobant pistes i amb l’enginy de tots plegats hem aconseguit resoldre’l i hem pogut obrir la capsa! Pel camí hem hagut de cercar varis llibres, buscar el catàleg de l’e-pergam, i hem après  varies coses que no sabíem.

Nou espai a l’escola

Aquest curs a l’Escola Font-rúbia hem estrenat una nova zona de treball al pis de Primària.  És un espai molt acollidor i tranquil on es pot anar a fer diferents tasques i també a llegir-hi relaxadament. Per començar aquest inici de curs hi hem fet una petita exposició amb alguns dels àlbums il·lustrats que tenim a la Biblioteca de l’escola.

Esperem poder gaudir molt d’aquesta nova  zona!

FRASES DES-FETES

Aquest mes a la biblioteca tenim preparada l’exposició de llibres sobre aliments, hort, menjars, receptaris…

I per fer-ho més divertit i dinàmic hem preparat un joc.

Aquest consisteix en relacionar l’inici de la frase feta amb la seva imatge (fruita i verdura) i després endevinar la seva definició.

ENS VISITA LA MERCÈ GALÍ

El passat divendres 12 de maig ens va visitar la il·lustradora Mercè Galí.

Els alumnes d’educació infantil i cicle inicial van anar a la biblioteca a conèixer-la i fer un taller. Ella ens va explicar com il·lustrava, que ha fet molts àlbums sense paraules…

 

Ens va encantar!!

Moltes gràcies Mercè!