SANT JORDI AL CARRER

Com cada any, la biblioteca proposa una activitat per realitzar amb la família. Aquest cop les mestres de l’escola ens han ajudat a preparar-ho.

Cada una a partir de dos àlbums il·lustrats, ha preparat i buscat un objecte relacionat amb l’àlbum i l’ha posat dins un pot.

El dia de Sant Jordi hem posat tots els pots i els llibres exposats al carrer, al costat de la parada de Sant Jordi i de l’escenari obert. Les famílies amb els seus fills i filles han llegit els llibres i han relacionat cada pot amb el llibre.

Ha estat una dinàmica molt engrescadora ja que l’alumnat ha jugat a endevinar cada pot i les famílies han conegut lectures que nosaltres creiem imprescindibles!!

 

Amb aquesta activitat hem guanyat el Segell de Bones pràctiques que dona el programa PuntEdu.

FORMACIÓ A LES DOCENTS DEL CENTRE

Avui hem tingut el plaer de poder fer un taller literari amb la Mon Mas sobre àlbums il·lustrats. Ells és narradora i una experta en àlbums il·lustrats i en la promoció de la lectura.

Ens ha explicat molts àlbums i quines propostes podem realitzar a l’aula per fomentar la lectura dels alumnes.

Nosaltres ens hem quedat embadalides!!

BOSSA VIATGERA

Estem molt contententes d’anunciar-vos que aquest any iniciem les bosses viatgeres de la biblioteca. Aquestes són pels alumnes de P3 fins a 3r.

Dins de les bosses podreu trobar: un àlbum il·lustrat, un conte, una revista i un llibre de coneixement. A més a més, els de tercer trobareu un llibre en agnlès. També hi ha la llibreta de la bossa viatgera on podreu escriure, valorar les lectures, enganxar-nos fotografies del vostre moment lector compartit amb la família…

Esperem que us agradin tant com a nosaltres!!

JOCS DE LLENGUA A LA BIBLIOTECA

Estem molt contentes d’anunciar-vos que aquest any hem estat fent i comprant molts jocs de llengua per a què tots els alumnes i docents de l’escola puguin utilitzar-los com a suport en les seves classes.

Aquests jocs són per treballar conceptes específics com frases fetes, normes ortogràfiques (accentuació, la S-SS…), comprensió lectora…

Aquí teniu els jocs que de moment tenim!! Però de ben segur que en farem més!

 

Els podeu trobar a la prestatgeria de Jocs de la biblioteca

CALENDARI D’ENDEVINALLES

Aquests últims dies de desembre hem preparat un calendari d’advent d’endevinalles.

Els alumnes de l’escola tenen un dia assignat per baixar a la biblioteca i obrir el sobre del dia.

Dins hi ha una endevinalla. Aquesta té a veure amb un llibre que està exposat a la biblioteca.

Els infants han d’endevinar de quin llibre tracta. Aquesta activitat recomana les últimes novetats que ha adquirit la biblioteca.

Seran capaços els alumnes d’encertar el llibre?

Aquí hi ha les solucions.