Un llibre t’espera!

Avui he passat una estona molt agradable seguint la conferència  del Jaume Centelles “La resposta és en els  llibres (sobre com ajudar els infants i els joves a construir el seu propi itinerari lector)”.

El Jaume  és mestre de l’escola Sant Josep-El Pi de l’Hospitalet de Llobregat des de fa trenta-cinc anys. Ha impulsat, conjuntament amb l’equip de biblioteca, un programa d’invitació a la lectura que va ser mereixedor l’any 2008 del segon premi del Concurso Nacional de Buenas Prácticas en Bibliotecas Escolares que atorga el Ministerio de Educación y Ciencia.

Una delícia!  He tingut ocasió de viure el seu entusiasme pels llibres i per la docència en vàries ocasions i avui novament ha  aconseguit que em passessin volant dues hores.

Una de les cites que ha utilitzat em donarà peu a presentar-vos uns quants llibres dels que trobareu a la parada de Sant Jordi i que us volem recomanar.

“Cada llibre és un començament, diferent per a cada lector. A mi m’agrada i a tu no t’agrada. Per a mi es perfecte, per a tu inútil. I està bé així. Perquè els lectors son diferents. Cada llibre cerca el seu lector i cada lector cerca el seu llibre. Un lector que s’avorreix, un lector indecís o decebut, és un lector que encara no ha trobat el seu llibre.

Hi ha moltes bones raons per llegir: perquè és fascinant, perquè et remou, perquè et porta lluny, perquè…”  Beatrice Masini

Desitgem que cada llibre de la parada trobi el seu lector i cada lector trobi el seu llibre.

Bestioles i bestiasses

Ed. Cruïlla

Llibre de gran format amb immenses pàgines desplegables de més d’un metre per veure fotografies d’animals a mida real, des dels més petits com una marieta, un cargol o un ratolí fins als més grans com l’elefant.

 

 

 

 

Egipte
Autor: Pau Joan Hernàndez
Il·lustrador: Fernando Vicente

Editorial Combel

Aquest llibre interactiu, magníficament il·lustrat, apropa els joves lectors al món fascinant i misteriós de l’antic Egipte. Cada doble pàgina és una visita privilegiada a un escenari ple de màgia: la riba del riu Nil, un mercat de la ciutat de Tebes, la galeria dels déus egipcis, les piràmides, les tombes dels grans faraons, i un grapat de jocs i enigmes per aprendre i divertir-se.

Com funciona el temps?

Autor: Christiane Dorion

Ilustrador: Beverly Young

Editorial Cruilla

Per què hi ha huracans? Què és un tornado? Per què neva? De debò que estem fent canviar el clima? Trobaràs les respostes a aquestes preguntes i moltes d’altres en aquesta emocionant exploració del temps que fa al nostre planeta. Plena de desplegables, llengüetes per estirar, solapes per alçar i moltes més coses genials per descobrir, aquesta guia carregada de dades revela un munt d’informació sobre el clima.

En Charlie i la fàbrica de xocolata

Roal Dahl

Editorial Combel

Ara tu també pots visitar la fàbrica! Aquest és el teu tiquet daurat… A en Charlie Buckeet li encanta la xocolata. El senyor Willy Wonka, l’inventor i xocolater més famós del món, ha decidit obrir les portes de la seva meravellosa fàbrica de xocolata. Només cinc nens podran passejar-se entre carmels gegants, dolços de tota mena i un riu de xocolata desfeta amb cascada i tot! En Charlie ha de trobar un Tiquet Daurat per veure complert el seu gran somni. T’gradaria acompanyar-lo? Explora el món fantàstic de Willy Wonka en aquesta edició especial del clàssic de Roal Dahl. Un clàssic de sempre ara pop-up.

 

Alicia al país de les meravelles

Lewis Carroll/ Rébecca Dautremer

Editorial Baula

Aquest llibre sobre la història de l’Alícia al País de les Meravelles podria semblar que torna a ser una llibre més sobre el mateix tema, però cal dir que gràcies a Rébecca Dautremer i a les seves il·lustracions, pren un concepte totalment nou i el converteix en una meravellosa obra.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà