Tertúlia “La volta al món en vuitanta dies” – 3. Capítols XX-XXVIII

Segueix la lectura? Endavant!

Ens trobem immersos ja en la tercera setmana de lectura. Diumenge 22 de maig hauríem d’haver arribat al capítol XXVIII. Ho aconseguirem valerosos lectors? O vindrà una tempesta que ens frenarà la marxa?

Els aventurers del llibre han anat trobant dificultats que han afectat als seus plans. S’ha unit al viatge la jove hindú Aouda.

Alguns comentaris de lectors a les entrades anteriors, han fet notar el discret, fins i tot trist, paper d’aquesta noia, únic personatge femení. Agafarà més protagonisme, o el marc mental d’en Verne a les acaballes del s. XVIII, clarament dominat per la visió masclista, no donava per més?

Què fa que, tot i aquests desfasaments, l’obra la considerem un clàssic i per tant tingui vigència d’alguna manera? Què en penseu?

2 pensaments sobre “Tertúlia “La volta al món en vuitanta dies” – 3. Capítols XX-XXVIII

  1. Com en Fogg i companyia continuem avançant lluitant contra tots els obstacles. Segur que arribarem a bon port!!! No hi ha dubte!!!

    Potser el llibre és un clàssic perquè ens parla de dificultats, de reptes… i de l’esperit de lluita per superar-los. I això va més enllà d’una època concreta.

  2. he estat una mica endarrerit ultimament pero ja estic al dia.

    Es una mica estranbotica i atzarosa la manera en que es retroben criat i amo pero tot i aixi molt original.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *