PROJECTES DE SANT JORDI

Sant Jordi 2011:

HO TROBAREU EN AQUEST ENLLAÇ : Projecte “LA VEU DELS INFANTS”

Sant Jordi 2010

Projecte de Biblioteca de Poesia Visual

“Els ulls diuen, les mans expliquen”

HEM GUANYAT!!!!!!!!!

lamostra2010


modalitat: FOTOGRAFIA

I la mateixa Mercé Escardó i Bas ens ha escrit un bonic  comentari que us enganxo!

Estimats,

Em sento honorada, agraïda i sobretot feliç per aquest bocins de moltes vides  que heu fet visibles  inspirats en “Els ulls de la Marina”. Els contes duen llavors que floreixen i ens  fan créixer tan quan els escrius com quan els escoltes o els llegeixes, fent una cadena entre nosaltres, invisible, eterna… Gràcies per lligar-vos, lligar-me a través del meu conte. Gràcies pel vostre regal. Amb Amor.

Mercè Escardó i Bas

JUSTIFICACIÓ DEL PROJECTE:

Assisteixo al Seminari Puntedu de Biblioteques Escolars cada any. Aquest curs, hem tingut formadors i formadores rellevants del món de les lletres catalanes i cultura. Una de les formadores d’enguany ha estat la Mercè Escardó, bibliotecària fundadora de Canbutjosa i Premi Marta Mata 2009. Una de les experiències que va explicar va inspirar-me aquest projecte. Prenc com a punt de partida el seu conte “Els ulls de la Marina” i em pregunto jo també, què diuen els ulls dels  i de les nostres alumnes? I les seves mans, què expliquen? Combinant les Competències Digitals i moltes més, aquí anirem posant les produccions dels nens i nenes. A l’Equip de Mestres, ens ha impresionat…

He d’agraïr  l’eficiència i col·laboració dels alumnes de Cicle Superior del taller d’Audiovisuals! Sense ells i en Sergio, no hagués sortit tan a punt PER SER PRESENTAT!

MARISA, 30 D’ABRIL 2010

Unitat de Programació

Mostra de Poesia Visual al  Cicle Inicial

[slideshare id=4419163&doc=mostraperbloccinicial-100605143832-phpapp02]

Mostra de Poesia Visual Cicle Mig

[slideshare id=4555950&doc=mostraperblocmig-100620023003-phpapp01]

Mostra de Poesia Visual Cinquès A i B

Mostra Poesia Visual Sisès A i B

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Sant Jordi 2009

rosa.jpg

V Setmana del Conte

I Concurs de Jocs Florals

Aquest any a l’Escola, del 20 al 23 d’abril, hem celebrat  la V Setmana del Conte i el I Concurs de Jocs Florals. Totes les aules han realitzat activitats en relació a la Diada dels Llibres i de les Roses. La Llegenda de Sant Jordi  ha estat explicada i els/ les alumnes han escrit textos, tant en prosa com en llenguatge poètic i han participat als I Concurs de Jocs Florals. Des de aquí, Felicitats als guanyadors! Ja aniran sortint en format PDF.

Llegir textos guanyadors i veure les fotos dels 1r premis

El dia 22 d’abril, es va inaugurar l’Exposició de la Biblioteca d’aquest any. Però millor, vegeu el cartell i de quins espaïs comptava!

Cartell de l’exposició

L’Exposició ha estat visitada per tots els alumnes de l’Escola, des d’Educació Infantil fins a 6è de Primària. Els/les alumnes de Biblioteca han realitzat enguany un projecte de Poesia: “La Natura en cal·ligrames” a Cicle Mig i Superior amb la Beatriz i la Marisa i “Petits poemes de la Natura” a Cicle Inicial, amb la Raquel Muñoz. Aquestes produccions dels/de les alumnes han generat la creació d’un recull en format Hofmann que es catalogarà a la Biblioteca del Centre i que, tant les famílies com els/les alumnes,  podran sempre consultar. L’exposició ha generat també  vídeos on els alumnes escolten, atents, les explicacions de la Bibliotecària sobre cal·ligrames, llibres Especials, maletes de projectes

Infantil visita l’Exposició

2n A i B visiten l’Exposició

Exemples del projecte “La Natura en Cal·ligrames”: Aigua

El dia 23 d’abril va ser plé d’activitats: teatre pels alumnes d’Infantil, Xocolatada, fireta del llibre i, a la tarda, l’entrega de Premis dels I Concurs de Jocs Florals. Podeu llegir les produccions aquí i també veure el video de la festa i els muntatges fotogràfics que han fet els alumnes de 6è. Estan fets  uns reporters increïbles! Què menys! Estem desenvolupant el porjecte d’Innovació en Educació Audivisual des de fa 2 cursos ja!

Xocolatada

Fira del llibre

Conte de Sant Jordi a Infantil

I Concurs de Jocs Florals 2009(vídeo entrega de Premis)

12 thoughts on “PROJECTES DE SANT JORDI

 1. miranda

  hola marisa soc la miranda.T´ha quedat molt maco lo de sant jordi! Un petó i adéu.

 2. mbermud2 Post author

  Gràcies, Miranda! La veritat és que els companys de l’escola i els alumnes de 6è m’han ajudat molt!
  Un petonet!

 3. laura

  Hola, Marisa.
  M’ha encantat el concurs de jocs florals i m’he rigut molt!
  Adéu!

 4. mbermud2 Post author

  Moltes gràcies a tots i totes que dieu coses boniques! Això només vol dir que us agrada la Biblio i, sobretot, el vostre col·legi! Penseu que tot el que poso aquí és perquè ho fem a l’escola! O sigui que felicitat a tots vosaltres!
  Una abraçada!

 5. laura cruz

  Tinc moltes ganes de que sigui ja Sant Jordi perqué m´agrada molt la història i l’ambient!

 6. Tomas Castillo

  Que bé que la Poesia hagi entrat a les Escoles!
  Aquest projecte és preciòs!
  Val la pena les hores que hi dediques!
  T’estimo !

 7. eva

  Quina feina més gran que feu! Qué bonic i que bé que ho fan aquest nens i nenes davant una càmera! No pareu mai!

 8. wisam

  Mostra de Poesia Visual al Cicle Inicial

  No es veu la lletra i no entenc quasi res dew!!!…

 9. Mercè Escardó i Bas

  Estimats em sento honorada, agraïda i sobretot feliç per aquest bocins de moltes vides que heu fet visibles inspirats en “Els ulls de la Marina”. Els contes duen llavors que floreixen i ens fan créixer tan quan els escrius com quan els escoltes o els llegeixes, fent una cadena entre nosaltres, invisible, eterna… Gràcies per lligar-vos, lligar-me a través del meu conte. Gràcies pel vostre regal. Amb Amor. Mercè Escardó i Bas

 10. Pingback: Pensaments al vent. » Blog Archive » “Els ulls de la Marina”, un conte de la Mercè Escardó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *