Llibres, llibres i més llibres

Parlem de llibres

Març 2013:

Estimats i estimades! Arriba Sant Jordi i segur que tots pensem en poemes, novel·les, albums il·lustrats… Per a motl que ara estigui tant lluny de vosaltres, encara em sento “Bibliotecària” de cor… El passat Febrer, l’escriptora Marinella Terzi, va visitar Vilanova i ens vàrem trobar! Em va obsequiar amb la seva última obra, que trobo genial!!!!   Si cliqueu a la imatge del llibre, podeu llegir un article excel·lent sobre la obra! I us deixo  una bonica foto que ens varem fer! No deixeu mai de llegir doncs és la millor manera de créixer i no avorrir-se!!!!

Marinella Terzi em dedica la novel·la! FALSA NATURALEZA MUERTE

Gener 2013:

He rebut un regal especial aquest Nadal… I si ja em vaig enamora de BRIAN SELZNICK amb la seva primera novel.la gràfica “La  invenció de l’Hugo Cabret”, la segona i que tinc a les mans, m’emociona tant com la primara!

Meravelles és un llibre fascinant! El seu autor juga de la mateixa manera, en quant a construcció, que en l’Hugo Cabret: imatge i text es van alternant sense solapar-se. Però, en aquest cas s’expliquen dues històries independents: els dibuixos expliquen una història i el text una altra de diferent. Els dos protagonistes cerquen el mateix: trobar el que falta a la seva vida. El protagonista de la part escrita és un nen, en Ben, que comença la seva aventura el 1977, cinquanta anys abans que l’altra història, la dibuixada, que comença l’any 1927 i on la protagonista és una nena com en Ben. Les dues històries arribaran a coincidir i quan ho fan, em vaig emocionar i entendrir… El que sí que us puc assegurar és que us deixarà sense alè en més d’una ocasió. La connexió especial que provoquen els dos protagonistes, que són sords, és molt especial.

Selznick dedica aquest llibre al gran Maurice Sendak, el gran il·lustrador i innovador del llibre il·lustrat, autor de  “Allà on viuen els monstres”. Sendak va canviar per sempre la manera de veure els llibres il·lustrats. A Brian Selznick se li nota una certa influència, però la màgia i l’energia de Meravelles és únicament seva. Selznick diu que la idea de fer aquest llibre li va venir quan va veure un documental sobre la sordesa i la desaparició del cinema mut.

Meravelles és fascinant i altament recomanable A TOTS ELS PÚBLICS.

Llibres de la Biblioteca Vora del Mar en Imatges SET 2011!

 

Obrim aquest curs 2009-2010, per fí,  aquesta sessió que faltava en un bloc de Biblioteca amb l’objectiu de deixar  opinions, sentiments i recomanacions sobre els llibres que llegim i les noves adquisicions de la Biblioteca Escolar

Recomanats!

Adults

Alumnes

Nous contes pel Bagul de la Marisa!

fadapac

Enviada en una missió especial per descobrir per què els humans ja no creuen en la màgia, la Fadapaca coneixerà a la Lluna, una nena responsable i carinyosa amb qui haurà de plantar cara als Terratrèmols, enemics de la fantasia i còmplices de l’avorriment. La Lluna li ensenyarà a la Fadapaca les regles que es segueixen a la Terra, i a canvi aprendrà de la seva nova companya a veure el món amb els ulls de la màgia, comprovant que la realitat sovint és més estrafolària del que ens sembla als que hi estem acostumats..(Nota: Recomanat per la Júlia de 5è A)

amelia

Es mor el dibuixant Fernando Krahn

Nascut a Xile, se’n va exiliar el 1973 i s’establí a Sitges

Amb la seva muller, l’escriptora María Luz Uribe, va publicar nombrosos llibres infantils, com ara ‘Amb el cor a la boca’, ‘Amb la pell de gallina’, La senyoreta Amèlia’ i ‘Amb un fil de veu’.  Aquest conte forma part del repertori de “Contes del meu bagul”, la sessió de l’Hora del Conte del 20 de Febrer 2010 a l’Escola.

Dos Contes nous il·lustrats s’expliquen a la Biblioteca al gener 2010

ulises

Ulises y Casimiro

Anna Jonas / François Crozat

Casimiro, un joven ratoncito, descubre por casualidad la lectura. Esta nueva afición va a salvarle cuando Ulises, el gato de la casa y su eterno enemigo le tenga atrapado entre sus zarpas…


homesac

L’home del sac

JOSEP M. JOVÉ
Il·lustracions de Tha

Tot comença quan un nen veu una cosa sospitosa: un home vell i esquerp, posa, de tant en tant, un sac davant del portal de la seva casa, un casalot mig abandonat i inòspit. En la imaginació del nen es desvetllen els més obscurs temors i els fa saber a l’àvia. Aquesta comparteix els somnis del nen i l’ajuda a descobrir què hi ha darrere tota aquesta història del sac…

En aquests dies, els/les alumnes de 6è A van bojos/ges per reservar un llibre:

“Cuentos en verso para niños perversos”

Què té aquest llibre?  Doncs que ho desmitifica tot! Sobretot, els contes tradicionals! Roald Dahl també els capta en aquesta obra i no els molesta gens que estigui escrita en versos. Els i les alumnes que tornen el llibre, han de llegir un troç divertit i en està plé! Animeu-vos les altres classes a descobrir aquest autor tant prolífer de la literatura infantil i juvenil!

52 thoughts on “Llibres, llibres i més llibres

 1. pepelu formentera

  El libre de “L’ Otto ha desparegut” no m’ha agradat! És molt infantil!
  Hahahaha!
  Adéu

 2. mbermud2 Post author

  Hola!
  Sóc Marisa, l’administradora del Bloc!
  No sé qui ets perquè no has posat el teu nom… Entenc que potser no ets un/una alumne/a de la nostra escola?
  No tinc cap incovenient en que diguis la teva opinió sobre els llibres que llegeixes i sobre els continguts del bloc però t’agraïria que escriguis al menys el teu nom i argumnets: per què no t’ha agradat?
  Espero notícies teves, ok?
  Marisa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *