Horace Silver. El predicador.

(Norwalk, Connecticut 1928)

Pianista, líder de banda i compositor nord-americà. S’interessà tant per la música de blues com pels pianistes bop. En 1950-51 formà part del grup de Stan Getz, i molt poc temps després es traslladà a Nova York, on treballà per a músics com Coleman Hawkins i Lester Young. L’any 1953 formà amb Art Blakey el grup The Jazz Messengers, formació que abandonà el 1956 per actuar i gravar amb el seu propi quintet una llarga sèrie d’àlbums molt elaborats (Blowin’the Blues Away, 1959; Song for My father, 1964, i The Jody Grind, 1966). Seguí actuant fins al final dels anys noranta, i enregistrà àlbums com Jazz Has a Sense of Humor (1998). Silver fou un dels pioners de l’estil hard-bop, en combinar elements del rhythm and blues i el gospel amb el jazz, fent ús de les innovacions que havia aportat el be-bop. Per a fer-ho desenvolupà l’art de la composició, l’arranjament i l’orquestració per a quintet amb trompeta i saxòfon tenor d’una manera que esdevingué modèlica.

Aquí en tens un exemple amb la interpretació del Predicador. “The Preacher” interpretat per Jazz Vocal Group “Syncopation”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *