Segona visita al IRVH

Un cop teníem la cançó més o menys enllestida (tot i que encara falten força retocs), vam voler trobar-nos de nou amb les investigadores de l’Institut de Recerca per compartir amb elles la feina que hem fet fins ara. Encara no saben quina cançó hem escollit per la coreografia!

Els hi va semblar molt bona idea i ens van proposar un intercanvi al que no ens hi podíem negar: nosaltres els hi ensenyàvem la lletra de la cançó i ells ens explicarien que és la PCR amb una petita pràctica per conèixer com funciona. Quin luxe!

El dimarts 15 de desembre vam tornar de nou al IRVH.

Ens van trobar amb la directora i l’equip de recerca i ens van portar a una sala auditori. Allà vam començar exposant-los els avenços del nostre treball. Vam explicar com havíem organitzat la feina, els hi vam mostrar aquest bloc que llegiu. I com no, els hi vam ensenyar la cançó escollida i la nostra lletra adaptada a l’estudi sobre el càncer d’ovari. Inclús ens vam atrevir a cantar-la! (ehem…aquí no entrarem en detalls)

Les doctores van fer alguns suggeriments de millora: la nostra lletra no deixava clar quina era la població d’estudi, faltava, doncs incloure una estrofa entremig explicant els dos grups de pacients (curta i llarga supervivència). Això ens obligarà a retocar l’estructura de la cançó: caldrà desplaçar les estrofes i refer la tornada perquè pugui explicar més coses.

En general, però, els hi va agradar força tot el que havíem fet (la cançó escollida també!) i ens van felicitar per la nostra feina.

Després el doctor Cristian Moiola ens va explicar que era la PCR (Polymerase Chain Reaction) una tècnica de biologia molecular que s’usa per obtenir moltes còpies d’un fragment d’ADN concret.

I ens van dividir en dos grups: un  grup aniria a fer ús de la PCR i l’altre a fer una electroforesi en gel.

Quant a Míriam Redondo Díaz

Llicenciada en Biologia. Professora de ciències naturals i biologia a l'ESO i batxillerat de l'ensenyament públic.
Aquest article ha estat publicat en Diari de treball TGPE. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *