Descobrim la PCR

El dimarts 15 de setembre, en la segona visita al IRVH uns quants de nosaltres vam tenir l’oportunitat de conèixer com funciona una PCR.

L’equip de recerca de l’IRVH havia preparat una senzilla pràctica perquè poguéssim provar aquesta tècnica.Primerament vam haver de preparar tot el material que s’introdueix a la PCR. Anàvem seguint un protocol on s’indicava quin volum havíem d’agafar de cada substància. Calia utilitzar unes pipetes especials, un pèl complicades al principi, per poder agafar volums tan petits.

IMG_0046IMG_0045IMG_0054(1) Després de tenir el material a punt vam anar a fer ús de la PCR. Aquesta es programa (núm de cicles) segons el nombre de molècules d’ADN que es volen obtenir. A la pantalla de la PCR es pot llegir quants cicles porta i quina temperatura està funcionant.

IMG_0057

Comprovant que es programa la PCR exactament com indica el protocol de la pràctica.

IMG_0061(3)

Quant a Míriam Redondo Díaz

Llicenciada en Biologia. Professora de ciències naturals i biologia a l'ESO i batxillerat de l'ensenyament públic.
Aquest article ha estat publicat en Diari de treball TGPE. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *