Hola, nois i noies!

Benvinguts/des al bloc “Aprenem probabilitat”.

A continuació trobareu la presentació d’aquest curs així com l’index  o guió dels continguts que apendreu.

De segur que us pregunteu: PER QUÈ HE D’APENDRE PROBABILITAT?  El Xavi Mates ens ho explica en aquest video de YouTube:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bSTuHlwAaMc[/youtube]

Algunes reflexions sobre el que passa amb la Probabilitat,…. per què ens costa? per què l’estudiem? de què ens serveix saber la probabilitat de treure una bola de color negre, per exemple?,…. Categoria:Formació, Llicència: Llicència estàndard de YouTube

ACTIVITAT 1

Un cop vist el video de YouTube, cada un de vosaltres haureu d’explicar un motiu que animi a una persona a apendre probabilitat. Això ho fareu afegint un comentari al final de la pàgina, indicant, al començament, el vostre nom.

SI JA T’HAS CONVENÇUT i no tens coneixements de probabilitat peró en vols aprendre, aquest bloc t’ajudarà.

Està pensat com una guia didàctica amb la qual, partint de zero, podràs arribar a calcular la probabilitat de qualsevol succés.

Consta de dues parts diferenciades.

            Primera part:  Tècniques per comptar:  Diagrames en arbre i combinatòria.

            Segona part:   Càlcul de probabilitats:  Llei dels grans nombres,  Regla de Laplace,  Càlcul de probabilitats mitjançant diagrames en arbre o amb combinatòria (Teorema de la probabilitat total, Teorema de la probabilitat condicionada i Teorema de Bayes).

Així doncs, comencem!

11 comentaris a “Hola, nois i noies!

 1. Remei Dalmau

  La probabilitat és un dels conceptes matemàtics més intuitius, però de vegades la intuició ens falla. Sabent calcular la probabilitat ens permetrà entendre algunes afirmacions que contradiuen la nostra intuició.

 2. El video m’ha semblat molt interressant ja que encara que sembli que l’estadística i la probabilitat estiguin una mica “apartades” de l’assignatura de matemàtiques; són molt importants pel nostre dia a dia. Crec que l’home del video ha explicat molt bé el seu punt de vista respecte a aquest tema i la meva opinió és que aquestes dos ramificacións tindrien que estar més incorporades al temari de classe.

 3. L’estudi de la probabilitat és necessària en gran part de les disciplines científiques, per tant, és important comprendre la base d’aquest apartat de les matemàtiques no únicament per poder estudiar una carrera de ciències sinó també per comprendre dades, informacions, que apareixen ja de per si en el nostre dia a dia i poder reaccionar davant aquestes: Si desitjo jugar en un lloc d’apostes, veure i comprendre les probabilitats de guanyar; avaluar quina és la probabilitat de que succeeixi un fet, veure les possibilitats davant un esdeveniment, etc.

 4. Doncs jo, animaria a una persona a estudiar estadística dient-li que aquesta es troba en el nostre dia a dia tot i que no ho notem. És un tema important de les matemàtiques ja que ens ensenya a raonar i entendre quines possibilitats hi ha de que algo succeixi.

 5. Laura Marsal

  La probabilitat es fundamental i la utilitzem dia a dia sense donar-nos compte. En el món laboral, en la economia, en la vida diària… També la podem trobar a qualsevol lloc, a un diari, en les noticies de la televisió, a la ràdio… Esta a tot arreu i considero que es de gran importància saber l’ús que fa.

 6. En la meva opinió la probabilitat és important perquè et dóna idees aproximades del que pot passar en el cas de que s’hagin realitzat estudis estadistics d’aquell tema en concret. Es clar que la probabilitat no pot veure el futur, i no és 100% exacte. Crec que la probabilitat és molt important per saber a quin percentatge de gent ha patit una conseqüència d’algun fet que tu estas pensant en fer.

 7. Crec que la probabilitat és important perquè la utilitzem més que no ens adonem a la nostra vida quotidiana. És divertit el pensar que podría pasar en el futur segons la solució que ens donen els números d’un estudi, en la probabilitat de que succeeixi una cosa segons els tants per cent, encara que a vegades no sigui molt exacte i pugui fallar. En la meva opinió, un tema sempre ens té que agradar per poder estudiar-lo bé, però may sabrem si aquest tema ens agradarà o no sense abans probar-lo.

 8. La probabilitat és molt important ja que es pot saber més exactament els resultats de qüestions de l’atzar. S’aplica a les ciències exactes, les socials i a la psicologia.
  També amb la probabilitat serveix per estimar o predecir events. Com més xifres hi hagi, més aproximat serà el resultat.

 9. La probabilitat és necessaria perquè practicament tota la nostra vida es probabilitat. En un sol dia, sense adonar-nos, diem moltes frases i paraules relacionades amb la probabilitat. Fins i tot al futbol i altre esports o jocs hi podem trobar-n’hi. Quan nosaltres diem que ell no marcarà gol nosaltres creiem que hi ha un petit percentatge de que l’encerti.
  En conclusió, la probabilitat és pràcticament el nostre dia a dia, ja que sempre ens estem questionant coses.

 10. Jo crec que la probabilitat és molt més útil en el nostre dia a dia del que pensem. Sovint, sentim a parlar sobre la probabilitat de pluja, o probabilitats més tràgiques com les que ens diuen quin percentatge d’habitants mor en un país per causes concretes (per exemple accidents de tràfic). També, com s’ha mencionat en el vídeo, és important saber quina probabilitat tens de sobreviure, si es que tens una malaltia. Si no fos per la probabilitat i l’estadística gaire bé no tindriem informació sobre coses quotidianes que per exemple s’han estudiat mitjançant enquestes anònimes.

 11. La probabilitat ens ajuda a coneixer totes les possibilitats que tenim en una situació, ens serveix per donar a coneixer totes les opcions possibles davant una qüestió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *