Us volíem comunicar que vam fer una dissecció, d’aquelles que dius “és una oportunitat i única”. I si, era la veritat! No podia ser més que una oportunitat que no la faríem mai més a la vida .
Consistia en : observar com actua la bilis en els greixos dels aliments.
Mètode:
1- Primerament vam observar el fetge i d’ell en vam fer un dibuix, assenyalant les seves parts .
2- En segon lloc vam fer una descripció ben detallada del fetge tenint en compte (el pes la forma, la mida, el color, el tacte, l’olor i elements del fetge que creiem interessants)
Després vam fer uns experiments :
3-Vam posar ¾ d’aigua en un tub d’assaig i una cullereta d’oli i vam comentar si era una barreja homogènia o heterogènia.
4-Seguidament vam sacsejar el tub durant una estona i el vam deixar quiet però sorprenentment va acabar en el mateix estat!!!!!! L’oli va recuperar el seu lloc.
5-Amb molt de compte vam treure la bilis de la vesícula biliar i la vam col·locar en un altre tub d’assaig amb oli i aigua i vàrem veure com la bilis dissol els greixos!!!