Trobades amb les ciències experimentals 2018

Un any més, el Camp d’Aprenentatge del Bages organitza les Trobades amb les Ciències Experimentals, dins el Pla de Formació de Zona del Bages. Aquest any hi col·labora la DO Pla de Bages i el celler Abadal.
Es donaran a conèixer diferents recursos didàctics per treballar el món de la vinya i el vi.
Seran els dies 7,14 i 28 de febrer, de 18:00 a 20:00.

Dia 7: La vinya i el vi a la Culla
Nivell: primària i secundària
Lloc: Casa de la Culla (Manresa)

Dia 14Visita al celler Abadal
Nivell: primària i secundària
Lloc: Celler Abadal (Horta d’Avinyó)

Dia 28Analitzem el vi al laboratori
Nivell: secundària
Lloc: Casa de la Culla (Manresa)

Veure programa més detallat

Inscripció gratuïta al següent enllaç 
Us animem a participar-hi i agrairem que en feu difusió!

Aprofitem per informar-vos del premi Viu la Pedra Seca que organitza la DO Pla de Bages. Veure tríptic.

4a Jornada de Geologia a la Catalunya Central

El Geoparc de la Catalunya Central, l’UPC de Manresa i el CdA del Bages hem organitzat conjuntament la 4a Jornada de Geologia a la Catalunya Central pel divendres dia 17 de novembre, de 16:30 a 18:30, a la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa.

Adreçada a professors de secundària de biologia i geologia, especialment al professorat de Ciències de la Terra de batxillerat.

Objectius de la Jornada:

  • Fer un Taller urbà d’identificació de minerals i roques,  a càrrec de David Parcerisa, professor de l’UPC de Manresa, i Ferran Climent, director científic del Geoparc . Mitjançant les noves tecnologies de geo-posicionament (Catalunya Offline per a mòbils i Instamaps), descobrirem la gran varietat de roques ornamentals que s’utilitzen en una ciutat.
  • Informar sobre les Olimpíades de Geologia de Catalunya 2018
  • Posar a la disposició del professorat assistent la ”Maleta de les Olimpíades de Geologia”, un material de préstec amb mostres de minerals, roques i fòssils per preparar la part pràctica d’identificació de les Olimpíades.  (També el podreu demanar en préstec encara que no participeu a les Olimpíades, enviant un correu a cda-bages@xtec.cat).
  • Reforçar la relació entre el Geoparc, el CdA del Bages i els docents de la Catalunya Central. Web del Geoparc / Web CdA del Bages

La jornada és gratuïta. Està inclosa dins el Pla de formació de Zona del Bages. Us podeu inscriure al següent enllaç d’inscripció. Hi ha un màxim de 20 places (un cop arribat al límit es tancarà l’enllaç)

Cloenda dels projectes compartits “Què ens diuen les pedres?”

El passat 14 de juny vàrem fer la cloenda dels projectes compartits sobre “Què ens diuen les pedres?”, realitzats entre diverses escoles de la comarca (Escola Montserrat de Sant Salvador de Guardiola, Escola Sant Ignasi de Manresa, Escola Pla del Puig de Sant Fruitós de Bages i l’Escola Barnola d’Avinyó) i el Camp d’Aprenentatge del Bages. Va ser una jornada a les Coves del Toll de Moià, on vàrem poder entrar a la cova i seguir interpretant la geologia que ens envolta, relacionada amb la vida de les persones que hi van viure en el passat.

A la tarda, a l’Auditori Sant Josep que ens va cedir l’Ajuntament de Moià, vàrem projectar el vídeo realitzat conjuntament entre les diferents escoles i el CdA, que ens explica una part de la història geològica de la comarca.

Imatge de previsualització de YouTube

Imatges de la jornada