Cloenda dels projectes compartits “Què ens diuen les pedres?”

El passat 14 de juny vàrem fer la cloenda dels projectes compartits sobre “Què ens diuen les pedres?”, realitzats entre diverses escoles de la comarca (Escola Montserrat de Sant Salvador de Guardiola, Escola Sant Ignasi de Manresa, Escola Pla del Puig de Sant Fruitós de Bages i l’Escola Barnola d’Avinyó) i el Camp d’Aprenentatge del Bages. Va ser una jornada a les Coves del Toll de Moià, on vàrem poder entrar a la cova i seguir interpretant la geologia que ens envolta, relacionada amb la vida de les persones que hi van viure en el passat.

A la tarda, a l’Auditori Sant Josep que ens va cedir l’Ajuntament de Moià, vàrem projectar el vídeo realitzat conjuntament entre les diferents escoles i el CdA, que ens explica una part de la història geològica de la comarca.

Imatge de previsualització de YouTube

Imatges de la jornada

Recordatori 3a jornada Trobades amb les Ciències Experimentals

El proper dia 10 de maig es realitzarà la 3a jornada de les Trobades amb les Ciències Experimentals.

Es donarà a conèixer el Parc del Secà, un espai del Consorci del Bages per a la gestió de residus, entitat comarcal amb qui col·labora el Camp d’Aprenentatge del Bages.

Hi ha 3 itineraris senyalitzats a través dels quals es passa per conreus de secà i construccions de pedrea seca com barraques de vinya i murs. Es fa el reconeixement d’algunes espècies de plantes i arbres i elements geològics, a través dels sentits. Durant el recorregut també es pot contemplar el paisatge des d’una situació elevada i  es poden veure part de les instal·lacions del Parc Ambiental, en especial el dipòsit controlat. L’objectiu de la sessió és donar a conèixer aquest espai natural i cultural; així com els itineraris i les activitats que s’hi poden fer. Anirà a càrrec de l’equip del Consorci i del CdA.

Hora: de 18 a 20h
Nivell: Primària, sobretot cicle mitjà
Lloc de trobada: Parc del Secà

Per a més informació

1a Jornada Trobada amb les Ciències Experimentals

El dia 1 de febrer es va dur a terme la 1a jornada de les Trobades amb les Ciències Experimentals d’aquest curs, per donar a conèixer algunes de les activitats educatives relacionades amb l’aigua que ofereix el Parc de la Sèquia al del Museu de la Tècnica de Manresa.