NOVETAT!!! “Reparar els vius”, de Maylis de Kerangal

Simon Limbres torna a cap a casa amb els seus amics després d’una profitosa matinada dedicada al surf. La força de la juventud, les onades en càmera lenta, l’energia de la tenacitat, l’alegria de sentir-se viu… tot queda fulminat. La furgoneta en que viatgen els nois surt de la carretera i s’estavella…

És una novel·la que aconsegueix que reflexionem sobre els transplantaments. Segons Maylis de Kerangal “ la donació és un gest que no té equivalent, perquè no hi ha agraïment, no dona poder, simplement és un gest gratuït per excel·lència.

Una recomanació de Maria Àngels Almendros (professora de llengües)

NOVETAT!! “El círculo”, de Dave Eggers.

“El círculo”, de Dave Eggers, nos lleva a un futuro no tan lejano en el que todo el mundo está conectado a través de una célebre empresa tecnológica. Mae, la protagonista, empieza a trabajar allí y cree que es lo mejor que le ha podido pasar. Las relaciones humanas están siempre filtradas por las reacciones en las redes sociales. La consigna es: “si no lo cuentas, es como si no lo hicieras; y si nadie lo ve también es como si no lo hicieras”. La utopía se convierte pronto en distopía y Mae intentará sobrevivir en ese mundo de pantallas amenazantes a la vez que descubre los verdaderos intereses de los dueños de todo.

Editorial: Literatura Random House, 448 páginas. DISPONIBLE PARA PRÉSTAMO!

Recomendación de Ana Barreiro, profesora de Lengua Castellana y literatura.

NOVETAT! “El baile”, Irène Nemiróvsky

“El baile” és una obra de l’autora Irène Némirovsky, escriptora jueva en llengua francesa d’ origen ucranià de la primera meitat del segle XX. El llibre està ambientat a Paris als anys vint del segle passat. Un matrimoni de nous rics gràcies a la borsa, viuen una vida superficial amb l’ únic objectiu de exhibir-se i relacionar-se als cercles de l’ alta societat. Són pares d’ Antoinette, de catorze anys, a la qual ignoren i menyspreen. La seva actitud envers la seva filla tindrà conseqüències desastroses pel seu objectiu de figurar dins l’ alta societat.

Editorial Salamandra, 94 pàgines. DISPONIBLE PER PRÈSTEC!

Recomanació de Víctor Rivero, professor de Geografia i Història.

Tornem a tenir Bloc! I participem al Protagonista Jove :)

Encetem un nou curs, aquest 2017-2018, i estem molt feliços de retrobar-nos amb aquest espai per compartir el nostre amor pels llibres. Entre les novetats d’ enguany, el més candent és que ja tenim disponibles els llibres que participen al premi Protagonista Jove. Hi ha dos exemplars de cada perquè el préstec sigui més àgil. Quin serà el llibre més emocionant aquest any segons els lectors dels instituts de Catalunya? No et quedis sense participar!

L’educació és el gran motor del desenvolupament personal. És a través de l’educació com la filla d’un pagès pot esdevenir una mèdica, el fill d’un miner es pot convertir en el cap de la mina, o el fill de treballadors agrícoles pot arribar a ser president d’una gran nació.(Nelson Mandela.)