Amèrica, instruments musicals

FLAUTA MAYA

Continent: Amèrica

País: Mèxic

Família: Vent fusta

Material: Està feta d’argila.

A la part superior del tub hi ha l’orifici per on el músic insufla l’aire i, a un parell de cm hi ha el forat. Hi ha 6 orificis al llarg del tub sonor que permeten reproduir diferents sons i la obertura del mateix en la part inferior.

 

MAYAN DOUBLE CLAY FLUTE.! FLAUTA DOBLE DE BARRO MAYA.! – YouTube

 

 

 

CHARANGO

País d’origen: Bolívia

Família: És de la família de corda polsada

Material:

El Charango pot tenir diversos tipus de caixa de ressonància: la d’armadillo, la de fusta buidada i la de fusta laminada.

Tradicionalment estava feta amb la closca d’un armadillo típic de la zona altiplánica, de Bolívia fins a Perú, però les investigacions acústiques i les consideracions respecte a la protecció de l’armadillo, el qual està en perill d’extinció, han donat importància a l’ús de la fusta en la fabricació.

El pal està fet de fusta. Molts fans del charango, per al pal, prefereixen la fusta mara, per ser lleugera i molt resistent als canvis climàtics.

El claviller està fet de fusta. Segons el model, el claviller està fet per clavilles verticals de fusta, de metall o horitzontals de metall.

Existeixen charangos amb clavilles de metall mecàniques i també de fusta. Sobretot en àrees rurals i per raons econòmiques, es veuen molts charangos amb clavilles de fusta. Però també en aquestes regions qui pot obté clavilles de metall, que en general faciliten l’afinació precisa de l’instrument. Per fabricar clavilles de fusta de qualitat equivalent a les de metall, es necessita eines de cost molt alt. Gairebé no es troben charangos amb clavilles de fusta de qualitat superior.

El charango compta amb cinc parells de cordes.

Per raons econòmiques van començar a usar-se cordes de metall i a partir de l’ any 1950 també cordes de niló. Existeixen charangos amb parells de cordes mixtes, de metall i de niló.

 

 

BERIMBAO

BERIMBAO BERIMBAU BERIMBAL BIRIMBAO (Àfrica – Brasil)

Continent AMÈRICA

FAMÍLIA : Corda

PAÍS ORIGEN : Brasil

MATERIAL :  una fusta llarga i flexible, amb un filferro, una carabassa que fa de caixa de ressonància i una pedra.

El Berimbao acompanya la dansa Capoeira:

 

MAKAWA

Ripley - INSTRUMENTO MAPUCHE KAKEL KULTRUN (MAKAWA) 15CM

FAMÍLIA : PERCUSSIÓ

PAÍS ORIGEN : XILE

MATERIAL: FUSTA I PELL

 

Comments are closed.