TRIEM EL NOSTRE PROJECTE

Escollir un tema per al nostre projecte no es cosa fàcil. Les inquietuds són moltes i molt diverses. Segurament sortiran molts temes diferents però tenim clar com a mestres que hem d’intentar donar resposta a totes les inquietuds. Decidirem el tema de forma democràtica però això no es tan positiu com pot semblar. Podríem pensar que es triarà el tema més votat, però algunes vegades el resultat és que es tria el tema més votat però al mateix temps pot ser el que exclou més alumnat, és el més votat però no el que representa la gran majoria perquè els vots s’han dispersat entre els diferents temes.

De moment proposarem als alumnes que es preparin una breu exposició o presentació sobre el tema que volen estudiar tot explicant els motius pels quals creuen que el seu tema pots ser el més interessant. També tenim clar que tot i ser dues línies volem treballar el projecte tots junts, 5è A i B.

Al cap d’unes setmanes de fer presentacions arriba el dia de les votacions. Als xiquets i xiquetes els encanta. Preparem els paperets i dels vint-i-vuit temes exposats anem a fer una primera tria.

Hi ha alumnes que veient les propostes dels seus companys no es voten ni el seu tema, tot i això n’hi han d’escollir dos cadascú.

De les votacions surten els temes següents:

  1. El cinema.
  2. L’stopmotion.
  3. El curtmetratge.
  4. El teatre.
  5. La fotografia.
  6. Els animals marins.
  7. Les estrelles.

Complicadíssim. Com ho fem ara? Treballem més d’un projecte simultàniament? En podem eliminar algun?

En aquest punt comença un debat entre els alumnes. Uns diuen que les estrelles ja les van fer a infantil i el curs anterior en van parlar al projecte. Els animals marins interessen a una minoria, ha estat el cinquè més votat però ha tret pocs vots.

Alguns alumnes proposen fer una segona votació on només es tinguin en compte els tres més votats.

Som-hi.

Després de la segona votació el resultat és:

  1. El curtmetratge.
  2. El teatre.
  3. La fotografia.

Els dos tutors respirem… Expliquem als alumnes que aquest tres temes es poden englobar dins del mateix projecte ja que un curtmetratge és una obra de teatre gravada on el tractament de la imatge és clau i com tots sabem la fotografia no és més que plasmar imatges amb un significat.

Finalment, després d’unes setmanes ja tenim tema i els alumnes tenen clar que el producte final ha de ser la gravació d’un curt. Per aquest motiu titulem el nostre projecte “FEM UN CURTMETRATGE”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *