TREBALL COL·LABORATIU A la WEB: ENTORN VIRTUAL. LES ENTREVISTES AL LLARG DEL TEMPS.

A la present recerca, l’alumnat d’ESO, des del departament de llengua catalana  utilitza unes entrevistes aplicades presencialment. Aquesta etapa de l’estudi va correspondre a l’anàlisi de la situació actual amb les anteriors.  Es va utilitzar també una Rúbrica d’autoavaluació i Coavaluació.

Pot l’entorn virtual ajudar al docent a l’anàlisi, aprenentatge i aplicació del treball col·laboratiu?

L’ entrevista

Entrevistes:

  • CATERINA ALBERT I PARADÍS,  coneguda del seu nom de ploma Víctor Català, fou una escriptora catalana, autora de la novel·la Solitud, una de les obres literàries cabdals del modernisme.
  • Miquel Martí i Pol fou un poeta, escriptor i traductor català, un dels més populars del segle XX. És l’autor d’un dels llibres poètics més venuts de la literatura catalana, Estimada Marta.
  • Xef Carme Ruscalleda i Serra. és una cuinera catalana propietària  amb el seu marit Antoni Balam, del Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar i del Restaurant Sant Pau a Tòquio. Alumnes de primer C
  • Jordi Évole i Requena, també conegut pel malnom de El Follonero, és un periodista, humorista i guionista de televisió català. Des de 2008, dirigeix Salvados, un programa semanal de reportatges i entrevistes en profunditat. Alumnes de primer C
  • Pedro Francisco García Aguado és un presentador de televisió i ex-jugador de waterpolo espanyol. Después de superar la seca drogoaddicció, va escriure el llibre Demà ​​ho deixo, en el qual explica les seves experiències amb aquesta.Alumnes de primer A
  • Xef Joan Aguilar,  és una cuiner català, avi d’una alumna. Alumnes de primer B
  • Jordi Cruz Mas és un cuiner català, conegut per les seres estrelles Michelin i per la seva aparició al programa de televisió espanyola Masterchef.
  • Lluïsa Moret Sabidó és una política catalana, afiliada al Partit dels Socialistes de Catalunya. Actualment és l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat.

COMPETÈNCIA COMUNICATIVA LINGÜÍSTICA I AUDIOVISUAL

Parlar en públic amb seguretat i confiança.

CCLA. Parla en públic amb seguretat i confiança

 Molt bé  Bastant bé  Ha de millorar
Ha elaborat un bon guió d’exposició Abans s’ha fet un esquema o un mapa conceptual que li ha ajudat a seguir un ordre per fer l’exposició. S’ha fet un esquema o mapa conceptual que no recollia tots els aspectes S´ha fet un esquema o mapa que no estava ben organitzat. No s´ha fet cap esquema previ
Coherència. Ha sabut explicar de forma ordenada. L´ordre seguit ha estat: presentació, cos, argumentació i conclusió. Ha memoritzat l’esquema. Ha presentat les idees de forma ordenada però no ha marcat els moments. No sempre ha seguit l’ordre. Ha deixat idees sense explicar. S´ha deixat aspectes fonamentals.
Adeqüació lèxica Ha emprat mes de 4 paraules noves i ha posat exemples. Ha emprat sinònims, antònims i connectors. Ha emprat més de 3 paraules noves i ha posat exemples. Ha emprat una o dues paraules noves i ha posat un exemple. Ha repetit connectors. No ha emprat cap paraula nova i no ha posat exemples.
Ritme i entonació Ha rallat a poc a poc,  ha subratllat amb la veu les paraules importants i ha emprat tons de veu diferents. La projecció de la veu i la pronúncia han estat adequades però no ha emprat tons de veu diferents. No ha fet pauses i no ha parlat clar Ha passat més temps llegint que mirant al públic.
Lleng no verbal. Moviment Mira al públic la major part del temps. Els moviments corporals, gesticulació i expr facial donen credibilitat al contingut del discurs. A vegades ha mirat al públic. S´ha expressat correctament però no se’l veia tranquil. No ha mirat el públic. Expressió pobre. Moviments corporals desacompasats amb els continguts
S’ha adequat  al temps Ha emprat exactament el temps que havia previst a l´esquema previ El temps li ha vingut just a la part final Li ha faltat un aspecte a tractar. Han quedat aspectes sense explicar.
Ha aportat coneixements rellevants i reflexió personal Ha aportat idees pròpies i reflexió personal així com coneixements rellevants. Ha aportat nous coneixements però poca reflexió personal Ha aportat algun nou coneixement. No ha aportat ni nous coneixements ni reflexió personal.

Coavaluació de l’entrevista.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *