L’aigua

L’aigua és el component indispensable per la vida perquè es puguin portar a terme diferents processos fisiològics:

·       És un dissolvent universals de reaccions químiques

·       És transportadora de nutrients i de substancies de rebuig

·       Té funció estructural a la musculatura i a les articulacions

·       Regula la temperatura del nostre cos

·       I d’altres

LES NECESSITATS D’AIGUA

Les necessitats d’aigua d’una persona estan estretament relacionades amb factors exteriors. Per això es difícil donar unes recomanacions generals però ens podem fixar amb les Guies alimentaries de la població Espanyola:

·      Lactants: 150ml diaris per Kg de Pes

·      Nens: 50-60 ml diaris per cada Kg de Pes o 1,5 ml per cada kcal

·      Adults: 1 ml per cada caloria ingerida diàriament

·      Embaràs: augmentar 300 ml diaris

·      Lactància: augmentar 750 ml diaris

·      A partir dels 65 anys: 1 ml per cada kcal

CONSELLS PER A UNA BONA HIDRATACIÓ

·       Beure de 2 a 3 litres d’aigua al dia sense esperar a tenir sed, constant i en petites quantitats.

·       Per ajudar a augmentar el consum, a més d’aigua, prendre infusions, sucs, refrescs, llet, brous, etc…

·       Consumir aliments frescos i rics en aigua com fruites, verdures i hortalisses.

·       Evitar el consums de begudes alcohòliques que afavoreixen la deshidratació.

·       Augmentar el consum de líquids si es realitzen activitats físiques.

CONCLUSIÓ:

Beure aigua sense esperar a tenir sed, durant tot el dia i en petites quantitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *