LA MONA DE PASQUA

 

EL PASTIS DE LA MONA

La mona de Pasqua és un dolç esponjós que sol menjar-se acompanyat de xocolata, ou dur,… La recepta de base és el pa de pessic i a cada casa hi ha la seva recepta.

Característiques nutricionals:

Nutricionalment cada ració de mona pot arribar a aportar-nos unes 250-300 calories amb un 25-30% de Greixos, un 60-65% d’Hidrats de carboni (simples) i un 10% Proteïna. També ens aportarà gran quantitat de colesterol degut als ous.

Per aquest motiu la mona, com d’altres productes de pastisseria, són una important font d’energia i cal vigilar-ne el seu consum.

 

LA FIGURA DE XOCOLATA

Característiques nutricionals de la xocolata:

La xocolata aporta unes 500 calories els 100g ja que és rica en greixos i hidrats de carboni (sucres).

  • Els Greixos. Procedeixen del greix de cacau, que conté una gran proporció d’àcid gras saturat (esteàric) que, a diferència d’altres, no augmenta el nivell de colesterol en sang.

La xocolata és un estimulant de l’estat d’ànim, perquè conté substàncies amb qualitats antidepressives com:

  • La teobromina que actua al sistema nerviós estimulant l’alliberament d’endorfines, que provoquen sensació de benestar.

 

RECEPTA DE MONA DE PASQUA (12 racions)

Ingredients:

6 ous

125 grams de farina

200 grams de sucre

½ sobre de llevat (Royal)

Pel farciment:

300g Melmelada de fruita

100g Ametlles torrades a trossets

Pel guarniment:

Fruites confitades

Figura de xocolata

 

PROCEDIMENT PER FER EL PA DE PESSIC:

  • Es separen les clares dels rovells.

  • Muntar les clares i el sucre a punt de neu en un bol.

  • A poc a poc afegir i barrejar la farina, desprès els rovells i per últim el llevat. Es remena fins que es forma un massa ben fina i esponjosa.

  • Preparar un motllo rodo de 25cm amb mantega i farina.

  • Coure al forn ja calent, a 175ºC, durant uns 45 minuts.

PROCEDIMENT PER FER EL GUARNIMENT:

  • Tallem el pa de pessic pel mig (horitzontalment) i hi posem la melmelada ben escampada.

  • Pels costats l’untem de melmelada i hi posem les ametlles torrades.

  • El damunt ho guarnim amb la fruita, fent alguna forma

  • Per acabar hi col·loquem la figura de xocolata.

Rosa Baró Vilà (Dietista-Nutricionista)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *