La intolerància a la lactosa

La Lactosa és el sucre de la llet i derivats.

La intolerància a la lactosa és quan patim una alteració en la digestió d’aquest tipus de sucre.

CONSEQÜÈNCIES DEL CONSUM DE LACTOSA:

La ingesta de lactosa pot produir a les persones intolerants gasos, dolor abdominal, diarrees i, fins i tot, vòmits. Per tant, cal evitar el seu consum.

RECOMANACIONS PER A LA INTOLERÀNCIA

      Consumir altres fonts de calci: els fruits secs, els vegetals de fulla verda, les llegums i l’espina dels peixos petits.

      Podem substituir la llet de vaca per batut de soja enriquit amb calci.

      Si podem tolerar una mica de lactosa cal saber que la llet amb cacau i/o xocolata es tolera millor i que els iogurts i el formatge curat també.

      Podem trobar als comerços productes específicament elaborats.

      És molt important mirar les etiquetes dels aliments. Observant que NO aportin:

o      Llet o llet en pols o Lactosa

o      Suero o suero en pols o Quall

o      Caseïna o caseïnat de calci o de sodi (H4511 i H4512)

o      Proteïnes de llet o de llet hidrolitzades

o      Greixos de llet

o      Lactoalbúmina o lactoglobulina

MÉS INFORMACIÓ A:

www.lactosa.org (Adilac Associació intolerants a la lactosa Espanya)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *