La Lactosa és el sucre de la llet i derivats.
La intolerància a la lactosa és quan patim una alteració en la digestió d’aquest tipus de sucre.
CONSEQÜÈNCIES DEL CONSUM DE LACTOSA:
La ingesta de lactosa pot produir a les persones intolerants gasos, dolor abdominal, diarrees i, fins i tot, vòmits. Per tant, cal evitar el seu consum.
RECOMANACIONS PER A LA INTOLERÀNCIA
– Consumir altres fonts de calci: els fruits secs, els vegetals de fulla verda, les llegums i l’espina dels peixos petits.
– Podem substituir la llet de vaca per batut de soja enriquit amb calci.
– Si podem tolerar una mica de lactosa cal saber que la llet amb cacau i/o xocolata es tolera millor i que els iogurts i el formatge curat també.
– Podem trobar als comerços productes específicament elaborats.
– És molt important mirar les etiquetes dels aliments. Observant que NO aportin:
o Llet o llet en pols o Lactosa
o Suero o suero en pols o Quall
o Caseïna o caseïnat de calci o de sodi (H4511 i H4512)
o Proteïnes de llet o de llet hidrolitzades
o Greixos de llet
o Lactoalbúmina o lactoglobulina
MÉS INFORMACIÓ A:
www.lactosa.org (Adilac Associació intolerants a la lactosa Espanya)