Causes:
· Dèficit nutricional: ingesta baixa i mantinguda de ferro.
· Disminució de l’absorció: operacions gàstriques, úlceres, malalties inflamatòries intestinal o celiaquia…
· Augment de les necessitats: En la lactància, l’adolescència i l’embaràs.
· Increment per pèrdues: hemorroides, menstruacions abundants,…
Símptomes: Cansament, fatiga, debilitat, irritabilitat, pal·lidesa, falta de gana, caiguda dels cabells, nàusees, diarrees, úlceres bucals, etc…
Tractament dietètic: L’objectiu és augmentar la ingesta i l’aprofitament del ferro que ens aporten els aliments per tal de cobrir les nostres necessitats en ferro.
Consells alimentaris:
• Mengi cada dia una ració de carn o aus o peix o marisc
• Intenti arribar a les 2 racions de llegums setmanals
• Mengi verdures i hortalisses a diari, i inclogui verdures de fulles verdes
• Augmenti el consum de fruites i cítrics que contenen vitamina C
Tractament amb suplements:
Els suplements de ferro s’han de prendre amb l’estomac buit o amb un reductor del pH, és a dir, un àcid com la vitamina C.
També podeu consultar-ho al bloc: http://rosabarodiet.blogspot.com/