Recomenacions per a l’anèmia ferropènica

Causes:

·       Dèficit nutricional: ingesta baixa i mantinguda de ferro.

·       Disminució de l’absorció: operacions gàstriques, úlceres, malalties inflamatòries intestinal o celiaquia

·       Augment de les necessitats: En la lactància, l’adolescència i l’embaràs.

·       Increment per pèrdues: hemorroides, menstruacions abundants,…

Símptomes: Cansament, fatiga, debilitat, irritabilitat, pal·lidesa, falta de gana, caiguda dels cabells, nàusees, diarrees, úlceres bucals, etc…

Tractament dietètic: L’objectiu és augmentar la ingesta i l’aprofitament del ferro que ens aporten els aliments per tal de cobrir les nostres necessitats en ferro.

Consells alimentaris:

              Mengi cada dia una ració de carn o aus o peix o marisc

              Intenti arribar a les 2 racions de llegums setmanals

              Mengi verdures i hortalisses a diari, i inclogui verdures de fulles verdes

              Augmenti el consum de fruites i cítrics que contenen vitamina C

Tractament amb suplements:

Els suplements de ferro s’han de prendre amb l’estomac buit o amb un reductor del pH, és a dir, un àcid com la vitamina C.

També podeu consultar-ho al bloc: http://rosabarodiet.blogspot.com/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *