Els cítrics

 

Els cítrics són un gènere de grans arbusts, d’uns 5 a 15 metres d’alçada, de fulla perenne. Els seus fruits són coneguts per l’alt contingut en vitamina C. Les fruites més comercialitzades, són la llimona, la taronja, la llima o llimona dolça, la mandarina i l’aranja.

CARACTERÍSTIQUES NUTRICIONALS:Són molt rics en vitamines (vitamina C, pro vitamina A, àcid fòlic) i minerals (potassi) i altres substancies beneficioses per l’organisme com els antioxidants (flavonoides, carotens). També són rics en components amb activitat prebiòtica que afavoreixen el creixement de la flora intestinal,

BENEFICIS DEL CÍTRICS: Millora del transit intestinal i el restrenyiment. Lleuger efecte diürètic Recomanables per a hipertensos Poden ajudar a controlar els nivells de colesterol Molt recomanables per als esportistes degut als efectes antioxidants L’àcid cítric té acció desinfectant i alcalinitza la orina Afavoreix l’absorció del ferro La vitamina C participa en la formació de col·lagen

RECOMANACIONS:Una ració de cítric diària, però caldrà augmentar aquest consum en les persones fumadores i en les embarassades.

RECORDAR: Tots aquests beneficis no serveixen si no s’inclou els cítrics a una dieta variada i equilibrada assessorada per professionals de la Nutrició i Dietètica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *