3a SESSIÓ STAC. FEBRER 2010.
INTRAWEB i/o espai Moodle al nostre centre.
El PLA TAC.
Informació bàsica per la gestió de les TIC/TAC al centre
Fases per la elaboració del PLA TAC
Els principals continguts d’aquesta tercera sessió són al bloc del rebostdigital del CRP del Segrià.
Alguns dels continguts destacats per treballar aquesta sessió són:
La coordinació de les TAC al centre
L’ebook. La lectura de llibres digitals. Què són aquests aparells, tipus, webs amb llibres digitals a la venda… Un exemple: Leqtor.com, que fereix uns 500 o més títols, en català i en castellà, d’una trentena d’editorials.
- Audiollibres una alternativa per treballar amb els llibres.
- La biblioteca de Google
- El llibre digital. Un exemple
Programacions informàtiques. Web de la Teresa Montenegro, mestra de l’escola municipal Patronat Domènech de Barcelona. Programació d’activitats i tallers per cicles al llarg del curs.
Projectes en xarxa. Recordem-los!. Si volem treballar amb les TAC als centres, poden resultar una excel·lent manera d’aprendre col·laborativament. Repàs als projectes telemàtics que s’enceten enguany a infantil i primària.
Per parlar-ne al centre: Pas a pas: Bones raons per participar en un projecte en xarxa
Nous espais de comunicació i difusió del Departament d’Educació a la Xarxa:
El bloc del Departament d’Educació: Amb el bloc institucional (http://www.gencat.cat/educacio/bloc), es posa a disposició de la comunitat educativa una eina que proporciona informació sobre la política del Departament i afavoreix l’intercanvi d’opinions.
El canal @Educacio_cat que el Departament ha obert al Twitter (http://www.twitter.com/Educacio_cat) aprofita la capacitat dinamitzadora de la xarxa per transmetre missatges breus amb molta agilitat.
El canal que el Departament té al Youtube (http://www.youtube.com/educaciocat). S’hi poden trobar materials audiovisuals de caràcter divulgatiu que apropen a la ciutadania les experiències pedagògiques del col·lectiu professional.
Recursos per a les àrees
STI Soluciones educativas: Pàgina comercial que té un interessant i abundat espai de recursos per a pissarres digitals interactives. Recursos agrupats per nivells, àrees… que es poden fer anar amb dos clics… Té a més interessants enllaços a altres pàgines amb recursos similars de lliure utilització. La feina és la de sempre, fullejar decidir què et pot o no servir pels continguts que es treballa i per la tasca que penses desenvolupar a l’aula.
Espai de recursos per treballar amb eines digitals. Recull d’accessos a les principals eines (Caixa d’eines)
Actualització tecnològica
Jigsaw Plaanet Podeu crear de forma directa i fàcil el vostre propi puzle per poder jugar amb ells directament, o bé penjar-los a la vostra tàgina web. Senzill i no cal crear cap compte (que ja és d’agrair)
Nova versió de “La Prestatgeria”. Mirem com és?
Creació de llibres en línia: “Mixbook”
“Mixbook” és una aplicació que permet construir un llibre en línia. S’hi poden incloure fotografies i imatges de tot tipus. Una vegada el llibre està fet es pot incorporar a un bloc o a una pàgina web d’una manera senzilla.
BOX. Espai 2.0 per poder penjar i compartir els documents que es volen mostrar al propi bloc, enviar el seu enllaç a través del correu electrónic…
Exeples d’arxius allotjats a BOX: Tinta / Tipus de font ecològica
Tot el que has volgut fer amb un pdf però no saps com 1. ¿Com puc crear un document PDF en el meu ordinador sense la necessitat d’ Adobe Acrobat? Fent una copia amb el programa gratuït DoPDF [Veure tutorial] que aconsegueix crear una impressora que imprimeix com un document PDF. 2. Però no vull instal·lar un programa, quan per […]
Jornades, trobades, congressos…
INQUIET. Festival de cinema en valencià a Picassent, on es poden presentar treballs i produccions AV realitzades als centres amb alumnes a la secció Inquieta on hi ha premis per a primàri, secundària, batxillerat. En l’edició del 2009, ha estat premiada l’escola d’Alfés amb el primer premi de primpària. Felicitats!. El treball premiat ha estat L’Escola dels fantasmes
Segona Jornada Espurna “Cooperació i metodologies 2.0 per al canvi”
Tindrà lloc a Salou el dissabte 27 de febrer de 2010. Adreçada preferentment al professorat de l’aula d’acollida i educació especial.
L’Associació Espiral, Educació i Tecnologia, convoca el IV Premi d’Edublogs 2010.
Entre el 20 de gener i el 28 de març de 2010, presenta el teu blog en alguna d’aquestes categories: Blogs de professors i professores, d’Infantil, col·lectius de professors i professores, de Centres educatius, de Biblioteques Escolars, d’Alumnes, d’assessorament i formació, i d’Associacions de Famílies.
Deixa un comentari