3a SESSIÓ STAC. NOVEMBRE 2011
Recordeu que la informació dels calendaris i orientació dels seminaris es troben a l’espai TAC del CRP com sempre.
Els principals continguts d’aquesta quarta sessió són al bloc del rebostdigital del CRP del Segrià. Alguns dels continguts destacats per treballar aquesta sessió són:
CONTIGUTS DEL SEMINARI
La coordinació de les TAC al centre
Programa EduCAT2.0 promou l’ús dels instruments digitals en els processos d’ensenyament i aprenentatge amb la incorporació d’ordinadors portàtils i de sistemes de projecció interactiva a les escoles amb cicle superior de primària i als centres públics de secundària.
Materials de formació i seminaris per a primària del programa EduCAT2.0. Continguts dels seminaris TAC del programa EduCAT2.0
Elaboració de diaris escolars digitals. Interessantíssim article a Eduteka que ens pot aportar criteris i orientacions a l’hora d’organitzar el tema al centre.
Formulari per utilitzar les xarxes socials per al treball escolar.
Projectes en xarxa. Recordem-los!. Si volem treballar amb les TAC als centres, poden resultar una excel·lent manera d’aprendre col·laborativament. Repàs als projectes telemàtics que s’enceten enguany a infantil i primària.
Per parlar-ne al centre: Pas a pas: Bones raons per participar en un projecte en xarxa
Recordem: Espais de comunicació i difusió del Departament d’Ensenyament a la Xarxa:
Del bloc de la Generalitat de Catalunya: Gencat bloc, al blog d’Ensenyament (per cet nou de trinca i per estrenar).
El canal que el Departament té actiu al Twitter: @ensenyamentcat aprofita la capacitat dinamitzadora de la xarxa per transmetre missatges breus amb molta agilitat.
El canal que el Departament té al Youtube. S’hi poden trobar materials audiovisuals de caràcter divulgatiu que apropen a la ciutadania les experiències pedagògiques del col·lectiu professional.
Recursos per a les àrees
Tiching. L’any passat es va posar en funcionament de manera experimental. Ara sembla que ja van rodats. Si us en feu membres podreu, entre altres, trobar un munt de recursos molt ben organitzats per ser aplicats directamet a l’aula.
Recull de més de 120 activitats educatives per treballar la geometria a primària
Actualització tecnològica
“Breu protocol de manteniment dels ordinadors” Document comentat a la segona sesssió del seminari STAC a l’ESC Pràctiques I
Image composer editor. Excel·lent programa per muntar panoràmiques de manera senzilla i ràpida
Tumblr, un servei a mig camí entre el blog i el microblog. El seu ús està creixent exponencialment i sembla que és el futur immediat en el tema de la publicació de continguts. Tumblr sembla ser que supera ja a WordPress, Wikipedia y Twitter en el nombre d’usuaris. La seva principal qualitat és la facilitat per a publicar continguts tant en text com multimèdia de forma molt més àgil que un blog. La presentació del contingut és més atractiva que la de les xarxes socials i no té les limitacions d’espai i format típiques de plataformes com Facebook o Twitter. Més informació de Tumblr.
Per iniciar-se en l’ús del twitter: “Manual práctico del twitter”
Jamendo Lloc web per descarregar música amb llicència Creative Commons i no tenir problemes al penjar els nostres vídeos.
Recuva Programa molt senzill i fàcil de fer anar per poder recuperar arxius que s’han esborrat sense voler del teu disc dur o pendrive.
Conficker Aquests dies molts centres han rebut una notificació indicant que la seva xarxa està infectada per aquest cuc. SAU ha indicat que intentarà solucionar aquest problema amb una gestió remota. De tota manera cal revisar tots els pendrive del centre.
Molts companys/es temem que els seus PC personals estiguin infetats, una posible solució és Panda Activescan2.0 . També hi ha l’opció més senzilla ( del tot fiable ? ) de passar un test: Conficker Infection Test i/o University of Bonn: Conficker Online Infection Indicator.
Muito bom o post gostei muito !
Ameiii o seu post !