L’Orquestra simfònica

El proper dimarts dia 17 de gener els nens i nenes de 5è, ens n’anirem a l’Auditori a gaudir d’una audició que ens oferirà la jove orquestra simfònica del Conservatori, dirigida per Dolors Ricart.
De moment una petita mostra del que és una orquestra simfònica, i aquesta de casa nostra, del Vallès.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VhZRG8jFVis[/youtube]
I per gaudir d’una flashmob.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GBaHPND2QJg[/youtube]

A més a més, si cliques AQUÍ, podràs gaudir d’una interpretació ben diferent d’una orquestra simfònica.

Una orquestra és un conjunt instrumental. Dit d’una altra manera, una agrupació de músics en representació dels diferents instruments que existeixen, dirigits normalment per un director, i que interpreten l’obra de manera conjunta.

L’orquestra per excel·lència, amb més renom, i segurament també la de més envergadura, és l’anomenada simfònica. Aquesta s’usa per a la interpretació de peces de gran format, escrites amb una quantitat molt gran d’instruments (podent arribar fins a 100), i per tant molt riques en sonoritat i timbres. De fet, el seu tamany actual requereix d’un espai molt gran degut a la gran quantitat d’instruments. L’establiment i orígens d’aquesta orquestra es remunta cap al segle XVII i XVIII, amb les successives incorporacions d’instruments degut a la seva invenció o a les seves característiques de timbre. Per posar un exemple, la incorporació de la percussió va ser degut a la influència de la música africana i asiàtica en un determinat moment. Així, doncs, a través de simfonies i òperes i la capacitat de creació i innovació dels diversos compositors de diferents corrents, l’orquestra ha arribat al seu volum i formació actuals.
A part de l’orquestra simfònica tal com se la coneix popularment, es poden trobar altre tipus d’agrupacions orquestrals segons el que requereixi l’obra a interpretar, com per exemple poden ser: l’orquestra de cambra (és un tipus d’orquestra que abasta tot tipus de conjunts instrumentals, essent l’única condició que aquest tipus d’orquestra tingui una mida relativament petita, formada generalment per menys de 20 músics), l’orquestra de corda (amb només representació d’aquesta tipologia d’instruments), l’orquestra simfònica amb cor, l’orquestra simfònica amb solistes vocals o instrumentals, etc. A més a més, la instrumentació pot variar prou en funció del criteri del compositor, així com el nombre total d’integrants de l’orquestra.
Clica AQUÍ per veure quina és la col·locació dels instruments de l’orquestra.

A més a més si vols jugar una estona clica al següent enllaç.

http://www.thirteen.org/publicarts/orchestra/

Un comentari a “L’Orquestra simfònica

  1. A mi em va agradar molt aquesta excursió perquè vam tenir l’oportunitat de sentir instruments què haviem treballat a l’escola però no haviem sentit mai. També vaig descubrir nous instruments de percusió.
    Blau de 5è.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *