Al llarg del curs els alumnes de 5è han fet un documental, a l’àrea de castellà, sobre els 10 anys d’escola. Després de moltes hores de dedicsació, entrevistes, edició… els van poder presentar el dia de la festa final de curs. Felicitats per la feina ben feta!
EL RICARD BONMATÍ ENS VISITA
Dimecres 11 d’abril va vindre en Ricard Bonmatí a recitar els seus poemes i fer-nos gaudir amb la poesia.
El Ricard abans de recitar poemes d’animals ens feia una introducció científica de l’animal. El primer que va explicar va ser els éssers vius; va dir que s’ havien de respectar. El següent que va explicar va ser que les serps si t’ataquen t’has de defendre però si te les trobes i no t’ataquen no cal matar-les. Després ens va recitar el poema de la serp. Ens va introduir el llangardaix; per exemple la sargantana expulsa la cua i li torna a créixer però sense múscul i os. Va explicar que l’aranya ajuda a menjar-se els mosquits i va recitar el Poema de l’aranya. La Bruixa era dedicat a la dona del Ricard Bonmatí perquè sempre deia “fes-me un poema” i al final li va fer.
L’últim poema que va recitar va ser el del Gos; era un missatge als propietaris dels gossos. No pots deixar la “caca” al terra perquè si no els cecs la trepitjaran i arribaran a casa amb tota la sabata brutíssima.
Ens va agradar molt el que ens va explicar però el que més ens va agradar va ser el poema de “La bruixa”.
Alex Muñoz i Joel Fernández. 6èB
imatge
6è visita el mNACTEC
El dimarts 10 d’abril vam anar a Terrassa a visitar el mNACTEC ( Museu de la ciència de la tècnica de Catalunya) i a fer un taller d’electricitat.
La primera part de la sortida va consistir en una visita lliure a l’exposició sobre l’ evolució de l’energia al llarg de la història.
Després, durant la segona part de la visita, vam fer un taller d’electricitat que consistia en una introducció i una part pràctica.
Durant l’explicació ens va demostrar a través d’una màquina quin són els materials conductors i aïllants que són els pols positiu i negatius, les carreges d’electricitat…
En el taller vam fer quatre experiments relacionats amb el magnetisme a l’electricitat.
Considerem que ha estat una sortida molt interessant i que ens ha aportat informació difícil d’entendre a través dels experiments.
Maílan i Max León . 6è B
21 de març DIA DE LA POESIA
Padrins i fillols hem improvisat un petit recital de poesia.
Els nens/nenes de la classe dels núvols han recitat un poema sobre la primavera. Els nois/es de la classe del cinema han llegit poemes de la Lola Casas, Miquel Martí Pol, Ricard Bonmatí i Maria Mercè Marçal.
8 de març – Dóna la nota
El dia 8 de març, a les 11h del matí, els alumnes de 4t, 5è i 6è de l’escola hem participat al projecte “Dóna la Nota” del CdA Pau Casals, cantanLa Petita Ciutat de la Igualtatt plegats la cançó PERSONES IGUALS, perquè somiem en un món on homes i dones ens respectem i tinguem les mateixes oportunitats davant la societat a través de la música, que uneix persones de diverses capacitats, ètnies, edats, cultures, identitats, gèneres…
Aquí us deixem un petit conte en el què ens hem inspirat!
LA PETITA CIUTAT DE LA IGUALTAT (de Gibert d’Artze)
Temps era temps, hi havia una bonica ciutat al costat d’un mar lluminós. Era anomenada la Petita Ciutat de la Igualtat. La gent hi treballava de valent i vivia en pau, cadascú dedicat a allò que més li agradava i que havia après a fer amb il·lusió… I no hi havia ni rics ni pobres…
A la Petita Ciutat de la Igualtat hi vivien dos germans bessons: la Ginesta i el Gerd. La Ginesta feia preciosos objectes de fusta i el Gerd confeccionava uns vestits de paper meravellosos…
Molt més enllà s’hi alçava el Gran Castell Desigual, una fortalesa plena de soldats armats, l’única ocupació dels quals era defensar el castell de qualsevol enemic que volgués conquerir-lo…
Allà sí que hi havia rics i pobres, i també hi vivien dos germans bessons: el príncep Forçut i la princesa Preciosa. El príncep Forçut no es dedicava a res, i tan sols esperava el moment d’enfilar-se al seu cavall blanc per anar a una guerra que no arribava mai…
Ocupava els dies caçant amb el seu arc pobres animalons desprevinguts, mentre que la seva germana s’emprovava vestits i més vestits i sospirava des de la seva finestra, raspallant-se contínuament el cabell, tot esperant algun cavaller valent amb qui casar-se, amb el permís del seu germà…
Vet aquí que al Gran Castell Desigual hi va arribar la guerra, finalment. Però els enemics no estaven pas fora de les muralles: els pagesos del castell havien hagut d’abandonar, amb els anys, les seves terres per tal de poder-hi criar el bestiar que alimentava tots aquells soldats, i es van acabar revoltant, perquè passaven fam…
… I van expulsar del castell el príncep i la princesa, que van anar a exiliar-se a la Petita Ciutat de la Igualtat. Allà els van rebre amablement i els van donar menjar i aixopluc. Al cap d’uns dies, la cap del Consell de la Ciutat, va voler saber quina era la seva professió, a què volien dedicar-se…
El príncep Forçut es va enfurismar. Ell no havia treballat mai. I la Princesa Preciosa només volia raspallar-se la llarga cabellera i esperar…
Un dia, des de la seva finestra, va poder veure el vestit més bonic que mai no s’hagués cosit: era tot fet de paper d’un color groc encès. La princesa va voler saber qui l’havia creat, i va sorprendre’s que fos el Gerd. Però la va fascinar tant que, amb el temps, va anar aprenent l’ofici al seu costat i van fer-se inseparables…
El príncep Forçut volia un nou arc, i va preguntar qui treballava millor la fusta. Li va estranyar que fos una noia. De tota manera, com que es delia per tornar a caçar, va voler encarregar-n’hi un. Però la Ginesta li va dir que ella no feia cap mena d’arma per ferir o matar éssers vius, i li va regalar una preciosa aixada, amb el mànec suau, una de les seves peces més boniques i útils…
I al Forçut li va agradar tant fer solcs profunds a la terra i plantar-hi llavors que creixien i esdevenien fruits amb tota mena de sabors i colors, que va acabar sent el més feliç dels pagesos de la Petita Ciutat de la Igualtat i el millor amic de la Ginesta…
I va aparèixer l’amor… La Preciosa va ser la primera en adonar-se, però no va gosar dir-ho per vergonya. I el Forçut també ho va saber ben aviat, però li va costar molt decidir-se a fer el pas…
Però, finalment, van obrir els seus cors, i es va fer una gran festa per celebrar-ho… Els vestits, és clar, eren de paper i els plats i les gerres de fusta. La llum que reflecteix la felicitat ho banyava tot, i van ser feliços durant molt de temps…
La Ginesta i la Preciosa…
El Forçut i el Gerd…
I vet aquí una gossa, i vet aquí una gata, que ara juga amb la sabata…
I vet aquí una gata, i vet aquí una gossa, que no és ni bruna i que no és rossa…
FI
TALLER DE CROMA
Fa uns dies els alumnes de 6èA vam realitzar un taller de croma: “Som Méliès”. Van venir el Quim i l’Alba. Ens van explicar moltes coses sobre el cinema i els efectes especials. L’Alba programava els videos i en Quim ens ajudava a fer els curts.
Aquí teniu el resultat. Vàrem gaudir molt i estem molt contents de com han quedat.
Visita “mediàtica” a la ràdio
El passat dimecres dia 31 de gener els alumnes del CS del Taller de Ràdio vam visitar (com cada trimestre) les instal·lacions de Ràdio Castellar, però en aquesta ocasió ens van acompanyar els membres del programa de televisió El Vallès Educa de Canal Terrassa, per interessar-se per la nostra organització de tallers. Us en deixem el reportatge!
Persones iguals
Persones Iguals és una cançó que ens parla de l’esperança. Les persones hem de tenir les mateixes oportunitats davant la societat, independentment del sexe, la classe social, la religió, la raça, l’edat, la cultura, les diversitats funcionals…
Aquest tema forma part de la campanya Dóna la Nota amb Persones Iguals que organitza el Camp d’Aprenentatge Pau Casals.
CONCERT DE NADAL ’17 – Programa
Aquí teniu el programa de mà del Concert de Nadal… recordeu clicar a la mà per passar de pàgina!
VISITA DELS MOSSOS D’ESQUADRA
El dia 26/10/17 va venir un mosso d’esquadra a fer-nos una xerrada dels perills d’internet.
El primer que ens va dir va ser que internet és una bona eina si la saps utilitzar però si no, pot ser una eina molt perillosa.
Ens va fer reflexionar com pot fer mal internet . Ens va dir que les xarxes socials són molt perilloses perquè qualsevol persona pot registrar-se en un compte fals fent veure que és una altra persona.
També ens va explicar que tot els missatges que enviem es queden enregistrats a un núvol. Els mossos tenen una unitat especialitzada en protegir els internautes .
Una persona pot anar a la presó per un delicte a través d’internet. En resum, creiem que internet es molt perillós si l’utilitzes malament, però si l’utilitzes bé es una molt bona eina.
Autors: Carles i Guim
http://mossos.gencat.cat/ca/temes/Internet-xarxes-socials-i-aplicacions/Pàgina Gencat