II CONCURS DE RECEPTES FETES AMB SOBRALLES

Per 2n any consecutiu us animem a participar en aquest concurs. Enguany col·labora amb nosaltres l’Associació del comerç del Bisaura i podreu dipositar les vostres receptes en els comerços de Sant Quirze que pertanyen a dita associació.

Els alumnes de Cicle Inicial van ser els encarregats de repartir aquestes bústies, informar els comerciants i després fer-ne la recollida.

També podeu participar a través d’aquesta pàgina del bloc deixant un comentari.

Esperem la vostra recepta!

MOSTRA DELS TREBALLS SOBRE LES RECEPTES DE SOBRALLES DELS ALUMNES DE CICLE SUPERIOR
Un dels nostres Projectes d’Expressió d’aquesta setmana era preparar una recepta de sobralles per participar en el II Concurs de Receptes de Sobralles que ha organitzat l’escola i l’Ajuntament de Sant Quirze de Besora. Ara que ja tots hem tirat la nostra recepta a les bústies dels comerços hem decidit compartir amb tots vosaltres les nostres aportacions:

 

 

Els alumnes del COMITÈ VERD FAN LA RECOLLIDA DE RECEPTES A LES CLASSES:

L’EXPOSICIÓ DEL II CONCURS DE RECEPTES DE SOBRALLES

GRÀCIES PER LA VOSTRA PARTICIPACIÓ!
Un cop recollides totes les receptes hem preparat una exposició a la reixa del pati de l’escola i el Comitè Ambiental n’ha escollides tres.

VEREDICTE DEL CONCURS
Les tres receptes escollides són les següents:
Arròs amb llenties – Paula Carrasco Salvans – 6è
Truita de xocolata – Jon Mc Gowan – 6è
Tomàquets farcits amb carn de l’olla- Yordan Asenov – 6è

26 respostes a II CONCURS DE RECEPTES FETES AMB SOBRALLES

  1. Arnau Folch i Barba diu:

    SOPA DE VERDURES I PISTONS

    INGREDIENTS
    ·Suc de verdures
    ·Pasta de pistons
    ·Porro
    ·Sal

    PREPERACIÓ
    1. Posem en una olla el suc de les verdures amb trossets de porro.
    2. Quan bull, afegim la pasta de pistons i una mica de sal.
    3. Remenem la sopa a foc mig.
    4. Esperem uns 15 minuts.
    5. I ja la tenim a punt.

  2. Joan Ramon diu:

    APROFITAMENT DE CARN O GALLINA BULLIDES

    – S’agafen dues o tres cebes tallades fines i es fregeixen amb oli a poc poc.
    – Quan comencen a estar daurades hi tirem una mica de sal i pebre.
    – S’hi afegeix la carn o la gallina, o totes dues coses, tallades a trossets.
    – Es sofregeix bé i s’hi tira un raget de vinagre.
    – Es remena una mica i es serveix calent.
    Font d’informació:
    Titol: Sabores
    Any:1949
    Autora: Victoria Serra Suñol
    Editor: Luis Gili

  3. Marta Solà Hernández diu:

    APROFITAMENT DE LA MENTA:
    SOPA DE MENTA

    INGREDIENTS:
    – Aigua
    – Pa (si pot ser crosta)
    – Sal
    – Oli
    – Menta

    ELABORACIÓ:
    1.Posarem en una olla amb aigua el pa i el deixarem bullir.
    2.Al cap d’una bona estona el triturarem amb la batedora i hi afegirem sal, oli i un brot de menta.
    3.Ho deixarem coure tot una estona més.
    4. I ja està tot a punt per menjar.
    Bon Profit !
    Mmmmmmmm!!!

  4. Lídia.C diu:

    APROFITAMENT DE PA:

    INGREDIENTS:
    -pa sec
    – all
    -ceba
    – oli
    -sal

    PREPARACIÓ:

    Es mulla el pa i s’escorre. Es posa la paella al foc i es fregeix l’all i la ceba amb poquet oli. Llavors s’hi fica el pa escorregut amb el foc baix. S’ha de remenar una bona estona( 3/4 d’hora o 1 hora) perquè no s’enganxin, fins que quedi suelto i amb migues petites.

    JA ESTÀ!!
    MMMMMMMMMMMMMMMM!!!

  5. Aina Martínez diu:

    Recepta de truita d’ensaladilla.
    Ingredients:
    -6 ous
    -Sal
    -Sobralles d’ensaladilla

    Preparació:
    Es posa una paella al foc i s’hi tira molt poc oli. Es baten els ous en un plat i s’afegeixen les sobralles d’ensaladilla. S’aboquen els ous batuts amb les sobralles a la paella , s’hi tira sal i es fa una truita.

    Es molt senzill i molt bo!

  6. # Croquetes de carn d’olla #

    Ingredients:

    – Restes de carn de fer el caldo o escudella.
    – Beixamel espessa (llet, farina, mantega i sal).
    – Ous.
    – Pa ratllat.

    Preparació:

    – Traiem els ossos de la carn d’olla (pollastre, ossos d’esquena i pilota).
    – Piquem la carn amb una picadora.
    – Fem la beixamel ben espessa.
    – Quan estigui feta hi tirem la carn, hi ho remenem fins que estigui tot barrejat.
    Ho posem amb una safata i posem una capa ben primeta fins que es refredi.
    – Al dia següent agafem boletes de la massa i les untem d’ou i després pa ratllat i els hi donem forma de croqueta.

    Bon profit!!

  7. Mariam diu:

    vatut amb fruites:
    ingredients:
    posem a la vatidora la llet.
    també un pot de llogut.
    I les fruites.
    Ho posem tot a la vatidora hi ja estara bon profit.

  8. Dani diu:

    – TOMÀQUETS FARCITS AMB SOBRALLES DE CARN –

    INGREDIENTS:

    -Carn sobrant
    -Julivert
    -Ceba
    -Bolets

    ELABORACIÓ:

    1.- Tallem la carn sobrant ben petita. Hi podem barrejar julivert, ceba trinxada i algun bolet.
    3.- Tallem els tomàquets per la meitat en sentit hortizontal. Traiem la polpa.
    4.- Farcim els tomàquets amb la barreja que hem preparat anteriorment.
    5.- Agafem una safata per anar al forn. Col•loquem els tomàquets i posem una mica de formatge rallat per sobre i ho posem al forn.

    Un cop estiguin ben gratinades ja les podrem servir!
    Boníssimes!
    BON PROFIT!

  9. Paula Carrasco diu:

    LLENTIES AMB ARRÒS
    —————————
    Ingradients:
    – Restes d’arròs
    – Restes de llenties
    preparació:
    1.-Posem les llenties en remull durant 30/60 minuts
    2. Coure les llenties
    3. Agafar una olla amb l’arros i coure’l
    4. Quan els dos ingredients estiguin preperats, agafem una olla en la que i tirem l’arròs i les llenties
    5. Barrejem bé l’arròs i les lleties quedin ven barrejats.

    I ja esta, ja tenim llenties amb arròs, que profiti.

  10. Anna M. diu:

    Xanfaina

    Ingredients:
    ·Sobralles de ceba, carbasó, pebrot, i overginia
    ·Tommaquet (sofregit)

    Preparació:
    1. És fregeixen les sobralles (ceba, carbasó, pebrot, i overginia), i a continuacióés barreja fins a tirar el sofregit de tomaquet.
    2. Més tard quant ja està tot ben barrejat és tira el tomaquet, és continua barrejant aproximadament uns 10 minuts fins aconseguir una textura desitjada .

    Bon profit !!!

  11. Guillem Morata diu:

    Tacs de sobres de pollastre rostizado Ingredients: · : ·Una Lliura de pollastre -1 / 2 ceba
    ·sal
    · 1 all -12 truites de blat de moro de borsa
    · 1 bossa de ziper o 12 truites recent fetes comprades de cargols
    · 2 tasses d’oli
    · 1/2 enciam
    · 1 tomàquet
    · 2 tasses de crema
    · 1/2 tassa de llet
    · Sal al gust
    · Salsa verda
    Com fer-ho:
    · Una Lliura de pollastre cuit amb 1/2 ceba, sal, 1 all fins que es desenganxi de l’os fàcil. O sobres de pollastre rostizado o empanizado desebrado sense os ni empanizado sol pollastre. Es desebra el pollastre.
    · Si Les truites estan fredes es posen a la borsa de ziper es tanca i es fiquen al microones fins que estiguin ben toves això és perquè no es Ens trenquin a l’hora de omplir o al cuinar Els tacs
    · Després es posa l’oli en una paella estès a temperatura mitjana I mentre que L’oli aquesta Bé calenta es treuen Les truites de la borsa i es desenganxen una per una i després s’omplen Les truites amb una mica de pollastre desebrado es dobleguen es posen en un plat i quan l’oli estigui calent es posen a daurar de 4 o Els que càpiguen al paella es voltegen i s’escorren
    · Es pica l’enciam El tomàquet, i la crema a la crema jo li afegeixo llet i sal i ho regiro perquè li dóna un sabor Rico i s’unta millor a Los tacs
    · Els tacs s’emplenen d’enciam tomàquet se li posa crema a sobre i sal al gust es serveixen amb arròs al costat i si es vol amb salsa Verda també.

  12. Ismael Cobaa diu:

    GATÓ DE PATATA:

    Cocer las patatas enteras en agua durante 30 minutos, pelarlas y hacerlas puré.

    Añadir a la pasta de patata la piel rallada de la naranja, un poco de canela, el azúcar y las yemas de huevo. Mezclar bien. Incorporar con mucho cuidado las claras de huevo a punto de nieve.

    Untar un molde con manteca de cerdo, y espolvorear con un poco de harina. Llenamos con la pasta de patata.

    Hornear durante 35 minutos a unos 160º.

    El azúcar en polvo lo utilizaremos para espolvorear la superficie de la coca.

  13. Judit Puntí diu:

    ARRÓS TRES DELICIES

    Ingredients:
    -sobralles d’arrós blanc
    -sobralles de truita
    -blat de moro
    -pastanaga

    Preparació:
    -Es posa a dintre un bol, i es barreja tot.

    Consells:
    -Si hi poseu all i oli o mayonesa; encara sera mes bo!!

  14. Èlia Cunill diu:

    MACARRONS AMB SALSA DE TOMÀQUET
    ingredients:
    ·Macarrons
    ·Llet
    ·Tomàquet
    ·Oli
    ·Sal

    PREPARATIU:
    Agafes una paella amb aigua, la poses al foc. Després, hi tires oli i esperes a que bulli. Quan bull hi fiques els macarrons i també hi tires sal i ho barreges. Agafes una altra paella també amb oli i poses llet i tomàquet i ho barreges. Desprès escorres l’aigua dels macarrons i li poses la salsa que hem fet amb la llet i el tomàquet. Ho vbarreges tot i després, JA T’HO POTS MENJAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A mi m’ha encantat!

  15. TRUITA D’ESPINACS

    INGREDIENTS
    4 ous normals (o 3 grossos)
    500gr. d’espinacs frescos
    oli d’oliva
    sal

    VARIANTS:
    – Podeu afegir una cullerada de llevat químic en pols (Royal o similar)

    ELABORACIÓ
    Primer de res hem de rentar els espinacs.

    És el procès més important a l’hora de treballar amb espinacs: la seva neteja.
    Heu de saber que tenen molta sorra i els heu de somergir en aigua i netejar, gairebé, fulla per fulla.
    Veieu la sorra que queda?….i per què molta ja ha marxat per l’aiguera.
    En un cassó no gaire gran, podrem bullir els espinacs. Tenen un volum important…i un cop bullits queden en una cinquena part (o menys) del que eren. Per això, sembla que no hi pugui caber tot aquest espinac en aquesta olla. Paciència….que entrarà tot.
    A mida que es va escalfant la fulla…va perdent volum….i al final hi cap tot.
    Ho deixarem bullir uns 8-10 minuts.
    Ho abocarem a un colador…
    …i refredarem els espinacs amb aigua freda…per tallar la cocció.
    Ara és qüestió d’anar apretant amb una forquilla per extreure tota l’aigua.
    Ara batirem els ous. Jo he utilitzat tres però per què són de la mida XXL.
    També utilitzaré una “tortillera” que diuen, una tapa de fusta que, certament, va de fàbula per donar-li la volta a la truita.
    L’ou ben batut…i si voleu…li tireu una culleradeta de llevat en pols.
    Ara saltegem els espinacs amb un xorret d’oli i sal.
    Un cop fets…els barrejarem amb l’ou…
    …quines olors !!!
    Ben barrejat, eh?….ho deixeu una estona que s’empapi bé.
    Amb la paella calenta….ja podem tirar la nostre truita per coure…
    …amb el temps li agafareu els truquet a les truites…i el “puntillo” aquell de deixar-les com a cadascú li agrada. Jo sempre miro de deixar-les torradetes per fora i gairebé crues per dins.
    Perfecte, ja la tenim cuita.
    Ja la podem servir.
    Es pot menjar freda o calenta….vaja, com totes les truites.
    Un bon sopar.
    Prepareu unes llesquetes de pa amb tomàquet…regades amb un oli de qualitat.
    …i a disfrutar…amb un gotet de vi negre…titots.
    Fan ganes de menjar ara , eh?

    Bon profit !!!

  16. Maria diu:

    RECEPTA PER GOSSOS

    Ingredients:
    -Fulles d’enciam que llençaríeu.
    -Trossos de carn o ossos que llençaríeu.
    -Productes sobrants de la producció d’arròs.

    Preparació:
    -Es posen tots els ingredients en un olla.
    -Es cobreixen d’aigua.
    -Es posa a bullir fins que està cuit.
    I finalment……….es deixa refredar i ja li podeu donar!

  17. PURE DE PATATA AMB TONYINA

    Ingredients:

    -tonyina
    -patata bullida
    -mantega
    -caldo

    Preparació:

    Triturem la patata i ho posem el foc amb una mica de caldo.
    Que s’escalfi 1 minut o 2 i que quedi tot barrejat, li poses mantega perquè quedi mes amorós, li afegeixes la tonyina i ja estarà

    Bont profit!!!!!!
    I que us hagi agradat!

  18. marta figueras diu:

    CROQUETES:
    que podem fer amb la gallina,el pollastre, la vedella o el xai sobrants del caldo

    ELABORACIÓ:
    En primer lloc, trinxeu tota la carn i afegiu-hi julivert,un polsim de sal i ous segons la qualitat de carn.
    Treballeu la barreja amb una forquilla i poseu-hi una mica de pebre negre en pols.
    Feu una beixamel bastant espesseïda, que haureu d’afegir a la pasta. Quan tot plegat estigui fred, dividiu la quantitat en parts iguals i li doneu una forma cilíndrica.
    Passeu les croquetes per clara d’ou i pa ratllat i, seguidament, fregiu-les en oli sabundant i ben calent. Heu de procurar que us quedin ben rosses per tots els costats.
    Després, podeu retirar les croquetes que siguin cuites al vostre gust i les aneu posant en una safata amb paper de cuina, cosa que evitarà que es vegin massa olioses.

  19. marta figueras diu:

    CANALONS:
    QUE PODEM FER AMB LA GALLINA, EL POLLASTRE,LA VEDELLA O EL XAI SOBRANTS DEL CALDO
    ELABORACIÓ:
    Bulliu els canelons amb aigua amb sal i una mica d’oli d’oliva per tal que no s’enganxin. Deixeu coure la pasta entre 15 o 20 minuts. No la deixeu més temps, ja que no ens convé que quedi massa tova. Després, retireu els canelons i escorreu-los amb un colador. Després passeu-los per aigua freda i amb els dits aneu-los traient del colador un a un. Un cop fet això, poseu-los en un drap sec i net.
    A continuació, netegeu la carn sobrant de tots els ossos i les altres parts no desitjades. Trinxeu-la i afegiu-hi un cervell de xai, uns fetges de gallina o de pollastre, que abans haurem passat per una paella amb una mica de tomàquet i unes gotes de conyac.
    Prepareu una beixamel amb farina, mantega i llet. Procureu que no sigui massa espessa.
    Poseu unes cullerades de la beixamel al trinxat, mescleu-ho i farciu els canelons amb la carn.
    Llavors, col·loqueu els canelons alineats en una plata per anar al forn, que haureu untat amb mantega. Tireu la beixamel per sobre i afegiu-hi formatge ratllat. També hi podeu posar petits trossos de mantega per sobre.
    Per acabar, poseu-los al forn calent i deixeu-los fer fins que quedin rossos.

  20. alex fernandez sanchez diu:

    amanida de arros:
    INGREDIENTS:
    300g de arros de gra llarc, 5 tomaquets cherry ,1 ceva, 1/4 de pebre vermell ,1/2pebre verd, 4 churadas de vlat de moro dolç ,4 fulles de enciam, julivert picat ,oli, vinagre ,sal i pebre.

  21. alex fernandez sanchez diu:

    POSTRES:
    MUSSE DE FORMATGE.
    Ingredients:
    Llet 100g
    formatge tendre delux 350g
    cues de gelatina 4
    nata milbona 400g
    sucre 40g
    mermalada de arándanos delux 1 de bot
    arándanos fresc 100g
    pa d’especia delux
    fruits garapiñats.

  22. Nil Huertas diu:

    Espaguetis a la carbonara
    INGREDIENTS:
    -espaguetis
    -llet
    -pernil dolç
    -sal
    -pebre
    -orenga
    -mantega
    -aigua
    -oli
    -ou
    UTENSILIS DE CUINA:
    -cassola
    -paella mitjana
    -forquilla
    -cullera gran
    -colador
    INSTRUCCIONS:
    1.Posa l’aigua a la cassola i deixala bullir 2,30 min.
    2.Quan agi acabat de bullir tireu-hi els espaguetis.
    3.Agafeu la paella petita i untaula amb una mica de matega, despres treu-hi el pernil dolç.
    4.Escurriu els espaguetis al colador.
    5.Tireu-els a la paella
    6.Agafeu el plat i tireu-hi: Llet, pebre, sal, ou i la orenga bate-ho amb la forquilla.
    7.Tireu-ho a la paella.
    JA ESTÀ UNA MICA DE FEINA PERO UNA DELICIA DE PLAT!!!!
    MMMMMMMM!

  23. Angel diu:

    CROQUETES DE POLLASTRE I OU DUR

    Amb la meva mare, l’altre dia em va ensenyar a com fer croquetes de les restes de pollastre que van quedar del dia anterior barrejades amb ou dur.

    INGREDIENTS:
    Restes de pollastre
    2 ous durs
    80gr de mantega
    80gr de farina
    ½ litre de llet
    sal – pebre

    Per arrebossar: farina, ou i pa ratllar

    PREPARACIÓ:
    Agafem les restes de pollastre i els dos ous durs i els tallem en talls molt petits.

    En una cassola o paella posem la mantega que comenci a desfer-se i quan estigui afegim la farina i ho remenem per a que es barregi tot i s’ajunti.

    A continuació afegim a poc a poc la llet i seguim remenant be per a que no quedin grumolls. Ens ha de quedar una bechamel bastant espessa.

    Quan estigui llesta afegim sal i pebre al gust i despres tirem el pollastre i els ous que haviem tallat al principi.

    Ho barrejem tot molt bé i deixem coure tot junt a foc molt lent durant 5 minuts sense parar de remenar.

    Col·loquem la massa en un recipient plà i la deixem repossar tapada durant unes 2 hores.

    La destapem i comencem a fer les croquetes del tamany que volguem, les barrejem amb la farina, l’ou i el pa ratllat i les fregim amb molt d’

  24. Angel diu:

    SALTEJAT DE VERDURES AMB CARN

    INGREDIENTS (per 4 persones)
    sobres de verdures (pastanaga, pssols, albergines i pebrot)
    ¼ Kg de carn de porc
    ¼ Kg de carn de vedella
    1 ceba
    1 all
    sal i pebre
    oli d’oliva
    1 copa de vi

    PREPARACIÓ:

    1-. En una cassola posem l’oli d’oliva
    2-. Trinxem la ceba i l’all i ho posem a la cassola a foc lent.
    3-. tallem la carn a trossos i afegim sal i pebre ideixem que es dori a la cassola.
    4-. Afegim la copa de vi i un got d’aigua i ho deixem buillir fins que quedi tendre.
    5-. Afegim les sobre de verdures previament tallades a trocets.
    6-. Quan estigui tot calent es serveix a taula.

    BON PROFIT!

  25. Carla Vaqué Rodellas diu:

    La meva recepta va de les mongetes seques i de fruita.

  26. Ian Luca diu:

    VEDELLA AMB SALSA

    Recepta de sobralles: Si has fet vedella a la brasa i te n’ha sobrat, pots fer un bona vedella amb salsa de tomàquet per acompanyar pasta, macarrons, etc !!!!!
    Només has de fer: un bon sofregit de ceba, pebrots i tomàquets i si vols hi pots afegir uns bolets. Un cop tinguis tot això cuinat, hi poses la carn feta a la brasa i deixes que faci xup-xup uns 15-20 minuts.
    Tasta’l, està boníssim!!!!!!

    Ian luca 4t A

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *