MUSEU DEL TER

Avui, mestres i alumnes de cicle mitjà, hem agafat el tren per anar a Manlleu a visitar el Museu del Ter, fins ara conegut amb el nom de Museu Industrial del Ter (MIT).

Les monitores ja ens esperaven a l’estació de Manlleu i ens han acompanyat per fer un recorregut a peu al llarg del passeig del Ter, durant el qual ens han anat explicant els diferents ocells que podem veure i sentir en aquest tram del riu.

Ben aviat hen trobat un martinet blanc a sobre d’una pedra esperant poder agafar algun peix amb el seu esmolat bec. També hem escoltat el cant del rossinyol, i amb l’ajuda dels binocles hem vist orenetes, tórtores, merles, garces, gavians, algun pit-rog  i mallerengues.

La vegetació de ribera més habitual en aquesta zona són: el salze, el vern, el pollancre, el canyís i la boga. Les robinies les han tallat perquè eren molt invasives i de moment no han tornat a sortir.

Després d’esmorzar i de gaudir d’una estona d’esbarjo al parc, hem continuat fins al museu, on hem fet el taller dels peixos.

A l’interior del museu hem pogut conèixer diferents espècies de peixos: les que s’han introduït en els darrers anys provinents d’altres països i continents,  i les espècies autòctones que són pròpies del riu Ter.

En una aula-laboratori, ens hem assegut al voltant de diverses peixeres per tal d’observar les diferents espècies que han anat apareixent al riu Ter. La monitora ens ha explicat cada aleta perquè serveix i la funció d’algunes parts del peix, així com el perquè dels colors que tenen.

En una altra peixera hem pogut veure les poques espècies que són pròpies del riu Ter: la truita, el barb i la bagra. I com que hem après tantes coses,  hem pogut completar un gran mural amb tots els elements vius que podem trobar en un ecosistema fluvial: plantes i animals molt variats.

Després de tanta feina, hem pogut  dinar i jugar fins a l’hora de marxar!

MUSEU DEL TER: ELS PEIXOS

MUSEU DEL TER: ELS OCELLS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *