ABOCADOR D’ORÍS

Els alumnes de Cicle Mitjà han participat d’una activitat que s’inclou dins els Programa d’Escoles Verdes i que se subvenciona des del Consell Comarcal d’Osona.

Es tracta de la visita a l’abocador de deixalles d’Orís, és a dir, l’abocador on es llencen els residus provinents de la nostra comarca i també de la comarca veïna del Ripollès.

En aquesta visita ens han explicat, amb l’ajuda d’una maqueta, com és un abocador i com s’hi van dipositant les deixalles. També hem après que els abocadors tenen uns anys de vida i després es clausuren perquè ja no hi caben més deixalles, és a dir, el vas o forat que s’havia fet ja ha quedat ple.

També hem vist com es van aplanant les deixalles que porten els camions i es van cobrint amb capes de terra. De les deixalles compactades, en surten uns sucs molt tòxics i contaminants que s’anomenen lixiviats i s’han de tractar en una depuradora.

L’Anna, la monitora del Consell Comarcal, ens ha explicat que a l’abocador hi van a parar moltes coses que no hi haurien de ser perquè hi ha gent que encara no recicla correctament. Per exemple, hi ha molts malatalassos que la gent llença als contenidors de rebuig, però els haurien de portar a la deixalleria; la matèria orgànica tampoc es pot llençar al contenidor de rebuig, etc.

També hem fet el taller de consum responsable d’en “Joan pocabrossa” per anar a comprar causant el mínim d’impacte ambiental possible; això vol dir fent pocs residus.

La sortida ha estat molt instructiva i tindrem en compte tot el que hem après en el nostre dia a dia.

 

5 respostes a ABOCADOR D’ORÍS

 1. SALVA GARCIA diu:

  M’ha agradat molt la sortida que hem fet perquè hem après moltes coses noves.

 2. PERE GARCIA diu:

  M’ha agradat molt la sortida a l’abocador d’Orís perquè hem vist molts ocells i també perquè hem fet moltes activitats divertides.

 3. Em va agradar molt anar a l´abocador d´Orís. Va ser molt divertit. No vàrem sentir la pudor de les deixalles però crec que en deu fer molta. El que em va agradar més va ser quan la monitora va dir que ens deixava anar a una gàbia de més amunt de les deixalles. Hi havien òssos i amb en Roger i la Marta vam veure dents. També jo deia que una cosa que hi havia allà era un porc perquè tenia potes de porc, però en Roger va dir que era un llop i la Marta va dir que era un llop perquè no el veia amb forma de porc.
  ADÉU FINS UN ALTRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. PERE GARCIA diu:

  És veritat, Eulàlia era un porc mort perquè bvnguesin els voltors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *