EL DIA DE LES LLENGÜES

A l’escola celebrem aquesta setmana el Dia de les llengües tot fent activitats multilingües i  com una activitat transversal.

Dia de les llengües- 26 de setembre.

Gaudeix de les activitats de l’escola:

  • Escolta la música de cada dia  i endevina de quina llengua són.
  • Viu les propostes de cada nivell i l’exposició del divendres, 28 de setembre al pati de l’escola.

EDUCACIÓ INFANTIL

Les nostre paraules:  CARGOL/DRAC/DINOSAURE.  Sabeu com es diuen en altres llengües?

CICLE INICIAL

Les nostre paraules: ——————/ ———————. Uf ! Quantes llengües que hem trobat!

CICLE MITJÀ:

Les nostre paraules:————-/————–. Si voleu saber la seva traducció en altres llengües visiteu la nostra exposició.

CICLE SUPERIOR

Les nostres paraules: VIATGE / MÓN. Visita-les a l’exposició del divendres a la tarda i veuràs la nostra tasca de TRADUCTORS.

Fonts d’informació que ens ajuden: Els diccionaris il·lustrats, els diccionaris de la llengua i  els diccionaris bilingües.

Les persones que ens ajuden perquè coneixen altres llengües-

Les cerques online:

INVESTIGUEM I APRENEM LES LLENGÜES DE LA UE

HO APRENEM EN ITALIÀ

VÍDEO PROMOCIONAL DIA DE LES LLENGÜES

LA GIMCANA DE LES LLENGÜES

DICCIONARIS VISUALS

GOOGLE TRANSLATE

Una proposta dels alumnes de Cicle Superior és que el català sigui una  llengua de la UE. Amb aquesta intenció hem traduït aquest fragment en català. A veure si ben aviat ja el podem trobar a les webs de la UE.

Europeus units en la diversitat – CATALÀ

La Unió Europea (UE) és una família de països europeus democràtics, que s’han compromès a treballar junts per la pau i la prosperitat. No es tracta d’un estat destinat a substituir els estats actuals, però és  més que qualsevol altra organització internacional. En realitat la UE és única. Els seus estats membres han creat institucions comunes en les que deleguen part de la seva sobirania, amb la finalitat que es puguin prendre decisions democràticament sobre assumptes específics d’interès comú, a escala europea.

Europa és un continent amb moltes tradicions i llengües diferents, però també amb valors compartits. La UE defensa aquests valors. La UE fomenta la cooperació entre els pobles d’Europa, promovent la unitat i conservant al mateix temps la diversitat, i garantint que les decisions es prenguin tenint en compte al màxim els ciutadans.

Al món del segle XXI, cada vegada més interdependent, serà encara més necessari que els ciutadans europeus cooperin amb persones d’altres països amb esperit de curiositat, tolerància i solidaritat.

Les imatges del Dia de les llengües 2012:

I si us animeu us convidem a llegir l’origen de les llengües.

Un article de butxaca de la revista Cavall Fort.

 

In the school we did special activities about the European Day of Languages. We translated viatge and món in different languages. We did that activity in the dining room. That day we learned a lot of words in different European languages like German, Italian, Irish, Polish, etc. and others from around the world. We wrote the words in cardboard strips of different colours and then we stuck them in a mural. The next day our parents came at school to see it.

Superior Cycle pupils

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *