Juguem a Korfball

Amb la intenció de presentar activitats poc conegudes a l’escola, aquest any al SEF hem decidit fer una activitat de Korfball. Ens hem informat en què consistia i hem fet la pràctica a l’escola Joan Casas de Sant Antoni de Vilamajor, d’aquesta manera hem pogut vivenciar els possibles hándicaps que ens podem trobar a l’hora de posar-ho en pràctica amb els alumnes.

El corfbol o korfbal és un esport d’equip jugat entre dos equips que cerquen introduir una pilota dins d’una cistella de color groc. Els equips són mixts, formats per quatre homes i quatre dones, i l’àrea de joc es divideix entre les zones d’atac i defensa. El corfbol, tot i que pot mantenir certes similituds amb el bàsquet, de fet es considera una evolució del ringboll suec (ringball en anglès) amb influències d’aquest.

El corfbol es basa en els principis de la cooperació, la no-violència, la no especialització, l’habilitat i la coeducació. És un dels exemples més clars de les possibilitats d’evitar la segregació per sexes a l’esport.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *