Jocs amb Paracaigudes

1.       EL Sol: Fer un iglú, estirar-nos a terra i deixar el cap a dintre, de forma que el nostre tros de paracaigudes ens envolti el coll i que des de fora es vegin només les cames.

Variants: de la mateixa manera podem fer aquest exercici deixant dintre i fora les diferents parts de cos, com per exemple, tapar-nos a partir de la cintura, mirant enlaire. O fins i tot quedar-nos asseguts dintre.

2.      Deixa’l volar: agafar impuls amb el paracaigudes i un cop estigui enlairat agrupar-nos tots en el centre amb els braços estirats i deixar anar el paracaigudes.

3.      El núvol: amb el paracaigudes tocant el terra i tots ajupits, fer ones amb el paracaigudes mentre un nen/a passa per sobre (sense sabates).

4.      Bàsquet: (si el paracaigudes té forat al mig) Amb una pilota de tennis intentar que passi pel forat del paracaigudes. Es pot fer com a joc cooperatiu (on tots ajuden) o com a joc competitiu (alternant als alumnes dels dos equips) on un grup ha de fer entrar la pilota i l’altre, evidentment, ho impedeix.

5.      Una sobra!: Hem de fer dos equips i cadascun d’ells tindrà una pilota d’un color determinat a sobre del paracaigudes. Un equip ha de fer fora del paracaigudes la pilota del rival i els altres el mateix.

6.      Canvi de lloc: després de fer pujar i baixar el paracaigudes 2-3 cops i abans que acabi de baixar totalment fer canvis de lloc: els de color blau, groc…

Variants: no només ens podem fixar en el color on estan col·locats els alumnes, sinó que podem fixar-nos en la seva roba, en els pentinats, nens, nenes…

7.      La Xarxa de pescadors: 2 grups (els peixos i els pescadors). Els peixos es col·loquen lluny de la Xarxa (paracaigudes) i han de passar per sota del paracaigudes quan comença el joc.

Els pescadors han de moure el paracaigudes suaument a l’alçada de la cintura, permetent el pas dels peixos per sota, mentre que compten. Abans i de forma privada queden d’acord en el número que utilitzaran per baixar la xarxa i pescar algun peix. El peix que quedi a sota del paracaigudes passa a ser pescador

8.      Els ratolins de colors: s’aixeca el paracaigudes i mentre està enlairat es crida un color i tothom que té aquell color ha de córrer per sota del paracaigudes fins arribar a un altre sector del mateix color. Mentre tothom corre es crida “baixeu!” i aleshores es captura algun ratolí

9.      Escalem la muntanya: s’infla l’iglú, es fan dues passes endavant i posem els genolls sobre el caire del paracaigudes; al crit de “ja!” tothom intenta arribar ser el primer en arribar al centre escalant l’iglú

10.   La pilota gira sense parar: joc cooperatiu en què s’ha de procurar que una pilota faci voltes per damunt del paracaigudes mitjançant la creació de pendents baixant i pujant el paracaigudes segons s’acosta o s’allunya la pilota

11.    Circulació de pilota dintre de l’iglú: es tracta d’inflar l’iglú i seure en rotllana amb els culs trepitjant el paracaigudes i fer que una pilota circuli sense parar impulsada per les mans i els peus dels participants.

12.   Comiat de la sessió dintre de l’iglú: acabar la sessió asseguts en la posició de la circulació de pilota i tothom fa un comentari amable (“el que més m’agrada de la Maria és…”, per exemple) del veí del costat. Els comentaris són un per un i fan la volta completa a la rotllana.

13.   El flam: fer un iglú, seure tots dintre i moure’ns tots en onada amb rotació de tronc de forma que el paracaigudes es mogui com un flam.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *