MAUS a l’institut Maria Aurèlia Capmany

https://photos.app.goo.gl/5ATddeXzn5CshNrd6

Des del 25 d’octubre fins al 9 de novembre, van gaudir de l’exposició i del material de lectura relacionat amb el còmic Maus. Alguns dels nostre alumnes van ampliar els seus coneixements relacionats amb la temàtica de l’obra (II Guerra Mundial i les diferents vessants de l’ésser humà). Després de la lectura de l’obra, vam recollir les seves impressions. Sens dubte, una de les lectures que més els van impressionar.

Fotos de l’activitat.

Publicat dins de Portada, Secundària | Etiquetat com a , , , , , , , , | Deixa un comentari

Els nens i nenes de 2n de l’Escola Suris visiten la Biblioteca Marta Mata

Els alumnes de segon de l’Escola Suris van anar a conèixer  la Biblioteca Marta Mata.

Com a activitat prèvia a l’aula, van apuntar en un full els números dels exemplars de la col·lecció que els faltaven i que els agradaria tenir. Per tal que un cop trobats a la Biblioteca Marta Mata, aquella mateixa tarda anéssin amb els seus pares amb el carnet de la biblioteca i els poguéssin agafar .una altra activitat. Aquesta activitat consistia en un  joc, on una monitora donava una pista d’un llibre i els nens havien de trobar-lo.

La Biblioteca Marta Mata els tenia preparada una activitat sorpresa: l’activitat consistia en un  joc, on una monitora donava una pista d’un llibre i els nens havien de trobar-lo, va ser molt engrescadora i motivadora!

Com activitat de cloenda a l’escola,  els alumnes de la classe van resumir  allò que van fer a la biblioteca i van escriure els que més els havia agradat de la sortida i van elaborar un dibuix.

Publicat dins de Portada | Deixa un comentari

Exposició de Maus a l’Institut Miquel Martí i Pol

S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.
Del 6 al 24 de novembre hem tingut a la nostra biblioteca una exposició sobre la novel·la gràfica Maus. Aquest llibre  d’Art Spiegelman,  guardonat  amb el premi Pulitzer el 1992, narra gràficament com el pare de l’escriptor  va poder sobreviure al camp de concentració d’Auschwitz. Spiegelman utilitza animals antropomòrfics per representar els diversos col.lectius. Així per exemple els ratolins són els jueus, Maus vol dir ratolí en alemany; els gats, els alemanys; els porcs, els holandesos; granotes, els francesos; etc…

Continua llegint

Publicat dins de Portada, Secundària | Etiquetat com a , , , , , , | Deixa un comentari

Ens traslladem cap al Nodes

A partir de setembre del 2017 fem un canvi de plataforma: les publicacions del Seminari de Biblioteques Escolars de Cornellà de Llobregat es traslladen des d’aquest bloc fins el Nodes.

EL NOSTRE NOU ENLLAÇ

Publicat dins de Portada | Deixa un comentari

Animals d´aigua a l’Anselm Clavé

Els nens i les nenes de la classe de segon estem treballant l’aigua com a projecte.
Una part del projecte ha consistit en estudiar alguns dels animals que viuen a l’aigua.
Per grups, vam escollir animals aquàtics per estudiar algunes de les seves característiques.
Vam decidir que havíem de trobar informació sobre: com són, què mengen, com es reprodueixen, com es comporten…
Entre altres opcions de cerca ha sorgit la visita a la biblioteca de la nostra escola.
Vam trobar el prestatge dels llibres sobre animals i vam fer una tria després de fullejar els llibres, gaudir de la lectura, mirar les il·lustracions i cercar aquells que eren més adients per a nosaltres.

Molt motivats i carregats de llibres de la biblioteca vam anar a la classe disposats a aprendre i compartir informació dels animals triats.
A partir de la lectura del llibres vam iniciar un procés de “mind mapping” per extreure i organitzar la informació de tots els punts seleccionats amb anterioritat, sobre cada animal.
Al final, cada grup hem explicat el nostre “mind map” a la resta de la classe.
Hem après, una mica més, a com repartir-nos les feines, ajudar-nos a buscar coses, escoltar i ser escoltats pels altres.

Publicat dins de Portada, Primària | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Biblioteca Torre de la Miranda: 1811 préstecs

A final de curs com cada any hem engrescat a un grupet d’alumnes de 6è per esbrinar allò que tots volem saber: quants llibres hem prestat al llarg de curs? I que l’ePèrgam no ens contesta de manera automàtica.

Què hem fet? Hem donat a les nenes voluntàries els llistats de l’alumnat dels grups classe i han anat mirant un per un quants llibres s’havien emportat de la nostra biblioteca escolar, com a préstec personal, és a dir lectures al marge del servei de bibliopati i de les lectures de l’aula.  I el resultat és:

2n Curs:       378 préstecs
3r Curs:        698 préstecs
4t Curs:        287 préstecs
5è Curs:       346 préstecs
6è Curs:       102  préstecs

En total s’han prestat  1811 llibres! Per a 232 alumnes.

Publicat dins de Portada, Primària | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Emiliano Valdeolivas canta poesies

El divendres 2 de juny a la Biblioteca Escolar Ricardo Alcántara de l’Escola Montserrat van tenir la visita de l’Emiliano Valdeolivas. L’Emiliano és “el juglar del segle XXI” ha desenvolupat una important labor divulgativa en l’àmbit de la “Poesia Cantada”. Com a juglar contemporani, recorre Centres Educatius, Plaçes i Teatres, fomentant l’ interés per la lectura i la literatura en general, proposant una trobada poética-musical participativa. Des de fa vint anys es dedica a donar a conèixer als alumnes de CS, ESO i Batxillerat els poemes més significatius de la poesia castellana dels grans autors clàsics.

Va cantar als nois i noies de CS poemes de Quevedo, Fray Luis de León, Federico García Lorca, Gloria Fuertes entre d’altres. Previ a la seva visita aquests poemes van ser treballats tant a classe com a la biblioteca.

Els alumnes i mestres van gaudir moltíssim amb la seva actuació!!!

Publicat dins de Primària | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Ricardo Alcántara visita al CI

El dimecres 24 de maig el nostre padrí Ricardo Alcántara ha vingut a visitar als alumnes de 2n curs que com cada any s’havien llegit dos llibres molt especials: “Ui, quina por!!!” i “Els vestits de la Panxeta”.
La protagonista és una bruixa, “la Panxeta”, que haurà de demostrar que és una bruixa bona i guanyar-se l’estima dels nens i nenes de la seva escola.
En Ricardo ha explicat als alumnes una pila de coses interessants sobre l’ofici d’escriptor. I a més a més ha sortejat 4 llibres a la classe de 2n i 4 més a la de 1r, per què a ells també els ha visitat una estoneta!
I com sempre ens ha portat el seu darrer llibre, el llibre número 219, què passada!!!!! Es titula “Las pesadillas de Matías
Moltes gràcies de nou padrí!! T’estimem!!!

Publicat dins de Primària | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Escoltem contes a 3r

A l’escola Sant Miquel ha vingut la Rosa, una mestra jubilada que ens va explicar dos contes. Ens va agradar molt el conte dels Desitjos i el del Pont del diable. Eren contes alegres, explicats amb entusiasme i expressivitat.

Amb  les paraules, els gestos i la seva veu, la Rosa va aconseguir endinsar-nos en aquestes  històries. Vam gaudir de dos contes populars meravellosos!

Publicat dins de Primària | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Videoconferència amb Gonzalo Moure

Un any més, després de la lectura del llibre “Palabras de Caramelo” de Gonzalo Moure, els alumnes de 6è de l’escola Montserrat han pogut fer una videoconferència amb l’escriptor.

I com sempre ha tingut l’amabilitat de contestar amb tot detall totes i cadascuna de les preguntes que els nostres alumnes tenien preparades des de fa dies. Ens ha explicat com va sorgir la idea del Bubisher i com gaudeixen els nens saharauis cada vegada que aquest arriba als diferents barris del campament. I també com va “néixer” el llibre. Ens hem enterat d’anècdotes molt boniques i entranyables.

Gràcies Gonzalo pel teu temps!!!

Publicat dins de Portada, Primària | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari