Exposició de Maus a l’Institut Miquel Martí i Pol

S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.
Del 6 al 24 de novembre hem tingut a la nostra biblioteca una exposició sobre la novel·la gràfica Maus. Aquest llibre  d’Art Spiegelman,  guardonat  amb el premi Pulitzer el 1992, narra gràficament com el pare de l’escriptor  va poder sobreviure al camp de concentració d’Auschwitz. Spiegelman utilitza animals antropomòrfics per representar els diversos col.lectius. Així per exemple els ratolins són els jueus, Maus vol dir ratolí en alemany; els gats, els alemanys; els porcs, els holandesos; granotes, els francesos; etc…

L’exposició consta de 16 plafons, que els hem col.locat formant un tunel que acaba amb un reixat, simulant l’angoixa que devien patir els jueus als camps de concentració. També hem tingut 21 llibres de Maus, 40 llibres de la temàtica del nazisme i  totalitarismes. A més a més hem afegit una petita exposició de diversos dibuixos que van realitzar els nens i nenes reclosos als camps. També hi ha un seguit  de plaques al terra, imitant les Stolperteine de Berlín, en què apareix el nom d’alguna víctima del nazisme. Però sense dubte la joia de l’exposició, a part de les fotografies originals d’Auschwitz, han estat dues relíquies, dues pedres originals de dos camps de concentració: Auschwitz i Birkenav.
Aquest article s'ha publicat dins de Portada, Secundària i etiquetat amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *