Emiliano Valdeolivas canta poesies

El divendres 2 de juny a la Biblioteca Escolar Ricardo Alcántara de l’Escola Montserrat van tenir la visita de l’Emiliano Valdeolivas. L’Emiliano és “el juglar del segle XXI” ha desenvolupat una important labor divulgativa en l’àmbit de la “Poesia Cantada”. Com a juglar contemporani, recorre Centres Educatius, Plaçes i Teatres, fomentant l’ interés per la lectura i la literatura en general, proposant una trobada poética-musical participativa. Des de fa vint anys es dedica a donar a conèixer als alumnes de CS, ESO i Batxillerat els poemes més significatius de la poesia castellana dels grans autors clàsics.

Va cantar als nois i noies de CS poemes de Quevedo, Fray Luis de León, Federico García Lorca, Gloria Fuertes entre d’altres. Previ a la seva visita aquests poemes van ser treballats tant a classe com a la biblioteca.

Els alumnes i mestres van gaudir moltíssim amb la seva actuació!!!

Publicat dins de Primària | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Ricardo Alcántara visita al CI

El dimecres 24 de maig el nostre padrí Ricardo Alcántara ha vingut a visitar als alumnes de 2n curs que com cada any s’havien llegit dos llibres molt especials: “Ui, quina por!!!” i “Els vestits de la Panxeta”.
La protagonista és una bruixa, “la Panxeta”, que haurà de demostrar que és una bruixa bona i guanyar-se l’estima dels nens i nenes de la seva escola.
En Ricardo ha explicat als alumnes una pila de coses interessants sobre l’ofici d’escriptor. I a més a més ha sortejat 4 llibres a la classe de 2n i 4 més a la de 1r, per què a ells també els ha visitat una estoneta!
I com sempre ens ha portat el seu darrer llibre, el llibre número 219, què passada!!!!! Es titula “Las pesadillas de Matías
Moltes gràcies de nou padrí!! T’estimem!!!

Publicat dins de Primària | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Escoltem contes a 3r

A l’escola Sant Miquel ha vingut la Rosa, una mestra jubilada que ens va explicar dos contes. Ens va agradar molt el conte dels Desitjos i el del Pont del diable. Eren contes alegres, explicats amb entusiasme i expressivitat.

Amb  les paraules, els gestos i la seva veu, la Rosa va aconseguir endinsar-nos en aquestes  històries. Vam gaudir de dos contes populars meravellosos!

Publicat dins de Primària | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Videoconferència amb Gonzalo Moure

Un any més, després de la lectura del llibre “Palabras de Caramelo” de Gonzalo Moure, els alumnes de 6è de l’escola Montserrat han pogut fer una videoconferència amb l’escriptor.

I com sempre ha tingut l’amabilitat de contestar amb tot detall totes i cadascuna de les preguntes que els nostres alumnes tenien preparades des de fa dies. Ens ha explicat com va sorgir la idea del Bubisher i com gaudeixen els nens saharauis cada vegada que aquest arriba als diferents barris del campament. I també com va “néixer” el llibre. Ens hem enterat d’anècdotes molt boniques i entranyables.

Gràcies Gonzalo pel teu temps!!!

Publicat dins de Portada, Primària | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Visita de la Mati als alumnes de 5è

Els alumnes de 5è de l’escola M.D.Montserrat ja hem acabat la lectura del llibre “Óyeme con los ojos”, el protagonista del qual és Horacio un nen que es queda sord després d’una malaltia.

Y un any més la Mati ha vingut a la nostra escola per parlar amb els alumnes de 5è sobre les dificultats que es troben moltes vegades les persones discapacitades en molts àmbits de la seva vida: escola, relacions d’amistat, feina, sou…

La Mati és sorda de naixement i fa set anys va ser operada i porta un implant coclear. Des de llavors la seva audició ha millorat moltíssim.

Durant la seva intervenció ha tingut moments molts emotius recordant la seva època escolar.

Gràcies Mati una vegada més!!!

Publicat dins de Primària | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Concurs Roald Dahl al Montserrat

L’escola Montserrat ha participat en el concurs Loqueleo de l’editorial Santillana dedicat a l’escriptor Roald Dahl, on els alumnes havien d’explicar un dels llibres de l’autor. La Mariam i la Manchit van explicar el conte de l’Agu Trot, i ho van fer molt bé.

Enhorabona noies!

Imatge de previsualització de YouTube
Publicat dins de Primària | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Hem conegut l’autora de Wonder!

 

 

 

 

 

 

 

 

El passat dissabte dia 22 d’abril, alguns alumnes i professors de l’Institut de Cornellà vam tenir la gran sort de conèixer la RJ Palacio, autora de Wonder!

Wonder és el llibre que estem llegint a l’espai de lectura quan fem lectura en veu alta, i va ser una gran sort poder conèixer i escoltar de primera mà la seva autora.

Un grup de 3 professors i 5 alumnes vam anar el dissabte dia 22 d’abril al matí a la llibreria la Casa del Llibre de la Rambla Catalunya de Barcelona. El Departament d’Ensenyament, amb la col·laboració de l’editorial la Campana, havia organitzat una trobada amb l’autora nord-americana. Vam poder gaudir d’una interessant entrevista en què l’autora va explicar els motius que l’havien portat a escriure el llibre i a partir de la qual vam poder entendre molt millor el valor de la història de l’August, el protagonista de la novel·la que amb una malformació a la cara s’ha d’enfrontar a la duresa del món i la incorporació a l’escola.

A més, durant l’acte, tant el director de l’institut com una alumna de segon d’ESO, la Valeria, van tenir l’oportunitat de sortir al faristol i dirigir unes paraules al públic assistent.

Després la RJ Palacio ens va signar l’exemplar del llibre que tenim a l’Institut.

Vam poder gaudir d’un agradable i interessant matí previ a la jornada de Sant Jordi gràcies al qual vam també poder descobrir la cara més humana del que fins aquell moment era només un nom escrit a la portada del llibre.

Publicat dins de Portada, Secundària | Etiquetat com a , , , , | Deixa un comentari

Taller de lectura en veu alta al MAC

El passat 21 d’abril, dins del marc de la celebració de la diada de Sant Jordi, a l’Institut Maria Aurèlia Capmany vam rebre la visita de l’actriu Berta Giraut que ens va oferir un taller de lectura en veu alta / dramatització adreçat als alumnes de Batxillerat del nostre Centre.

Tant la Berta com els alumnes seleccionats per fer el taller van gaudir d’una molt bona experiència i de ben segur que van aprendre molt, de manera lúdica.

Esperem tenir l’oportunitat de repetir la sessió el proper any. Tots han quedat encantats!

Blog de la Biblioteca del MAC

Fotografia

Publicat dins de Portada, Secundària | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Dinamització lectora alumnat de 3r d’ESO del MAC

El dia 4 d’abril els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Maria Aurèlia Capmany van gaudir de la segona sessió d’enguany dels tallers de dinamització lectora en col.laboració amb la Biblioteca de Sant Ildefons dels llibres Fario de l’autor Santi Baró i Les llàgrimes de l’assassí de Anne-Laure Bondoux. Va ser sorprenent com els alumnes participaren de l’activitat. Esperem amb moltes ganes la tercera i última sessió.


Fotografies

Publicat dins de Portada, Secundària | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Acostament a l’obra de MIGUELANXO PRADO

L’alumnat de 2n de Batxillerat de l‘Institut Maria Aurèlia Capmany han pogut gaudir de diferents sessions dins de la matèria de Llengua Castellana i Literatura per apropar-se a l’obra d’aquest important il·lustrador i autor de còmic gallec.

Això ha estat possible gràcies al fet que des del CRP i dins el seminari de biblioteques escolars se’ns ha proporcionat una maleta amb els principals títols de la seva obra.

A tots ens ha sorprès, però sobretot ha estat una iniciativa molt ben rebuda pels alumnes del Batxillerat Artístic!

 

Publicat dins de Portada, Secundària | Etiquetat com a , , , , | Deixa un comentari