TALLER DE DRAMATITZACIÓ al MAC

El passat 21 d’abril, dins del marc de la celebració de la diada de Sant Jordi, a l’Institut Maria Aurèlia Capmany van rebre la visita de l’actriu Berta Giraut que ens va oferir un taller de lectura en veu alta / dramatització adreçat als alumnes de Batxillerat del nostre Centre.

Tant la Berta com els alumnes seleccionats per fer el taller van gaudir d’una molt bona experiència i de ben segur que van aprendre molt.

Esperem tenir l’oportunitat de repetir la sessió el proper any.

Tots han quedat encantats!

Fotografia

Publicat dins de Portada | Deixa un comentari

Dinamització lectora pels alumnes de 3r d’ESO del MAC

El dia 4 d’abril els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Maria Aurèlia Capmany van gaudir de la segona sessió d’enguany dels tallers de dinamització lectora en col.laboració amb la Biblioteca de Sant Ildefons dels llibres Fario de l’autor Santi Baró i Les llàgrimes de l’assassí de Anne-Laure Bondoux. Va ser sorprenent com els alumnes participaren de l’activitat. Esperem amb moltes ganes la tercera i última sessió.

Fotografies

Publicat dins de Portada, Secundària | Deixa un comentari

Acostament a l’obra de MIGUELANXO PRADO

L’alumnat de 2n de Batxillerat de l‘Institut Maria Aurèlia Capmany han pogut gaudir de diferents sessions dins de la matèria de Llengua Castellana i Literatura per apropar-se a l’obra d’aquest important il·lustrador i autor de còmic gallec.

Això ha estat possible gràcies al fet que des del CRP i dins el seminari de biblioteques escolars se’ns ha proporcionat una maleta amb els principals títols de la seva obra.

A tots ens ha sorprès, però sobretot ha estat una iniciativa molt ben rebuda pels alumnes del Batxillerat Artístic!

 

Publicat dins de Portada, Secundària | Etiquetat com a , , , , | Deixa un comentari

Visita de Mahmuda Mohamed

Aquest matí a la Biblioteca Escolar Ricardo Alcántara de l’escola Montserrat ens ha visitat la Mahmuda Mohamed. La Mahmuda és una noia saharaui que des de fa aproximadament sis anys viu a Barcelona. Ella és una de tantes i tantes nenes que venien a passar els estius a casa d’una de les families espanyoles que acollien a aquest petits. Ha vingut a la nostra escola per explicar de primera mà com és la vida dels nens i nenes saharauies en el campament d’Smara, ja que ella és nascuda en aquest campament.

I en aquest campament precisament és on es desenvolupa l’acció d’uns dels llibres preferits dels nostres lectors de 6è “Palabras de Caramelo” i ha donat la casualitat que la Mahmuda s’ha llegit el llibre, coneix a l’autor del llibre, Gonzalo Moure, i que de petita anava al Bubisher (autobús biblioteca) a llegir contes.

Ens ha explicat com li agradava llegir aquells contes que li arribaven en el bus i tot l’esforç que li ha suposat adaptar-se a la vida en un lloc amb una cultura tan diferent a la seva. La clau ha estat el seu esforç i les ganes d’aprendre i ajudar els altres.

Ens ha deixat a tots bocabadats!!!

Moltísimes gràcies Mahmuda per tot el que ens has ensenyat!!!

Publicat dins de Portada, Primària | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Padrins lectors

Els alumnes de Cicle Superior de l’Escola Suris són Padrins Lectors dels nens i les nenes de 1r i 2n. Es troben quinzenalment per llegir i comentar diferents lectures que cada parella pot escollir, segons els gustos i el nivell de cada parella.

Es tracta d’una activitat molt motivadora i profitosa. Afavoreix la relació entre iguals, l’aprenentatge cooperatiu i millora la comprensió lectora tant de grans com de petits.

 

Publicat dins de Portada, Primària | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

Ràdio Uruguay entrevista l’escola Montserrat

El  dia 3  de  febrer  l’ escola  Montserrat  va  ser  entrevistada  per la ràdio uruguaia en el seu programa “El poder de la palabra”. En Ricardo Alcántara (padrí de la nostra biblioteca) va realizar una entrevista amb la ràdio del seu país per parlar  de la  Biblioteca  Escolar  de  la  nostra  escola i  per donar  a  conèixer  les activitats d’animació que fem.

Aqui us deixen l’entrevista i l’article que es va publicar!

Radio Uruguay | El poder de la palabra: diferentes estrategias de promoción de lectura

 

Publicat dins de Infantil, Primària | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Les mares expliquen contes

Com  cada  curs  la  Mati  (una  mama  que  ajuda  a  la  biblioteca)  ha vingut a explicar uns meravellosos contes als alumnes d’Educació Infantil i Cicle Inicial.

Com podeu veure els tenia ben bocabadats amb les seves magnífiques històries. Els nostres alumnes l’esperen sempre amb impaciència i s’ho passen d’allò més bé!!

Gràcies Mati pels teus contes!!!!

Publicat dins de Infantil, Portada, Primària | Etiquetat com a , , , , | Deixa un comentari

Visita de l’escriptor Jesús Ballaz

Gràcies al Projecte d’animació a la lectura promogut pel PLOC (Projecte Lector de l’Orfeó Cornellenc), els alumnes i professorat de l’Institut de Cornellà vam tenir l’oportunitat de conèixer l’escriptor Jesús Ballaz, autor navarrès i Premi nacional de traducció entre llengües i de crítica literària entre d’altres, atorgats pel Ministeri de Cultura.

L’oportunitat de poder-lo entrevistar de primera mà fou molt productiva de cara als nostres alumnes perquè van poder aprofundir en l’exerci literari aclarint tots aquells dubtes que les lectures els hi plantejaven, a més d’entendre l’ofici d’escriure, com un ofici on no tan sols intervenen la vocació sinó també  l’esforç de voler incidir  en un mercat literari, on sovint l’ofici d’escriure es veu subestimat i sotmès a les exigències de l’oferta i la demanda en detriment d’una literatura pedagògica de caire més crític i realista.

En aquesta línia l’entrevista va donar lloc a parlar de diversos temes on va quedar clar que la vocació sense esforç i el que és més important,sense missatge, és una lluita perduda i sense sentit, i relacionant aquesta idea amb la psicologia dels seus personatges, l’escriptor va voler remarcar la importància d’escriure sobre els antiherois (o herois de la quotidianitat) com models de vida de superació en alguns casos i com exemple en d’altres del que no hauria de ser.

Aprenem, per tant, de la lectura conscient!

Publicat dins de Portada, Secundària | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

Dinamització i recomanació de lectures al MAC

El passat dimecres 25 de gener la Júlia Baena, assessora de les Biblioteques escolars de Cornellà, va realitzar a part del professorat de l’Institut Maria Aurèlia Capmany una sessió de dinamització i recomanació de llibres.

L’activitat va ser molt engrescadora i interessant ja que d’una banda es va mostrar la necessitat de fer saber al nostre alumnat el funcionament bàsic de les Biblioteques, i per una altra es van donar a conèixer les darreres adquisicions i novetats de la Biblioteca del nostre Centre.

Moltes gràcies, Júlia.

Blog de la Biblioteca del MAC

Publicat dins de Portada, Secundària | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

Llegir en anglès des de la biblioteca

Durant el mes de Gener l’alumnat de 1r d’ESO de l’Institut Joan Miró ha passat per la biblioteca per escollir diversos llibres de lectura de ficció en anglès que han servit per enfortir el coneixement de l’idioma a través històries adaptades al nivell de 1r.

Alguns dels títols escollits van ser:

– Sir Arthur Conan Doyle, Sherlock Holmes . Ed. Oxford Bookworms nivell1

-Leslie Dunkling, The mystery of the Loch Ness Monster. Ed Logman Structural Readers stage , nivell1

-Jeremy Harmer, Elvis Presley, King of rocK

-T. C. Jupp, Rich man, poor man. Ed. Heinemann Educational Books nivell B1

 

Publicat dins de Secundària | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari