Què ens expliquen de la sortida al CRAM?

ELS NENS DE 3r FAN UN SIMULACRE AMB UN DOFÍ 

Els nens i nenes de 3r B i A van anar al CRAM ,van veure molts animals ferits.

Després van anar a la platja de Llobregat a fer un simulacre d’un dofí en perill.

Hi havia 4 equips el groc, el blau, el vermell i el verd.Els de color groc eren els que

Trucaven per telèfon al CRAM. L’Ariadna era la que trucava al CRAM i va dir que

Hi havia un dofí fora del mar!! I l’Erik que era de l’equip vermell era el que responia

I li preguntava preguntes. L’equip blau va arribar i el va posar en una llitera

I quin desastre se li va caure el dofí!! Després van dinar i ens van anar.

Va ser un dia genial!!

 

Ainara

Viage al CRAM

Dijous passat vam anar al CRAM a veure les tortugues marines com la lluna, la 4×4 i més tortugues. Després vem veure on tenien els pulmons les tortugues,els tenien a la closca i la columna la tenien camuflada a la closca. Després vem fer un simulacre de com salvar a un dofi i erem 4 grups. El CRAM, el veterinari, el que avisava i els que presentaven el CRAM. És molt bo amb les tortugues marines i els dofins malalts.

Aaron

Sortida al CRAM

El dia 19/05/2016 vem anar al CRAM (Centre de Recuperació d’ Animals Marins). Primer vem anar a veure tortugues. La més gran del CRAM era la Massa Gran. Després ens van ensenyar l’interior d’una tortuga. Els pulmons semblaven un cor! Després ens van ensenyar radiografies d’accidents de tortugues, unes s’havien empassat un «ganxo», etc. Després vem fer un simulacre per salvar un dofí, que estava a la sorra.

Va ser una sortida genial!

Ainoha

UNA VISITA AL CRAM

El dia 19/5/2016 l`alumnes de 3rB i 3rA van anar al CRAM . Abans de fer les activitats del CRAM van anar a jugar a la platja del prat Llobregat .Quan ja van entrar per primera vegada al CRAM, van veure una mena de tortugues ferides,una sense aleta ,una sense ull ,per culpa dels pescadors perquè tiren la xarxa i les tortugues queden atrapades . La segona activitat que van fer va ser un simulacre de rescatar un dofí fora de l´aigua!Van acabar i l´autobús ja els estava esperant per anar a Polinyà.

VA SER UN DIA MOLT AVENTURER!!!

Alba Grande

Un grill a la platja

El dia 19-5-2016 vem anar al CRAM .Vem tardar molt perque hi havia caravana.Quan vem

arribar vem esmorzar però vem caminar molt per arribar.Vem veure els avions i un el vem

veure aterrar i jo els vaig veure amb els prismàtics.Després vem anar a la platja del prat ,

vem fer molts forat per trobar aigua però no vem trobar aigua però on vem cavar estava

fred i vaig trobar un grill.El Gonzalo el va agafar i el va llençar a on hauria d’ estar.

Biel

Un dia al CRAM

El dia 19 de 2016 els alumnes de tercer  van  anar al CRAM: van arriba,r van anar a la platja del Prat ,van  jugar  una estona i desprès vam anar al CRAM. Vam veure cinc tortugues. Després  vem dinar i vam anar a fer un simulacre  a la platja per rescatar un dofí, vam fer com si fos de veritat i ens ho vam  passar molt bé!!!!!!

Claudia

SORTIDA AL CRAM

El dia 19/5/2016 els nens de 3r van anar al CRAM  . Ens van ensenyar tortugues marines que tenien problemes ,una es deia Luna i no tenia una aleta . Després vam anar a la platja i vam fer un simulacre d’un dofí que estava encallat  a la sorra i vam fer com si fos de veritat per rescatar-lo.

Dunia

CRAM

El Dijous passat vam fer una sortida al CRAM ,és el centre de recuperació

d´animals marins.Vam sortir de l`escola i ens vam pujar a l´autobús .La Lali ens vam dir que era 1 hora de camí .Vam arribar al CRAM ! Vam anar a un lloc a esmorzar , ens vam tenir que esperar 15minuts .Vam entrar i vam venir dos professores .La nostra professora es deia MARIA ,ens va ensenyar les tortugues en perill d`extinció . Hi havia una que no tenia aleta ,ull ,ETC.Vam fer una activitat d`un simulacre d`un dofi de plàstic .Vam dinar i vem marxar

Eder

Simulacre!

El 19/05/2016 l’alumnat de 3rB se’n van anar al CRAM. Vam fer

un simulacre de rescatar a un dofí.

Hi havien els que trucaven, els voluntaris del CRAM,

els de la companyia del CRAM i el veterinari.

Tenian un dofí de plàstic, la monitora del CRAM mentres sortiem ens anava explicant el que es tenia que fer. Va ser un simulacre molt interessant i divertit.

Autor/a: Edna Bautista

SORTIDA AL CRAM

Un dia els alubnes de 3r van anar de sortida al CRAM.Vam arribari ens van obrir una porta ,

feia molta pudor!Després vam esmorzar i ens vam pujar a una torre que estava al costat.Desprès vam anar a la platja a jugar i jo vaig fer moltes “volteretes” i em vaig marejar . Al cap d’una estona 3rA i3rB . Ens vam dividir.Vam veure tortugues marines i una sense ull i una sense l’aleta esquerra.Vam fer un simulacre per saber com es rescata un dofí.Vam agafar l’autocar de camí a casa.M ‘ho vaig passar molt bé!!!!!!!!!!!!!!!

Eloi

UNA GRAN SORTIDA AL CRAM

El dijous 19 els nens de 3rB van anar al CRAM va ser una hora i 22 min quan vam baixar vam estar caminant quasi dues hores vam menjar a la platja i també vam jugar una estona.Després vam veure les tortugues i una no tenia aleta una altra no tenia ull.va ser un dia genial!

Enzo

El simulacra del dofí !

El dia 19 de maig havien anat al CRAM i quan vem arribar vam fer un simulacre per rescatar un dofí i jo li vaig fer preguntes i despres va sortir l’equip blau, l’equip dels veterinaris etc…després ens vam anar a l´autocar i quan vam arribar em vaig marxar a casa.

Erik

               Sortida al CRAM

El dijous  dia  19 els nens de 3rB van anar al CRAM al Prat de Llobregat.Allà van veure tortugues .A una li faltava un a aleta i dos tenien  els ulls malalts.Després  van anar a esmorzar , i quan van acabar  van anar a jugar a la platja una estona .Tot seguit la seva monitora els hi va ensenyar com rescatar a un dofí.Hi havia uns nens que eren els que curaven al dofí.Finalment se’n van anar a dinar i després els hi van deixar jugar s’ho van passar molt bé!!!

Júlia

La platja d´ en CRAM

El dia 19 de maig l´alumnat de tercer va anar al CRAM. Van anar a una platja i ens van dir que si ens portaven be podrien mullar els peus a la platja del prat de Llobregat. Alguns nens van fer forats,castells de sobra,i altres coses…Després vam fer un simulacre de:COM SALVAR A UN DOFÍ Van fer 4 grups.Vam fer la trucada,la comprovació de raça.Per acabar no van poder mullar els peus però en van portar un record bonic.

Leo

EL SIMULACRA DEL DOFÍ

 

El 19 de Maig del 2016 els nens i nenes de 3rb van fer un simulacre amb un dofí de plàstic. Havien 4 grups per si algun dia veiem un dofí a la platja i els 4 grups eren els del CRAM, els que trucaven al veterinari i els ajudants que era jo .Cadascú  tenia un pitrall  vermell, verd, blau i taronja.  Vam  fer moltes activitats .Els del pitrall blau que era jo ens vem portar al dofí de plàstic a una llitera.

Lidia

 

Tortugues

El 19,5,2016 els alumnes de 3r van anar al CRAM del prat de Llobregat.

Vam veure moltes tortugues malaltes! La Luna una tortuga no tenia aleta

Per què si li havia enganxat una red de pescador a la aleta i li van tenir que tallar. Hi havia

Una altra tortuga que es deia Casimiro , se li va infecta  l’ull . i les altres tortugues s’havien

Quedat atrapats a les xarxes de pescadors  . Ens van ensenyar una tortuga de plàstic

Per dins es veiem els pulmons , el cor i moltes coses mes

Lucia

VISITEM LES TURTUGES DEL CRAM

 

Els alumnes de 3r el dia 19/5/2016 van anar al CRAM. La primera activitat que vam fer va ser visitar les turtuges. La Maria que era la nostre monitora  ens va dir que hi havien 5 turtuges . La 4×4 li va pasar un conflicte: la volien estudiar, se la van quedar anys en una banyera hi ara li costa molt nedar perquè, mai havia estas en aigua. La segona turtuga es diu Masa gran. La masa gran teia aproximadament uns 60 anys i li costava nedar també. En tercer lloc la tortuga Luna que li faltava una pota.

Després vam veure la tortuga Casimiro que li faltava un ull.

Mireia

 

3r va anar al CRAM a visitar els animals.

El 19-5-2016 van anar al CRAM a fer una sortida. Ven veure tortugues i una li faltava una aleta .Ven anar a fer un simulacre del rescat d’un dofí a la platja. Havien equips, el vermell era el que avisava , l’equip blau ,el CRAM i desprès el verd , el veterinari . El blau va portar al dofí al CRAM . Van acabar i em anaven a la platja però no donava temps , quina pena . Ven acabar i ven anar l´autocar ens van regalar una polsera del CRAM blava , era molt bonica

Nora

EL SIMULACRE DEL DOFÍ

El  dia 19,05, 2016 vem anar d ‘ excursió al  CRAM. Quan  vam arribar tots i totes vam esperar a una professora.  Vam estar 5 minuts   menys mal va arribar la professora,la  professora ens van explicar tot el que anavem a fer al CRAM. La mestra  ens va explicar totes  les tortugues. Després vam anar a la platja a jugar al simulacre del dofí . Tots el nens i nenes de la meva classe ens vam posar els pitralls de diferents colors i vam curar el dofí com si fos de veritat. Ens  vam despedir de la professora i vem anar un altre  cop a la platja  a menjar. Va  ser  un dia  molt divertit.

Paola

Visita al CRAM

El dia 18 de maig vam anar al CRAM!!!

Quan vam arribar ens vam posar a esmorzar,despres de esmorzar vam anar a la platja i vam fer un forat i va apareixerun grill i elGonzalo el va agafar amb la ma!!

despres ens vam anar al cram per que ens tocaba veure les tortugues:

La Casemiro, La 4×4,La massa gran.Al cap d´una estona vam dinar,i va ser molt divertit.

Pol A

Excursió al CRAM

EL dia 19 de maig vem ana al CRAM ( centre de recuperacio d’animals). Primer vem anar a veure les tortugues, la més gran era la que no tenia aleta. Despres es van ana ensenyar els perills dels dofins

Despres vem anar a dinar a la platja . Quan vem acavar vem jugar i despres vem tornar a Polinya

Pol M

CRAM

El dia 19 de maig vam fer una visita al CRAM. Ens van explicar moltes coses de tortugues marines, una petita és deia Mouli, un altra 4×4, un altra Lluna. La Lluna era manca per que es va fer mal amb una xarxa i se li va infectar i els veterinaris va haver de tallar, també ens van ensenyar una guix i li vam veure els pulmons i unes radiografies d’ una tortuga que es va menjar un ganxo de canya de pescador i una es va clavar un pal de chupachup a la boca.

Saúl

TORTUGUES MARINES

El 19 5 de 2016 els alumnats de 3r de l’ escola ROSER CAPDEVILA van anar al CRAM es un centre d’ animals marins.

Van anar a la platja de Llobregat, després van veure animals marins ¡tortugues! Van veure una que es deia LUNA li faltava una pota perquè s’ eh li va quedar la pota atrapada en un sac de peixos i li van tenir de tallar la pota. Van veure moltes mes i a una li vam veure els pulmons.

Yulisa

 

Aquest article ha estat publicat en Cicle Mitjà, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

8 respostes a Què ens expliquen de la sortida al CRAM?

 1. leo diu:

  que guay!!!

  Així totes s´an publicat.

 2. Lali diu:

  Molt bé Leo el teu comentari. Segur que en faràs més

 3. LALI diu:

  Que guay! S’han publicat totes les noticies del CRAM!

 4. LALI diu:

  Per cert la del comentari d’abans era jo, l’ Ainoha.

 5. leo diu:

  q pena que a l´examen de mates alguna no haguin sacat un 10

  per cert…

  esta en Pol.M???

 6. MIREIA diu:

  Que guay! He llegit algunes i me han agradat molt!

  • leo diu:

   totes????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *