EL RELLEU

SERRA DE LES GUIXERES

foto0021.jpg

dsc01005.jpg

PUIG CABRER (Torre del Petrol)

Puigcabré i la Torre d’en Cabré

Puigcabré està situat a 493 metres d’altitud i separa l’Alt Camp de la Conca de Barberà. En aquest lloc conflueixen els termes de Montblanc, la Riba i Picamoixons. El puig acull una torre de planta rodona de vigilància que pren el nom del puig on es troba, encara que és coneguda popularment com la Torre del Petrol.

muntanyes-i-rius.jpg

LES GUIXERES DES DEL PUIG D’EN MARC

PUIG CABRER (Torre del Petrol)

LES GUIXERES

LES GUIXERES 1LES GUIXERES  2

A la nostra comarca hi podem considerar dues zones ben diferenciades: una muntanyosa i una zona més o menys plana. Tota la zona muntanyosa forma part de la Serralada Prelitoral Catalana i la zona plana pertany a la Depressió Prelitoral, que és la unitat de relleu formada pel conjunt de terrenys enfonsats que es troben entre la Serralada Prelitoral i la Serralada Litoral.

 Les tres unitats -Serralada Prelitoral, Depressió Prelitoral i Serralada Litoral-, des d’un punt de vista geolòic, formen un conjunt anomenat Sistema Mediterrani o Catalànids. Estan situades paral·lelament entre la Depressió de l’Ebre a la part nord-oest i la costa de la Mediterrània al sud-est, adoptant l’orientació de NE a SO.

One thought on “EL RELLEU

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *