Conjugant, que és gerundi

Els verbs irregulars, sobretot de la segona conjugació, generen nombrosos dubtes ortogràfics. Us plantejo dues formes de resoldre’ls: un web i un llibre.

El web que us recomano és un conjugador virtual de verbs. Tant senzill com escriure l’infinitiu del verb i us apareixerà la seva conjugació completa. Feu la prova. Introduïu-hi un verb irregular, com ara poder o voler, i veureu quan escrivim o i quan u a l’arrel.

Ara bé, si els voleu tenir tots controlats i en les vostres mans, els trobareu en  un llibre clàssic de l’aprenentatge del català, el Xuriguera (es coneix pel nom del seu autor, Joan Baptista Xuriguera).

És un manual que inclou la conjugació completa de tots els verbs catalans d’una manera clara i entenedora. Mitjançant 120 quadres de conjugacions i un índex exhaustiu al final de l’obra, no hi ha verb que s’escapi al Xuriguera. Us el recomano.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *