Halloween

Fa molts segles, a Bretanya, Escòcia i Irlanda, el dia 31 d’octubre se celebrava la festivitat de Samhain, que coincidia amb el darrer dia de l’any segons els antics calendaris celtes i anglosaxons. En aquella època, s’encenien grans fogueres sobre les muntanyes per foragitar als esperits malignes. També es creia que les ànimes dels morts visitaven les seves antigues cases, acompanyades de bruixes i esperits.
Dilluns 29 d’ Octubre del 2007 a l’ IES La Jonquera hi va haver un concurs de carbasses de halloween. Hi van haver molts participants, però només podien guanyar pocs d’ ells. Hi havien tot tipus de carbasses: pirates, guerrers, noies amb pintallavis… Hi havien alumnes que varen fer més de dos carbasses i més de tres.
Les coses varen canviar el dia 31, tothom estava nerviós i esperant veure la carbassa guanyadora. Algunes carbasses s’havien podrit i les van haver de tirar.
En acabar l’institut els professors van decidir quina era la millor carbassa, els hi va costar molt, perquè totes tenien alguna cosa diferent a les altres.
Karen Garcia i Sònia Prada

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *