Confeccionar i/o publicar materials

Programes i aplicacions per a dissenyar, autoeditar i confeccionar materials. Des de dossiers, presentacions, preguntons, activitats lúdiques d’aprenentatge o avaluació, petits jocs didàctics, etc… Molt d’ells són objecte de formació en TIC que oferta l’XTEC cada any en els cursos telemàtics. També hi trobareu enllaços a activitats ja confeccionades i llestes per ser usades a classe.

EDICIÓ I MAQUETACIÓ DE DOCUMENTS SOBRE PAPER WORD / PUBLISHER / OPENOFFICEword.jpgopenofice.jpg

Ús taules, columnes i marcs. Traductors

EDICIÓ I MAQUETACIÓ DE DOCUMENTS DIGITALS POWER POINT / OPENOFFICEpowerpoint.jpgopenofice.jpg

És un programa dissenyat per a fer presentacions amb text esquematitzat, fàcil d’entendre, animacions de text i imatges, imatges prediseñadas o importades des d’imatges de la computadora. Se li poden aplicar diferents dissenys de font, plantilla i animació. Aquest tipus de presentacions sol ser molt cridaner i molt més pràctic que els de Microsoft Word.

PDF’s GENERAR/CREAR PDF_creatorpdf.jpgCrea arxius PDF des de qualsevol aplicació com la Llibreta, MS Office, Open Office, etc. Aquest programa simula una impressora, d’aquesta forma, totes les aplicacions amb opció per imprimir poden crear arxius PDF.
CREACIÓ DE DIAGRAMES I ESQUEMES DIA dia.jpg El Dia és un programa de creació de diagrames que és addient per dissenyar fluxos de treball, dissenys URL, configuracions de xarxes, circuits o altres tipus de diagrames en dues dimensions.
CREACIÓ DE DIAGRAMES I MAPES CONCEPTUALS FREEMIING
freeming.jpg

http://phobos.xtec.cat/tic-lle/?q=comment/reply/49
http://freemind.sourceforge.net/wiki/index.php/Download
És una senzilla aplicació que ens permet dissenyar unes presentacions ades mind-mapping (map o mapa mental). És un diagrama utilitzat per representar conceptes, idees, paraules, tasques o altres ítems, tots ells disposats al voltant d’una idea central. És utilitzat per generar, visualitzar, estructurar i/o classificar idees com a ajut en un projecte, estudi o presa de decisions. Diuen els experts que aquestes representacions s’adeqüen molt bé al funcionament real de la ment humana. Teniu més informació sobre aquest model de representació de idees a http://en.wikipedia.org/wiki/Mind_map.

CREACIÓ, REALITZACIÓ I AVALUACIÓ D’ACTIVITATS EDUCATIVES MULTIMÈDIA JCLICjclic.jpg

Java on line autoinstal·lable. Descarregable a http://clic.xtec.cat/ca/jclic/download.htmActivitats realitzades amb Clic.
Fer possible l’ús d’aplicacions educatives multimèdia “en línia”, directament des d’Internet.El Clic està format per un conjunt d’aplicacions de programari lliure que permeten crear diversos tipus d’activitats educatives multimèdia. La zonaClic és un servei del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya creat amb l’objectiu de donar difusió i suport a l’ús d’aquests recursos i oferir un espai de cooperació obert a la participació de tots els educadors/es que vulguin compartir els materials didàctics creats amb el programa.

CREACIÓ, REALITZACIÓ I AVALUACIÓ D’ACTIVITATS EDUCATIVES MULTIMÈDIA HOTPOTATOES
hotpotatoes.jpg

Activitats realitzades amb HotPotatoes.
És un sistema per a crear exercicis educatius que poden realitzar posteriorment a través del web. Els exercicis que crea són del tipus resposta curta, selecció múltiple, emplenar els buits, mots encreuats, emparejamiento i variats. La seva llicència no és lliure, però si que permet el seu ús a institucions educatives públiques sense ànim de lucre sempre que els resultats siguin accessibles via web a qualsevol persona.

ELS QUADERNS EXERCICIS TRADICIONALS, ARA A DIGITALS A LA XARXA QUADERNS VIRTUALS (QV)gv.jpg

És un entorn d’aprenentatge digital que neix i es desenvolupa al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya amb la voluntat de portar a la xarxa els quaderns d’exercicis tradicionals. El projecte està format per un conjunt d’aplicacions de programari lliure que faciliten al professorat de qualsevol nivell i àrea educatius la creació de recursos didàctics multimèdia per tal d’avaluar el progrés i rendiment de l’alumnat.

Aquest article ha estat publicat en Caixa d'eines. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Confeccionar i/o publicar materials

  1. Retroenllaç: La religió en un xip » Activitats educatives i enllaços

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *