Taller

advent_1

ldlldldlldldldldld

 

 

mierue aquí

Publicat dins de Activitats on line | Deixa un comentari

Vocabulari de la successió papal

Pensat especialment per als periodistes però útil aquests dies per a tots els públics, s’ha publicat en el portal lingüístic de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, un vocabulari de la successió papal.

Conté lèxic i noms propis d’actualitat (amb grafies correctes i arxius de so amb pronunciació orientativa) relacionats amb aquest esdeveniment. Entre altres, s’hi troba la manera de pronunciar els noms dels cardenals que sonaran aquestes dies.

La pàgina es divideix en set apartats: successió, indumentària litúrgica, convencions, pronoms pròpis, colors litúrgics, observacions i índex de paraules. En cada apartat hi trobem paraules amb les seves diferents dificincions i fins i tot àudios per pronunciar-les correctament.

 

Publicat dins de Activitats on line, Batxillerat, Materials, Primària, Secundària | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Com s’escull un papa?…

Una manera molt gràfica i interactiva, completa i rigurosa del procés d’elecció d’un nou papa.

Cliqueu aquí damunt per accedir-hi

Publicat dins de Activitats on line, Batxillerat, Secundària | Etiquetat com a , , , , , , , | Deixa un comentari

«No som una generació perduda»

Aquest és el crit d’un grup de joves que formen part de l’anomenada generació perduda: la millor preparada de la història del nostre país i, alhora, la que està patint una precarització laboral més despietada. Una invitació a l’esperança, a recuperar la fraternitat, a treballar pel bé comú, a combatre l’individualisme i la indiferència.

Durant la primavera de 2012 Cristianisme i Justícia va proposar a un grup de joves  una sèrie de trobades per a reflexionar sobre el moment actual. Són joves que van viure amb il·lusió el naixement del 15-M, comparteixen el desig de canvi i el nou llenguatge polític que aquest moviment proposa, però alhora són conscients de les seves debilitats i limitacions. Formen part de la generació de joves millor preparada de la història d’aquest país, i també la que està patint una precarització laboralmés despietada. Tot i la incertesa i la desorientació que el moment present genera, volen expressar la seva esperança en el canvi i en la capacitat de reacció de la societat.

En aquesta ocasió Cristianisme i Justícia ha volgut donar-los veu en la seva declaració de Fi d’Any.

Llegir el document.

Publicat dins de Batxillerat, Formació i reflexió | Deixa un comentari

Materials didàctics en motiu de la JMJ 2011

Magnífica recopilació de materials didàctics elaborats i per treballar la JMJ 2011.

És una iniciativa de l’Editorial Edelvives i les materials han estat elaborats per un equip de professorat de l’Arquebisbat de Madrid. Estan organitzats per temes, amb fitxes pels alumnes i guies pels professors. Hi han activitats per imprimir i altres per realizar-se digitalment i interactiva mitjançant el jclic. També hi ha material multimèdia com cançons i videos.

Publicat dins de Activitats on line, Batxillerat, Primària, Secundària | Deixa un comentari

“Dios y sus cosas”, article de la Pilar Rahola a La Vanguardia i la resposta de J.I. González Faus

pil_rah“Va por ellos, gentes que cuando rezan, aman, y amando dotan de luz los rincones más sombríos”

Bon article de la Pilar Rahola per veure i reflexionar sobre el fet religiós cristià en la nostra societat i l’actitud que es pot tenir des d’una posició no creient

pdf.jpg Llegir l’article de la Pilar Rahola. La Vanguardia, 24/4/11

pdf.jpg Llegir la resposta de José Ignació González Faus. La Vanguardia, 1/5/11

Publicat dins de Batxillerat, Formació i reflexió, Secundària | Deixa un comentari

VII Setmana de Cinema Espiritual de Barcelona

Aquest any recuperem algunes de les pel·lícules que han estat importants en aquesta àrea però a més presentem per primera vegada les novetats més importants que passaran per pantalla els propers mesos. Fidels a l’estil inicial aniran acompanyades d’una meditació d’un especialista que ens permetrà aprofundir i comprendre les claus del film i anar més enllà en la reflexió. La Mostra nascuda amb vocació de diàleg interreligiós i cultural pretén aprofundir en la presència de la dimensió espiritual a la cultura. Visiteu el web per més informació o descarregueu-vos el full informatiu.

Publicat dins de Cinema i Religió | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

Crear les meves pàgines WEB amb Google Apps de l’XTEC

Amb aquesta eina, crear un lloc web és tan senzill com crear un document i ens permetrà crear pàgines web segures per a intranets, projectes d’equip, internet, etc, sense la necessitat de saber programació.
Continua llegint

Publicat dins de Caixa d'eines, Formació i reflexió | Deixa un comentari

XXVIè Concurs Bíblic de Catalunya

Enguany el Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la seva XXVI edició i com sempre, el que es
preten és ajudar a les noves generacions en el coneixement de la Bíblia i en la trobada, personal i lliure, amb la persona de Jesucrist.

El tema d’enguany és “LA BÍBLIA, Font de Valors Humans i Socials”. Es voldria que els joves participants els descobrissin en la societat actual.

La recepció dels treballs finalitzarà el 15 de febrer de 2011. Com en anys anteriors el lliurament de premis es realitzarà a cada Bisbat, en els llocs indicats en les Bases.

Des del web del concurs podreu trobar més informació i les bases..

Publicat dins de Formació i reflexió, Recomanacions | Etiquetat com a | 1 comentari

Durga Puja, 13 d’octubre de 2010

calendari

hin

El Durgá Pujá és un festival hinduista que es porta a terme en honor a la deessa Durg?. El nom sànscrit de la deessa dur-g? significa “dur d’escapar“, fortí. Pujá significa “adoració, respecte“.

La celebració
El Durgá Pujá té lloc anualment en tot el noreste de l’Índia (principalment en Bengala), en el mes de ashwin (entre setembre i octubre).

Continua llegint

Publicat dins de Calendari Interreligiós | Deixa un comentari