Eines per a preparar materials

Alguns programets, fàcils de fer anar, que ens seran molt útils per preparar els textos, imatges i videos,  que inclouren en el material que usarem a l’aula amb els nostres alumnes.

EDITOR DE TEXTOS Notepad++ npp.5.1.

notepad.jpgEditor de fitxers de text senzill, potent i fàcil d’utilitzar, amb forces prestacions per a l’edició i gran diversitat de connectors. Pot utilitzar-se per a tot, des de substitut directe de la Llibreta fins a entorn de desenvolupament integrat (IDE) de programació. Suporta diversos llenguatges de programació.

CAPTURAR IMATGES DE PANTALLA mwsnap300mwsnap.jpg

Capturador de pantalles, capaç decapturar l’escriptori complet, una finestra, un menú, un control o un rectangle qualsevol de grandària predefinida. La captura pot guardar-se en format BMP, JPG, GIF, PNG o TIFF i conté diverses eines gràfiques: zoom, regla, selector de colors i espia.

CAPTURAR IMATGES DE PANTALLA, CREAR TUTORIALS, SEQÜÈNCIES Win

wink.jpgProgramari que permet fer captures de pantalla amb l’objectiu de generar tutorials animats. Les animacions generades tenen format Flash o executables.

VIDEO. CAPTURAR, CONVERTIR I TREBALLAR AMB VIDEOvideo.jpg

Diversos programes per edicio i conversió de videos. Des de molt zencilles a semi professionals.

SO. EDITAR, CREAR, CONVERTIR SONS I ARXIUS DE VEU Audacity

adacity.jpgEditor d’àudio digital multipistes, amb funcions d’enregistrament, reproducció, importació i exportació a diversos formats, efectes VST i analitzador de freqüències. Formats WAV i MP3.Aquest programa ja ve instal·lat per defecte a la Linkat.

MÚSICA AXIVAR I CONVERTIR A MP3 itunesitunes.jpg

És un programa creat per Apple que serveix per reproduir, organitzar, classificar i convertir música fàcilment a mp3.

EDICIÓ BÁSICA D’IMATGES paint

paint.jpgInici/Tots els programes/Accessoris/PaintFomats imatges, Redimensionar

EDICIÓ COMPLETA D’IMATGES gimpgimp.jpg

GIMP és el popular editor d’imatges GIMP per a Windows empaquetat com a aplicació portàtil, de forma que permet editar imatges sobre la marxa sense haver de fer cap instal·lació.

ADMINISTRAR I ORGANITZAR ARXIUS D’IMATGES picassa

picasa.jpgEl programa Picasa permet l’inventariat de tot els arxius gràfics de l’ordinador, la seva classificació i ordenació, i inclou a més eines d’edició i retoc fotogràfic. El programa interactua amb picasaweb permetent penjar les fotos directament en els àlbums.

CREAR IMATGES GIF ANIMADES gif animator

gifani.jpgEina gràfica dissenyada per a la creació de fitxers GIF animats. Una vegada creats els frames individuals en un editor gràfic, només has d’importar-los per a combinar-los en una GIF animada.

EDICIÓ BÁSICA DE VIDEO Windows Movie Maker

moviemaker.jpgInici/Tots els programes/Accessoris/Windows MovieMaker

Aquest article ha estat publicat en Caixa d'eines. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *