AMANIDA DE LLENTIES

AMANIDA DE LLENTIES

INGREDIENTS

400grams de llenties cuites o bé de pot

1 ceba

1tomàquet per a amanir

mig enciam

una llauna d´anxoves

oli i vinagre

1 ou dur

COM ES FA ?

Es treuen les llenties del pot, si són de conserva, i s’escorren.

Es renten bé les fulles de l’enciam i es tallen a trossets.

Es pelen i es tallen els tomàquets i la ceba.

Es fa bullir un ou, es pela i es fa també a trossets.

Es barreja tot en una safata.

A sobre es posen les anxoves i se li tira una mica d’oli i vinagre.

Es torna a barrejar tot i ja està llest per menjar.

Aquesta amanida també es pot fer amb cigrons.

Rafat, Luisa, Jose i Luis

PATACONS

 

PATACONS

 

INGREDIENTS:

1 plàtan verd, 1 all, sal, oli, aigua

PREPARACIÓ:

Per començar pelem i tallem el plàtan en trossos gruixuts.

En una paella amb oli els fregim fins que quedin una mica daurats.

En una tassa posem aigua amb sal i all i ho aixafem amb els trossos de plàtan.

Ho fregim tot i ho servim amb una mica de sal.

 

Zain Alí i Zakir

OUS FARCITS

OUS FARCITS                                                                             

Aquesta és una recepta de cuina mediterrània

INGREDIENTS:

2 ous durs per persona                                                 

maionesa

tonyina

olives sense pinyols

raves

PREPARACIO:

Es fan bullir els ous amb aigua durant 10 minuts.

Es pelen els ous durs i es tallen per la meitat.

Es treuen els rovells.

Per fer el farcit es barregen els rovells dels ous durs i la maionesa.

Després s’afegeix la tonyina i es barreja tot.

S’omplen els ous durs amb la pasta que s’ha fet i es decoren amb les olives.

Estan boníssims.

Luna i Naider

Amanida de iogurt i tomàquet

AMANIDA DE IOGURT I TOMÀQUET

 

 

Ingredients:

4 tomàquets

julivert o alfàbrega

2 iogurt naturals

1 culleradeta de mostassa suau

1 cullerada d’oli d’oliva i sal

 

Preparació:

1. Renta bé el julivert i els tomàquets i talla’ls ben petits.

2. Barreja en un bol gran el iogurt amb la mostassa el julivert, l’oli i la sal.

3. Afegeix-hi el tomàquet i, abans de servir, deixa’l macerar durant 15 minuts.

4. Pots decorar l’amanida amb una branqueta de julivert.

POSTRES DE MÚSIC

Postres de músic

INGREDIENTS

Nous

Ametlles

Avellanes

Mel

 

PREPARACIÓ

1- Trencar les closques amb trencanous.

2- Pelar els fruits secs.

3- Barrejar tots els fruits amb la mel.

4- Ja es pot menjar.

POLLASTRE AMB CERVESA I PATATES

POLLASTRE AMB CERVESA I PATATES

INGREDIENTS:

pollastre, patates, cervesa i oli

com es fa?

Es posa sal a les patates i es fregeixen en oli calent.

Es posa el pollastre amb sal a la cassola i es va fregint a poc a poc.

S’afegeix la cervesa i es deixa bullir una estona.

Es posen les patates i el pollastre al plat i ja es pot menjar.

JOSE

ENPANADAS SALTEÑAS

 

Empanadas salteñas       

Argentina

 

Ingredients:

800 gr farina

200 gr mantega i sal

500 gr carn de vedella picada

2 cullerades de panses

una dotzena de olives verdes

una cullerada de pebre

una ceba

tres ous durs

dos tomàquets

un got d’ aigua

una cullerada de comí

 

Com es fa?

La massa:

Es col·loca la farina en un marbre deixant un buit al mig. Es posa sal i un got d’aigua. Es pasta fins a obtenir una massa.

El farcit:

Es posen els 200 grs de mantega, la ceba tallada i cuinada. S’afegeixen els tomàquets, el pebre i la carn. Es cuina durant 10 minuts.

Es treu del foc i ja es poden farcir les empanades.

 

Després es posen al forn i quan estan daurades es treuen.

 

Luna Galé

 

OUS FERRATS

OUS FERRATS

 ingredients


oli

ous

sal

paella



com es fa?



Poses oli a la paella per que s’ escalfi. Poses l’ou i hi tires sal . Després li tires oli calent per sobre i quan es posa blanc ja està fet .

Ja te’l pots menjar.

Luisa i Zain Ali

REFRESC DE GELAT

Per a preparar uns quants vasos:

INGREDIENTS

1 quilo de taronges

1 barra de gelat de vainilla

menta fresca

COM ES FA?

Amb les taronges farem taronjada escorrent-ne el suc.

A cada vas, que hauran de ser grans i alts, hi posarem 3 boles de gelat de vainilla que farem amb dues culleres grans per anar-les arrodonint.

Ho barreges tot, poses una mica de menta i te’l prens.

Sergi i Mohamed

TALLER DE CUINA

Els nens i nenes del cicle inicial també van fer un taller de cuina i van escriure les seves receptes en un llibret i ens en van regalar un.

Ells han fet :

Pa amb tomàquet, postres de músic, iogurt amb pomes i galetes, canapès de tardor i un tió de xocolata que s’assembla molt al nostre pastís de galetes