eTwinning

Webminar eTwinning

El passat 18 d’octubre va tenir lloc el webminar  Obre la teva aula amb eTwinning en el marc de la campanya de les Setmanes eTwinning, dirigit a tots els docents interessats en conèixer eTwinning i en dur a terme projecte de col.laboració amb Europa.

El webminar va comptar amb la participació de 89 docents.

Accediu a la gravació del webminar i descarregueu-vos el podcast aquí.

 

_________________________________________________

Nova campanya: equips de centre eTwinning 

eTwinning llança una nova campanya que busca fomentar la formació d’equips de centre i la seva implicació en els projectes, ja que la col.laboració educativa ajuda a millorar la qualitat del treball en eTwinning i resulta molt enriquidora per al professorat participant.

El portal eTwinning anima als docents a compartir les seves experiències i a encoratjar als companys  i membres dels equips directius a incorporar-se en un equip escolar per a la realització d’un projecte.

separador1

Premis eTwinning 2012


Entre més de 300 propostes d’arreu, han estat seleccionats els premis europeus eTwinning 2012 on estan representades les propostes educatives més ben valorades pels jurats dels respectius països, i per la comissió de selecció del premi europeu.

[+] Llistat de finalistes i guanyadors
[+] Informació i novetats sobre el programa eTwinning
[+] Fotografia dels guanyadors i finalistes estatals. Mercé Travé, Servei de Llengües estrangeres, SdLE, 2012, eTwinning


Waterpedia – The elixir of life

L’Institut Montserrat de Barcelona ha desenvolupat un         projecte eTwinning en el qual l’alumnat  ha fet recerca sobre l’aigua i com n’és de necessària per a les nostres vides.
Han compartit la feina amb un centre de secundària alemany i s’han organitzat en equips de treball cooperatiu formats per alumnes de les dues escoles que han funcionat molt bé. De fet, el treball cooperatiu és un dels trets que caracteritzen el projecte.
La llengua de l’associació ha estat l’anglès i els resultats també s’han publicat en anglès a la wiki del Twinspace. Si entreu a Waterpedia – The elixir of life podeu seguir el treball que han fet.
El projecte ha estat guardonat amb un premi eTwinning 2012 per la seva qualitat i ha rebut també el reconeixement del bloc Fem Escola.

separador1

Gold Rules of Good Behaviour

El Col•legi Sant Josep de Navàs presenta el projecte “Gold Rules of good behaviour”.  Promou models de bona conducta i fomenta els valors de la tolerància i respecte als altres. Han fet servir una gran varietat d’eines de comunicació per dur a terme el treball col•laboratiu.
A més a més, el projecte ha estat publicat al web d’eTwinning com a “projecte del mes”.

Twinspace del projecte
Article publicat al web eTwinning

separador1

ARTONTHEMOVE

L’Escola Ramon Macip-Dolors Granés de Cardedeu ha desenvolupat un projecte Comenius Multilateral i un projecte eTwinning de forma combinada. Comenius els ha donat l’oportunitat de conèixer llocs i persones, viatjar i treballar conjuntament durant breus períodes de temps, al llarg de dos anys; eTwinning els ha ofert l’eina per treballar virtualment i els ha ajudat a organitzar els materiales i fer-los visibles a la xarxa.
Trobareu tot el material en aquesta wiki. A través del material veureu com s’ha organitzat el professorat, la participació de l’alumnat i els pares i la difusió que s’ha fet del projecte.

separador1

En la Red: que no te pesquen

peligro_webcams2

Destaquem un altre projecte de L’Institut Jaume Callís de Vic, que es troba en fase inicial.  En la Red, que no te pesquen és un projecte eTwinning en castellà, amb participació de centres educatius d’Astúries, Portugal, Suècia i Catalunya. Han dissenyat un pla d’activitats a través del qual l’alumnat s’haurà de posicionar en problemes derivats de l’ús i abús d’Internet. Faran servir una metodología de treball participativa i col·laborativa.

+ informació

separador1

Disseny i planificació col·laborativa d’un projecte

vic2

El primer pas per començar un projecte és la fase de disseny i planificació.  Marta Pey, professora de l’Institut Jaume Callís de Vic i les seves sòcies lituana i sueca han utilitzat un wiki de PBWORKS, per intercanviar idees, i els ha semblat un entorn molt bo per col·laborar en xarxa. Un projecte pensat entre diverses persones pot ser més creatiu que un altre creat per una sola persona al qual després s’hi afegeixen els altres socis.

La coordinació d’un projecte a través d’una wiki ofereix avantatges sobre el simple intercanvi de mails: permet la consulta posterior de forma senzilla, perquè la informació queda classificada segons l’estructura de pàgines que li hàgim donat i ofereix una imatge global de les discussions. A més a més del text s’hi poden incloure vídeos, imatges i enllaços que il·lustrin el contingut.

Presentem aquí com ho han fet al projecte Our shared fashion mission

Podeu visitar el seu TwinSpace i el seu blog.

separador1

Premi eTwinning a l’Institut Guillem de Berguedà

premis

Ja tenim els 10 projectes guanyadors eTwinning 2011, un dels quals és «Boundless Communication», de l’Institut Guillem de Berguedà de Berga.

Ens presenta un bon exemple de com eTwinning i Comenius combinen bé i s’enriqueixen mútuament.

Enhorabona!

Tots els guanyadors dels premis eTwinning 2011 d’arreu d’Europa han estat convidats a assistir a la Conferència Anual eTwinning que se celebrarà a Budapest des del 31 de març al 2 d’abril.

separador1

Ins Sòl-de-Riu d’Alcanar

sol-de-riu

L’Institut Sòl-de-Riu d’Alcanar ha desenvolupat diversos projectes eTwinning. El centre ha estat guardonat repetidament amb premis a nivell estatal i europeu. Són experts en eTwinning!

“Mediterranean products”, el projecte que ens presenten, és un model de com es poden utilitzar les eines del Twinspace per organitzar els treballs que es van fent amb els alumnes de tots els centres de la xarxa.

Teniu l’oportunitat de visitar el seu Twinspace.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *