COMENTARIS ESCULTURES

En aquesta pàgina trobareu els comentaris que els i les alumnes de cinquè han fet després de visitar i analitzar les escultures protagonistes del projecte. Les mestres estem molt satisfetes de la feina feta pels diferents grups de treball i de com han quedat els comentaris escultòrics. Dels vint-i-cinc comentaris hem escollit els cinc que més ens han agradat, tot i que l’elecció ha estat difícil.

 

LA GIRAFA COQUETA

L’obra  de ‘’ La Girafa  Coqueta” va ser realitzada l’any 1.972 està feta per Josep Granyer, escultor contemporani, que va néixer l’any 1.899 i va morir l’any 1.983. Està feta de bronze i no forma part d’un grup d’escultures. Està pensada per a un carrer, es pot rodejar i és figurativa. L’obra no té moviment i es pot encaixar en un prisma. La Girafa Coqueta està estirada i amb la pota agafa la seva cua  Mesura uns 120 cm d’altura, 60 cm d’amplada i uns 115 cm de llargada. La textura és fresca i no té color.

“M’agrada perquè és la primera vegada que la veig i és molt gran i barreja realitat amb ficció”.

Pablo Martínez Corpas

“Quan la vaig veure, en realitat i no en fotos, em va semblar més petita. Per això, em va agradar molt”.

Rocío Gordillo Del Cerro 

MAMUT

És una escultura de Miquel Dalmau, va néixer a Sineu, 1940- Lluchmayor el dia 28 o 29 de 2010 va morir. La seva escultura es titula ‘’Mamut‘’, es troba al parc de la Ciutadella des de l’ any 1907, i va ser restaurada al 1998.                   

Està feta de formigó armat pintat i mesura 5’60m d’alçada, es pot rodejar però també et pots quedar quiet per veure-la en la seva totalitat. Els seus ulls semblen de veritat i ha utilitzat la talla.

Representa un mamut de trets molt acabats, és figurativa. Està en mig d’un parc rodejat de plantes.

La figura és molt realista I no té cap forma alterada, té moltes textures diferents.

Té colors variats al cos, a les banyes i als ulls, a mi els colors em semblen obscurs, no són ni alegres ni tristos i es corresponen amb la realitat.

L’ escultura és asimètrica i encaixa dins d’un prima, no es mou, no s’utilitza llum a l’escultura i si s’utilitzara no produiria efectes a sobre.

Es pot contemplar des d’un lloc fixe i està feta per veure-la per tots els costats. La seva amplada és 2’30m i la seva llargada és 7’60m.

M’agrada molt aquesta escultura sobretot la seva textura i que et pots pujar a la seva trompa.

Carlos Medrán Jiménez

ELS TRES DRAGONS

És una escultura de Cristian Cirici. Va ser feta l’any 1989 i no l’ han restaurat mai. Es troba a Barcelona,al parc de la Ciutadella i està pensada per un parc. L’escultura representa tres dragons,per això és figurativa.Els dragons estan fets de planxa d’acer. Els seus colors són obscurs i han utilitzat un motlle per fer-la. Les figures estan acabades i tenen textura d’acer. És asimètrica,l’obra no té moviment però dóna la sensació que es mou. La llum produeix efectes sobre l’obra i l’espectador s’ ha de moure per veure-la en la seva totalitat.                                                                                                                                              

M’agraden els tres dragons perquè estan davant d’un llac i sembla que l’estiguin vigilant.

Éric García Patón

EL PEIX D’OR

El peix d’or està feta per Frank Ghery. Es va fer l’any 1992. Està situat al passeig Marítim de la Barceloneta,  i mesura uns 56 metres i de llarg 35 d’alçada. L’escultura està feta d’acer inoxidable  i està pensada per formar part d’un edifici,té colors alegres i representa el tema d’un peix en el mar,  per tant,  és figurativa.  La figura és abstracta,  les formes  i proporcions s’han alterat molt exageradament,  dóna  la sensació de que es mogui. L’escultura  es pot rodejar,  la vista principal és de  costat . És d’acer inoxidable i sembla  que la llum li doni més colors.

S’assembla  a un tauró . M’agrada aquesta escultura perquè  em fa gràcia,  la vaig veure per primera vegada l’altre dia i no me la imaginava tan gran, i perquè està a la platja.

David Santos Sirvent

EL PENSADOR

El pensador és una escultura feta per Josep Granyer i la va acabar el 1972. Es troba a la Rambla de Catalunya amb Gran Via de les Corts Catalanes.

Està feta de bronze i mesura  2,30 metres, aproximadament.  No és una escultura exempta (llavors no és pot rodejar). Representa a un toro pensant,  assegut en una peanya,  per això es diu “el pensador”.  La figura és realista. L’expressió del rostre és pensativa.  No té color.  No forma part d’un grup d’escultures ni està pensada ni forma part d’un edifici. La tècnica que s’ha utilitzat és el modelatge.  L’escultura  és figurativa i realista.  Els  colors són obscurs.  És asimètrica i la podem encaixar en  un prisma.  Està dissenyada per veure-la de front.

M’ agrada aquesta escultura perquè és molt curiós veure un toro pensant.

Selena  García  García

 

4 comentaris

 • blanca porcel (9 anys)

  El que mes m’agradat a sigut l’excursio per Barcelona, he vist moltes coses que probablement no he vist.

 • Edgar Obrero Muñoz (9 anys)

  El que mes m’agradat a sigut fer la escultura amb coses reciclades va ser molt dificil mai ho havia fet.

 • Pablo Martínez (9 anys)

  El que més m’ha agradat ha sigut les escultures perquè no les coneixia i quan les he vist eren molt grans, sobretot el “Mamut” i el “Peix d’or”.
  També m’ha agradat quan vam dinar tots junts i després vam jugar i ho vam passar molt bé.
  I m’ha agradat que hem fet el projecte interdiciplinari en grups.

 • MARIO (9 anys)

  M’ha agradat molt el Mamut perquè és enorme i pots pujar-te a la trompa i fer-te fotos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

 
Go to Top